Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik kullanıp faydasını gören var mı?

İyileşme diye bir şey var mı ya ! Mesela ben iyileşmeyi bırak okb den bipolara sınıf atladı hastalığım ha şunu da düşünmeden edemiyorum acaba aslında hep bipolardım da okb teşhisi mi konuyordu ?

şizoaffektifim. ve iyileşme yolunda ben varım

bende şizoaffektifim 2007 de askerlikten çürük aldığımdan beri yaklaşık 16 yıldır
olaxin 20 mg ayrıca 6 yıldır ek olarak gyrex 400 mg kullanıyorum

Belki bura yeri değil ama çaresizlikten mahvoldum.oğlum bu yıl 4. Kez psikoza girdi Türkiyeye getirdim zor bela xeplion iğne vuruldu bir hafta aralıklarla. Sonraki iğneyi almanyada doktor vurdu paliperidon vurmuş oğlum berbat durumda uyku yok hareket edemiyor bu iğneyi vücuttan atmanın bir yolu yokmudur.xepliondan sonra gayet iyiyidi şimdi bu halde😔

Zyprexa , Seroquel, Rispedal consta, Abilify derken hoooooooooop diye leponexe geçtim ve şimdi çok şükür stabilim.

Xepliondan sonra iyiydi kendine gelmişti işine gidiyordu.paliperidondan sonra böyle oldu bugün Türkiyedeki doktoruyla konuştum düşük dozda değişik iğne yapılmış dedi.ilaç iyileştirmez demişsiniz peki ne iyileştirir.ilaçsız kafa tam gidiyor hap almak kesinlikle istemiyor.

Zeyzey21
İlaç iyileştirmez diye bir şey yok bunu söyleyenleri dikkate almayın böyle konuşanlar ilaçları bıraktığında feleği şaştı eskisinden daha fena oldular bu şekilde forumda bir çok mesaj gösterebilirim.
şu an ki tıpta ciddi psikiyatrik rahatsızlıklarda ilaçtan başka çözüm yok ilaçlar kullanıldığı müddetçe belirtileri ve hayatı devam ettirmeyi engelleyen şeyleri kabul edilebilir seviyede tutmaya yardımcı oluyor tamamen bir iyileşme ne yazık ki sağlamıyor genelde.
Kendinizde faydalarınızı kendinizde gözlemlemişsiniz zaten.
Doz zamanı geldiğinde faydası olan iğneyi ve dozu yaptırın yan etkilerini gözlemleyin ve doktorunuzla sürekli irtibat halinde olun ne yazıkki bu tür ilaçların bazen ciddi yan etkileri olabiliyor.
Yan etkileri doktoruyla görüşerek uygun ilaç ve dozu bularak minimize edebilirsiniz.
Naçizane tavsiyem düşünce yapınızı bilmiyorum ama bu tedavi sürecinde manevi destek ve tedavide çok faydalı oluyor.
7 yıldır oğlu şizofren tedavisi gören bir baba olarak sizi çok iyi anlıyorum.
Allah yardımcınız olsun şifa ve sabır versin.

kara duman

Allah razı olsun.bütün hastalara Allahım şifa versin
2019 yılından bu yana uğraşıyprum.En büyük şanssızlığımız Almanyada olmmamız oğlum istemediği sürece birşey yapmayız diyorlar.gizlice burda ilaç verip razı ettim Türkiyeye getirdim 2 iğne oldu toparladı burada iğne yaptı güya değişik ve düşük doz bunu yapanda Türk doktor.şimdide birşey yapamam diyor toparlanmış çocuğu berbat hale getirip bıraktı.Bundan sonra Türkiyedeki doktorla devam edeceğiz.Sizin yazmanıza çok sevindim bir evladın insanın gözü önünde bu hale gelmesi çok kahredici bişey bunu yaşayan anlar ancak.Bir anne olarak oğlumun arkasındaydım hep Allah izin verirse öylede olacam.Bazen diyorum yeter artık yapamıyorum bırakacam ama bunu dediğime bile pişman oluyorum.ilaca razı edemiyorum.zor bela iğne işte.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Peki sizin oğlunuz tedaviyi kabul ediyormu en zorlandığım kısım bu kesinlikle hasta değilim diyor.

Zeyzey21 Bu tür rahatsızlıklarda en ciddi sorun zaten hastanın hasta olduğunu kabul etmeyip tedaviye ret etmesi oğlum ilk hasta olduğunda hastalığını kabul etmiyordu hasta sizsiniz ben sağlamım diyordu çok uğraştık tedavi için şimdi hastalığını kabul ediyor haplarını içiyor çok şükür birkaç sefer bizden habersiz ilaçlarını bırakınca çok kötü oldu artık ikna oldu ilaçların faydasına.
Bu öyle bir rahatsızlık ki hem hastayı hem çevresini perişan ediyor eşimle çok sabahlara kadar ağladık Allahım yardım et diye hala ara ara kötü oluyor bağırıp çağırıyor sağo sola vuruyor birde akrabaların inanmaz tavırları ve garip tedavi istekleriyle uğraşıyoruz.
Çeken bilir çekmeyene ne söylesen boş vucüdün başka yerinde ki rahatsızlıklara benzemiyor ki böbreği,ciğeri hasta olsa tedavisi neyse yaparsın ne olacağı bellidir ama bunda ne zaman ne olacağı belli değil çook zor çook Allah düşmanıma vermesin tertemiz çocuk ne hale geldi gençliğini yaşayamadı bazen bağırıyor bıktık artık yeter dayanamıyorum diye perişan oluyoruz elden bir şey gelmiyor.
Tedavide doktor çok önemli bu işin ehli doktoru buldunuzmu bırakmayın sürekli aynı doktora gidin.
ALLAH HEM HASTALARA HEM YAKINLARINA PEYGAMBER SABRI VERSİN TEZ ZAMANDA HAYIRLI ŞİFALAT VERSİN.

kara duman

AMİN İNŞALLAH
Evet gençlik gitti bundan sonraki hayatları nasıl olacakki bu kadar ilaç yan etki yazdıklarınızı ağlayarak okudum bizim evdede durum aynı.Diğer çocuklarımla ilgilenemiyorum.Akrabalar kaçtılar yok oldular.ilacı kabul etse belki biraz rahat edeceğiz ama yok.tek çaremiz depo iğne onu kabul ettiğine şükür ediyorum.Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

kara duman

AMİN İNŞALLAH
Yazdıklarınızı ağlayarak okudum işte insan aynı şeyleri yaşayınca.dediğiniz gibi çekmeyene ne söylesen boş.gençlik gitti hayatları nasıl olacak.diğer çocuklarımla ilgilenemiyorum.Perişan olduk hepimiz.Akrabalar kaçtılar yok oldular.
Allah büyüktür 21 yaşında başladı şu an 25 yaşında bir umut yaş oturunca hastalığını kabul eder ilacını kendi kullanır diyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Zeyzey21 Allah hepimizin yardımcısı olsun.
İğneyi bırakmayın artık nasıl ikna edersiniz sizin çocuğunuz olduğu için en iyi siz bilirsiniz.
İlaçlar etki etmeye başladıkça kendine gelecek inşaallah kendine geldikçe hastalık hakkında farkındalığı gelişecektir umarım o zaman direnmeyi bırakır her şey bir miktarda olsa yoluna girer ilk başta bizimkide direndi içmedi ben hastahaneye yatırılmaktan çok korktuğu için oradan yaklaşıp ikna ettim içmezsen yatırmak zorunda kalırız diye kalırdıkta.
Kardeş konusunda çok haklısınız 2 kardeşi var bizde onlarında psikolojisi de bozuldu hep onla ilgileniyorsunuz bizi sevmiyorsunuz diyorlar hasta olduğu için onla daha çok ilgilenmek zorundayız diyoruz ama onlarda çocuk onlarada zor çünkü.

Zeyzey21
Almanya daha iyiymiş istemediği sürece zorla ilaç kimyasal deli gömlegidir bak ne hale getirmişler türkiyedeki doktorlar başka iğne neden vuruyorki

(Gölge)

Türkiyede 1 hafta aralıkla iki iğne oldu düzeldi.Almanyada iğneyi değiştirdi başımızı yaktı.Soruyorum niye değiştirdin içerik aynı diyor.çocuk kıpırdayamıyor.Bence Türkiye bu konuda süper
İstemediği sürece müdahele edilmemesi iyimi sizce?evladın gözünün önünde aklını kaybediyor geçen yıl rahatsızlandığında beni ölmüş babaannesi olarak görüyodu.Bizden korkuyordu kesinlikle yanına yaklaşamıyorduk 3 gün boyunca hiçbirşey ağzına almadı.o kimyasal dediğinizi suda eritip 4 kişi ağzına zorla verdik ki yeme içmeye başladı sonrasında o kimyasallarla aklı yerine geldi.Başka çare varsa ne olur söyleyin bizde bilelim de onu uygulayalım.

(Gölge)

:) Sen ne diyorsun ? Çin işkencesi gibiydi. Canımı çok yakıyordu Norodol & akineton iğnesi de fena acıtıyor Bunlar yüzünden bende iğne fobisi başladı. Tahlil için koldan kan verirken bile irkiliyorum.

Zeyzey21
türk doktorumu degiştirdi igneyi anlamadım orasını
aynıdır ilaç büyük ihtimal

(Gölge)

Başkan ; sana özel mesaj yollamaya çalıştım ama olmuyor

----------------------

[FONT=sans-serif](Gölge) has chosen not to receive private messages or may not be allowed to receive private messages. Therefore you may not send your message to him/her.[/FONT]

[FONT=sans-serif]If you are trying to send this message to multiple recipients, remove (Gölge) from the recipient list and send the message again.

--------------------------

Böyle bir uyarı yazısı çıktı. [/FONT]

Ben faydasini gördüm hocam invega kullanıyorum görüntüler ve sesler neredeyse 0 a indi sadece streslenince bazen tetiklenebiliyorum biraz o kadar

Antipsikotik ilaçlar psikotik semptomları engeller mi?

Selamlar öncelikle. Soru başlıktaki gibi...

Üst Alt