Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık akciğer ameliyatı oldum. Askerlikten muaf olur muyum?

Merhaba ,

Oncelikle rahatsızlık geçiren tüm arkadaslara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Ben 2010 yılında kanlı balgam ve göğüs ağrıları şikayetiyle doktora başvuruda bulunmuştum. Yapılan uzun araştırmaların sonucun da 2011 yılında kist hidatik tanısiyla acik akciger ameliyatı oldum. Ameliyat sonrası sağ akcigerimin 3 te 1 ini aldıklarını belirttiler Sağ göğüs tarafımda yaklaşık 11 12 cm uzunluğunda ameliyat izi ve sağ alt tarafta iki adet diren dikiş izleri bulunmakta. Doktorum bana normal sağlıklı yaşantıma devam edebileceğimi söylemişti ama uzun Koşular ve merdiven çıkarken zorlanıyorum. Fiziki görüntümde ameliyat izleri dışında herhangi bir problemim yok ancak bu durumum genede askerlikten muaf olmama neden olurmu?

Herkese tekrar çok geçmiş olsun.

Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

maggap doktorlar rapor verirken zaten fiziki görünüşe göre davranmıyorlar.Hastalığınızla ilgili belirli testler tahliller oluyor.Çıkacak sonuçlar belirli bir kriterin altında yada üstünde ise bu detaylara bakarak oran belirliyorlar.

Sugaremro Yazımı cevapladigin için teşekkür ederim. Benim bahsi geçen durumum ile alakali nasıl bir oran çıkar herhangi bir fikrin varmı acaba ?

maggap maalesef bu hastalıkla ilgili bilgim yok.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

maggap

Hareket kısıtlılığına yol açmadığı için askere alırlar ama spor yaptırmazlar. Gittiğinizde bu konuyu dile getirdiğinizde size spor muafiyetine dair belge verirler.

OturanBoğa

Abim tüberküloz geçirdi lobektomi ameliyatı oldu sol lobun tekini aldılar bir akciğerin yarısı yok yani aradan 8 yıl sonra gene aynı hastalığa yakalandı 15 ay tedavi gördü geçen sene gittiğinde doktorlar 1 yıl erteledi bu sene gidince doktor elverişsiz durum yok gidebilirsin diye ısrar ediyor napıcağımızı bilemedik spor yapamaz diyor doktorlar ne yapmamız gerek bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz başından bu tarz bir şey geçen oldu mu

Ben ilk akciger sonmesi gecirdigimde tup trokostomi ile tedavi oldum ikinci sonmede ayni yerden oldu bu sefer acik ameliyat oldum yaklasik uc hafta yattim orda sonra eve geldigimde rahatsizligim artti iki hafta sonra kontrole gittigimde cigerim gene sonmus bu sefer oksijen tedavisi ile atlattim askerlik curuk olurmu bide bende guvercin gogsu var akciger sonmesine etki ediyomus sizce ne olur hem guvercin gogsu hemde akciger sonmesi var

Üst Alt