Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

selamun aleykum mıllet
ben acık liseye gıtmek ıstıorum yalnız benım%90 sakatlık raporum var..
bende kronık mböbrek yetmezlıgı var yani haftada 3 gun diyalıze giriıorum ....
anlıcanız 3 ayda bı maas alıorum ben acıklıseye yazılsam bu maaş kesılırmı...
bıde hiç umudum yok kalırım dıe dusunuom hep yasım 21
sorular nasıl kolaymı zormu bılmıom bıle...yanı ilkögretımde derslerım zaten kotuydu acıklıseye baslar sam sıfırdan baslamıs gibi olcam anlıcanız...
Melek derya abla özellıkle senden cevap beklıorum...hemserıyız nasılsa ben de MERSINLIYIM...
benı biraz bılgılendırısenız sevınırım...

slm derya ablamm ben dedım gıbı acık ögretime yazıldım 6 sınıf dan baslıcnm :( sımdı dersler ii de matamatik ingilizce cıkamıyorum işin içinden acaba önere bılcenız bır wep sıtesı varmı dersler ıcın hocaların anlatımıyla fanan...

Reel-Pesimist,
Merhaba, Açık Lise çok kolaydır,ayrıca maaşın da kesilmez,kayıtlar Ağustos'ta başlayacak...İyi günler...

Qarizma,
Açık İlköğretimin ana sayfasında geçmiş yıllara ait sorular var,onları bir de kitaplardaki testleri çözsen bile başarırsın,çok kolay....

melek hocam ben 3.dönem e yazılmasam bir sorun olurmu normal derslerle ilgili tüm kredilerim tam cunku ?

ve diyelimki ben 4.senenin sonun da 130 alan kredisini tamamlayamadım hocam ne olacak?(mesleki acık ogretim lisesi okuyorum)

slm yardımlarınız için şimdiden tşkler
benim arkadasım açık ilk öğretim okuyor açık ilköğretimde 2. sınavına girecek 1. sınavında 6. sınıfn derslerini ve 7. sınıftaki din kültür dersini verdi
arkdaşımın ders seçimini yapacam ve sisteme girdiğimde 7. sınıfın derslerinin hepsi zorunlu seçim oldugunu ve 8 sınıftan 4 dersin isteğe bırakılmış ben 8 sınıftan herhangi 4 dersi seçtikten sonra ve arkdasım bu almış oldugu derslerin hepsini verirse ortaöğretimden mevzun olabilirmi yoksa seçmediği diğer dersleri bir daha ki sınavda mı verecek ?
arkdasımın sayısal dersleri ii değil bu yüzden onları seçmek istemiyor eğer tüm dersleri verme zorunluğu yoksa arkdasım için çok ii olacak tekrar tşkler

İhsan,
Seçmediğiniz 2 dersi bir sonraki sınavda vermek zorunda,yani derslerin aslında hepsinden sorumlu,bu nedenle sayısal sözel farketmeden seçmelisiniz..

Yasin,
21 Haziran'da kayıt yenileme yönergesi yayınlansın ona göre sorunu cevaplarız...

cok tesekur derya ablacım testlerde cok ıyım ama ıngılızce hakında hıc bılgım yok ve ben 6 cı sınıfdan baslıyorum bu dersı gormeye yanı ılerlemıs konulardan ogrenım goruyorum ve anlıyamıyorum arkadaslarda ıngılızceyı bırı ogretemese ogrenmesı cok zor dıyorlar bu ders sartmı..? yardımlarınız ıcın tsekur..

arkadasımm onlıe ıngılızce dersler var nette gnde 1 saatını ver yetrr

merhaba hocam benim size bir sorum olacaktı.aöf bölümlerine baktığımda * sınavsız geçiş yazıyor bu bölümler hangi bölüm mezunlarını kapsıyor .bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi istiyorum

aöl genel kültür mezunlar örgün okuyamıyormuş üniversiteyi doğrumu hocam

Açıköğretim için

Merhaba Melekderya hanım, siz eğitim de deneyim ve bilginiz çok, ben 1993 de açık orta okulu 2003 de Açık liseyi bitirdim 2004 Açıköğretim Fakültesi 2 yıllık sosyal bilimler yerleştim, biraz manevi ve maddi bakımdan devam edemedim tekrar 2008 de sınava girdim yine aynı bölümü kazandım maddi imkansızlıktan dolayı kayıt yaptıramadım. Siz bu konulara vakıf olduğunuz için öğrenim affı olabilirmi devam ettirmek istiyorum. Yaşın verdiği tembellik ürkütüyor ama istiyorum bize yol gösterecek sizin gibi kardeşlerimize ihtiyacımız var, tüm özürlü kardeşlerime tavsiyem imkanlarını zorlamaya çalışarak okumalarını canıgönülden istiyorum.hiç olmazsa lise veya iki yllık fakülte bari bitirsinler bilhassa genç kardeşlerimden bu istirham ediyorum.

MELEKDERYA;

melek hanım siz bır soru sorcaktım ben end,meslek lisesi elektrık mezunuyum 1997 yas 33 ben iki yılık unuversıte okumak istıyorum sizce ne bölumu okuyabılırım dısardan negıbı yolar cızmelıyım bılgı verırsenız sevınıcem tskler :)

hocam benim bir sorum olacaktı.düz lise mezunları aöf okul öncesi bölümünü okuyabilirmi?bilgisi olan arkadaşlar varsada bilgi istiyorum, şimdiden teşekkür ediyorum

eğer gidebiliyorsak bizim almamız gereken puanın kaç olması gerekiyor?şuan ben 5. döneme yazılacağım şimdiden araştırıyorum.seneye öss tarihinde 7.dönemde olacağım allah nasip ederse.öss ye girebilirmiyim hocam

Aljen,
Sınavsız geçiş meslek lisesinde okuyup da aynı bölümün 2 yıllığını tercih etmek için oluyor,seneye sınavsız geçiş olmayabilir..
Genel kültür mezunları da normal üniversite okuyabilirler...
Genel Lise mezunları da eğer puanınız tutarsa okul öncesi bölümünü okuyabilir..Kredin yeterse seneye össye başvurabilirsin...
Larendeli,
Aöf hakkında hiç bilgim yok,bağlı bulunduğunuz Aöf bürosuna sormalısınız...

Ferdi,
2 yıllık elektrik bölümü okuyabilirsiniz,daha detaylı bilgiler için ösymnin sitesinden kılavuzu indirerek incelemelisiniz...

merhaba mesleki açıklise çocuk gelişimi okuyorum 3.döneme kayıt yaptırıcam peki bu staj kayıtları nezaman oluyor ne kadar zaman sürüyor bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim

hocam ben duz lısdeyım ya acaba ımam hatıp bolumune gecebılırmıyımmmm

iyi günler hocam ben ağustos da 5.dönem sınavıma gircem allah nasip ederse peki eylülde olan kpss sınavına girebilirmiyim hocam?

ben birde şu yazıyı okudum (2010 KPSS SINAVINA MÜRACAAT EDECEKLERİN DİKKATİNE!
2010-KPSS sınavına; Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi olan iki yıl içinde mezun olabilecek durumda olan öğrencilerimiz müracaat edebilir.) bu yazıyla ilgili bilgi verebilirmisiniz hocam

Aljen tabii ki eylüldeki kpssye girebilirsin. 2012'de tekrar kpss yapılıncaya kadar alacağın puan da geçerli olacak. Eğer mezun olamazsan sınav sonrasında yayımlanacak tercih kılavuzunu çok dikkatli incelemelisin. Tercih sonuçlarının belirlendiği gün yani yerleştirme işleminin yapıldığı gün diplomanı almış olmalısın. Diğer bir deyişle önce diploma sonra iş... Şayet yerleştirilir ancak mezun olmazsan hiçbir hak talep edemezsin.
Ama sen muhakkak gir sınava ve mezun olmasan da sorun etme dedim ya sınav sonuçları 2 yıl geçerli. Belki ilk tercihleri kaçırırsın ama 2 yıl içinde emin ol ki çok iyi pozisyonlar olacak. Bunları da İşkur'un resmi sitesinden takip edebilirsin.

arkadaşım bülent kemal çok ama çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.öyle çok sevindim ki ben öss yi sabırsızlıkla beklerken kpss ye girebilecem allah nasip ederse.allah hepimizin yardımcısı olsun!...

Amin arkadaşım inşallah herşey gönlünce olur. Bu arada tekrar belirtmek istiyorum; sınav sonuçları açıklandıktan sonra en azından haftada bir kere mutlaka işkurun sitesindeki açık kamu iş ilanları bölümünü incele, çoğu insan bunu bilmediği ya da yapmadığı için aldıkları puanlar heba olmakta...
Başarılar diliyorum.

verdiğin bilgilerle bana yol gösterdiğin için çok teşekkür ederim arkadaşım.

24 kredi almışım 2 derstende 40 almışım =((((

toplam : 136 alan 92 Sosyal bilimler

ya mezun olan biri yazsın lütfen mezun olunduğunda sınav sonuçlarıyla hemen mezuniyet işlemleri falan yazıyo mu daha sonra mı ekleniyo??

mezunmuyum değilmiyim anlamadım:(:(

oncelıkle boyle bı konuyu actıqınız ıcın sıze tesekkur ederım benım sorum soyle
bu sene liseyı acıktan okumak ıstıyorum gorme kaybım yuksek sınavlarda okuyucu tahsis ederler mi?şimdiden cok teşekkür ederim...

Zozonax,
Sınavlarda bir öğretmen yardımcı oluyor,ayrıca ders çalışmak için ce ses cdleri veriyorlar...

günaydın ben 91 doğumluyum meslek lisesinde başladım daha sonra akşam lisesine geçmiştim akşam lisesinde 3. sınıfa geçtikten sonra 2009-2010 yılında 1. kayıt döneminde kayıt yaptırdım açık liseye şuanda toplam dönemim 6 alan kredilerimin toplamı 58 ortak dersler 66 toplamda 124 kredim bulunuyor bana 3 yıllık sisteme dahil olduğum söylenmişti ama 4 yıllık okuyordum ben meslek lisesindede ve zaten zorunlu olduğum derslere baktım 60 kredi toplamı var zaten hepsinide alsam 192 olamıyor toplam kredim ben ne zaman mezun olabilirim ve şuanda hangi sisteme dahilim nasıl öğrenebilirim.

Mucahid,
Maalesef mezun olması için 1 kredi eksiği olanlar bile 4 yıllık sisteme geçirildi. Mecburen 4 yıllık sistemin şartlarına dahil olarak mezun olacaksın. Mezun olman içinse 68 krediye ihtiyacın var. Sadece zorunlu derslere bakarak 8 kredinin açık kalması söz konusu değil, seçmeli dersler de bunun için var zaten.. Kaldı ki zorunlu dersler ekranında muaf derslerin yer almaz. Yani seçim senin; ister muaf olduğun dersleri tekrar alır kredi açığını tamamlarsın ister seçmeli dersleri kullanırsın.
Ayrıca şu an hangi sisteme dahil olduğundan daha da emin olmak istersen öğrenci girişinde öğrenci genel bilgiler kimlik bilgileri ekranında görebilirsin.

Oğlumun aöl de 2. dönemiydi hepsini vermiş şükür 30 krediyi almış çok sevindim.
1.sınavda da hepsini verip 30 kredi almıştı.
Mezun olması için 20 kredisi kaldı 3.sınavda inşallah onuda alıp mezun olur...

mezun olduuuumm:D:D darısı hepinizin başınaaaa:D:D:D

Üst Alt