Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık akciğer ameliyatı oldum. Askerlikten muaf olur muyum?

ManesGame

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 92/4 tertip Askerim Acemi birliğimde aşırı gögüs ağrısı nedeni ile izmir gata hastanesine sevk edildim akciğerimde yırtılma sonucu zar kalınlaşması olmuş bu zar akciğeri sıkıştırıp akciğerimin bir kısmını soldurmuş İzmir Suat Seren Gögüs hastalıkları hastanesinde Ocak 15 2013 Açık Akciğer ameliyatı geçirdim bu ameliyatta akciğerimi kaplayan zarı soydular. açık ameliyat ile hastane devlet hastanesi olduğundan dolayı 2 ay rapor verip gatada onaylatıp evime gönderdiler isdirat bitimine 10 gün kala ANKARA MEVKİ Hastanesine Sevk Edicekler Askerlikden Muaf mı ederler Rapor uzarmı Yoksa askeremi gönderirler Bilgisi olan varmı.. iyi günler.Ameliyattan 3 gün sonrakine ayit resimde koyuyorum.

Net bir şey söyleyecek bilgiye erişemedim. Fikri olan var mı arkadaşlar?

Ama bana sorarsan bu ameliyat bir kısıtlılığa yol açacaktır ve muafiyet sağlayacaktır.

Eskisi gibi rahat hareket edemiyorum 200 300 metre sonra sol gögüs çok sıkıştırıyor bilmiyorum sonuç ne olur Fikri olan veya yakınının başına gelen varmıdır arkadaşlar

Talip Gögüs Cerrahisi Yarbayı Ameliyat oldugum hastaneden detaylı rapor istedi hastaneye gidip daha detaylı raporlarla heyete çıkartılcagımı söylediler.

Mert, gelişmeleri paylaşırsan başkaları için de öğretici olur

Öncelikle kusura bakmayın HASTANE'de tedavi için yatıyordum interner erişimim yoktu konu hakkında bilgi veremedim.
Sol Toraks Tekortikasyon Ameliyatı Sonucu Askerliğe Elverişli değildir Kararı alındı Ankara GATA.

bnde akcıger amelıytı oldum kırıkklede gataya sewk ettıler askerlık yapamaz raporu werdılerrrr

ali711;

Ameliyattan sonra yeterli Epikiriz raporu-ameliyat raporu-patoloji raporu bunlar protokol numaralı olmak üzere mühürlü imzalı kaşeli baş hekim onaylı oldukdan sonra kurul pek sorun cıkartmıyor geçmiş olsun.

Akciğer Ameliyatı oldum. Bronşektazi/Sol Alt LOBEKTOMİ.Çürük verirler mi?

2009 yılında Akciğer Ameliyatı oldum. Bronşektazi/Sol Alt LOBEKTOMİ.Çürük verirler mi? 2 güne kadar Ankara Gataya sevk edileceğim söylendi. durumum ne olur çürük verirler mi. Ameliyat olduğuma dair bütün raporlar var elimde. Sonuç ne olur???

Şu an 1 haftadır gatadayım ankarada uğraşıyorum son bir film kaldı tomografi onu da yarın çektipreceğim. ona göre heyete gireceğim galiba hala konuyla ilgili kimse yorum yapmamış sizce sonuç ne olur muaf olur muyum doktora sorduğumda büyük ihtimalle muaf olursun dedi ama son filme bakacağım dedi. acilen yorumlarınızı bekliyorum?

2009 yılında Akciğer Ameliyatı oldum. Bronşektazi/Sol Alt LOBEKTOMİ.Çürük verirler mi? 2 güne kadar Ankara Gataya sevk edileceğim söylendi. durumum ne olur çürük verirler mi. Ameliyat olduğuma dair bütün raporlar var elimde. Sonuç ne olur??? hocam bana cevap verebilir misiniz siz deneyimli olduğunuz için sizi rahatsız ettim???

sonuç akciğrr ameliyatı 51/b den muafım

Bugün itibari ile belli oldu tam 1 hafta uğraştım doktorlar AnlAyışlı.51 md. Den muaf oldum yarın heyete girecem.

Yeni erişiyorum konuya kesinlikle muaf olursun kardeş sağten çürük vermicekleri durdurmuyorlar gönderiyorlar kurul demek % 90 muaf

Arkadaşlar. askerlik şube beni perşembe günü gata ya yolladı. gata da ki doktorlar çok anlayışlı açık akciğer sol alt lobektomi ameliyatı oldum. 3 raporum de epikiriz, pataloji ve ameliyat raporum elimde idi. buna rağmen gata göğüs hastalıkları, göğüs cerrahı ve radyoloji bölümünde gerekli tetkikleri tekrar yaptırdı. kurula sevk etti. zaten sevk ederken göğüs cerrahisi kararını vermişti altına yazdı evraklarımın. askerliğe elvereişli değildir diye kurul bunu sadece onaylıyor. geçtiğimiz perşembe bitti işlemlerim. 1 hafta sürdü. iyi niyetli ve doktorlara saygılı olun. yine ankara gata ile ilgili bişey sorarsanız mesaj yazım mümkün mertebe cevap veririm.

Güncel deneyimini aktardığın için teşekkürler Cevat.

arkadaşlar merhaba benım bı sorum olacak 2009 yılınn 11ncı ayında pronomotaraks akcıger zarında yırtılma ve akcıger sonmesı sonucu hastaneye kaldırıldım ve tup takıp havayı boşalttılar aradan 1 ay sonra yıne aynı olay basıma geldı ve acık amelıyat oldum(sol akcıger) ve gogusumun sol kısmında ıce dogru gocukluk oldugu soylednı kunduracı gogusu bunlar askerlıkten curuk raporu almama etkenmıdır bılgısı olan cevaplarsa cok sevınırım saygılar

Çok çok büyük ihtimalle sen de muaf olursun Murat.

tesekkurler verdiginiz bilgi icin

merak ettigim bisey daha var curuk raporu verince engelli mi olmus oluyorum yada engelli haklarindan yararlanabiliyormuyum bana yasamimda ne gibi eksi veya artilari olur:s

Yok Murat, engelli statüsünde sayılabilmen için sakatlık oranı cetveli diye bir cetvel var, bu cetvele göre % 40 ve üzeri rapor alabilmen gerek. Bu oranı alıp alamayacağının anlaşılması için devlet hstanesine başvurman gerek. Muayene sonucu değerlere bakılır ve oran belirlenir.

merhaba arkadaşlar öncelikle yeni üyeyim böyle bir siteyle tanıştıgım içinde gayet mutluyum soruma cvp alıcağmı düşünüyorum inşallah yardımcı olursanız . 2011 yılında pinomotoraks akciğer zarı yırtılması yaşadım ilk dren takıldı 15 gun hastanede yattım ardından 3 ay sonra tekrarladı ve 2012 yılında kapalı akciğer ameliyatı oldum şimdi askere gitme durumum var sizce muaf olurmuyum ve ne gibi yolllar izlemem gerekli askerlik durumumda bilgi verebilrmisiniz. birde ameliyatımda sonra sadece epikriz raporu verdiler patoloji ve ameliyat raporu almadım bi sıkıntı olurmu yada ameliyat olduğum hastaneye gitsem bu rapaorları çıkarttırabilirmiyim bilgisi olan varsa Allah rızası için cvplayabilirmi ...

Akciğer ameliyatlısı muaftır.51/b askeri sağlık yönetmeliğine de bakabilirsin kardeşim

askerlik şubene git oradan seni askeri hastaneye sevk ederler. 3 rapor da şart ameliyat olduğun hastane verir onları epikiriz, pataloji ameliyat raporu imzalı aslıgibidir veya mühürlü olacak. bunlar şart

2010 senesinde akciger amaliyati gecirdim bicaklanmistim akcgerimden ve suanda bu durumun zorluklarini cekmekteyim cabuk yorulma hemen halsizlik ve nefes almakta zorlanma heyete cikicam sizce muaf mi olurum

Oğuzhan, bıçaklanmadan kaynaklı bir muafiyet olmaz ama akciğerde yol açtığı bir kısıtlılık varsa, muafiyet verilebilir.

ben akciğer amlieyatı olmuştum. askerede almadılar bu rahatsızlıkdan dolayıı

arkadaşlar 2007 de akciğer ameliyatı,2009 da kıl dönmesi ameliyatı,2005 de burundan et aldırdım. şuanda ameliyat olacak derecede değil ama beni çok zorlayan bel fıtığım var. akciğer ameliyatından dolayı çabuk yorulma,koşamama, nefes darlığı sırasında öksürük ve istifraya neden oluyor. yukarıda yazılanlara göre akciğer ameliyatı olan arkadaşların çoğu rapor almış bir kaç güne askeriyeye gidicem banada askere elverişli değildir raporu verirler mi?

fatihb

Burada yazılanlara bakınca sen de muaf tutulursun diye düşünüyorum.

MERHABA
benimde bir sorum olacak

2008 de sol akciğerde spontan pnömotoraks geçirdim tüp taktılar
ve 2013 te yine sol akciğerde spontan pnömotoraks oldu tüp taktılar.
ve 2014 ocak ayı tekrardan sol akciğerde spontan pnömotoraks oldum bu defa VATS video camera yöntemi ile 3 tane kesi açıp genel anestezi ile bir gün yoğun bakımda kalarak ameliyat oldum.
ve 11-2014 tarihinde tekrardan bu kez sağ tarafta 10 mm sönme oldu sağda ilk defa oluyor.
doktor dedi ameliyata alalım ben korktum. kendiliğinden düzeldi ama onunda tomoğrafi raporu elimde var.

şuan sağ akcigerimin sönme şansı yüzde 50. ne zaman sönerse tekrardan ameliyat tüp falan takmamak direk ameliyat dedi.

ve benim sağlık kurulu raporum var %20 akcigerden %50 ise çölyak hastasıyım aşırı zayıflıktan aldım.
şuan 25 yaşındayım 1.69 boyum kilom ise 43.
ben bir yıl önce askrelik şübesine gitmiştim ama o zaman raporum %25 idi ve sadece çölyak hastalığı için gitmiştim akcigeri söylemedim... orada hastalığı bulamadılar ama elimde %25 heyet raporu olduğu için 1 yıl erteleme verdiler... ama şuan o %25 olan rapor iptal oldu ve şuan ki raporum %60 akciğerde eklendi.

şimdi ben bu 4 defa akciğerde spontan pnömotoraks olduğum hastane raporlarımı ve %60 heyet raporumu askerlik şübesine götürsem muaf olurum mu...
çünkü yolculuk yapmaktan korkuyorum uzun yolculuk yapamam ya yolda sönerse akciger sorumluluğu kimde. hani 1 yıl ertelemem dolmadan şubeye gitsem durumu anlatsam ne derler. farzedelim ki gataya yolladılar oraya gitsem 4 defa l akciğerde spontan pnömotoraks olduğum için muaf ederler mi..... saygılarım ile

Gataya sevk ederler.gatada kontrol ederler.heyete çıkar çürük alırsın kardeşim askerlik şubesinle git gataya sevk iste askere alınmazsın m etme

kaan kardeşim yalnız yolculuk yapmam sakat çünkü bu tekrarlayan akciger sönmesi hani uçağa binmem yasak şanlıurfa ile ankara arasıda en düşük 13 saat uzun yolculuk yani gataya gitmekten korkuyorum bu pskolojimde yansıdı hani gataya sevk etmeden muaf etmezler mi ?

quantum342

Mutlaka muaf tutulursun kardeşim. Ama bunu GATA'ya sevk etmeden yaparlar mı, onu bilmiyorum. Devlette o kadar akıl ve izan sahibi biri olacak ve bu kişi de vatandaş lehine inisiyatif alacak! Çok zor. Ama mutlaka şansını dene tabii ki.

Merhaba. Ben Ocak 2012 de aniden rahatsızlandım ve doktor pnömotoraks olduğu, sağ akciğer de delik oluştuğunu söyledi ve hemen müdahele edildi. Tüp taktılar ve 10 gün tedavi gördüm. Daha sonra bir apandis ameliyatı ve bir de menüsküs ameliyat oldum, ön bağlar kopmuştu. Şimdi ise yine göğüs ağrısından acile gittim ve yine sağ akciğerde pnömotoraks olduğunu söylediler. Açılma çok küçükmüş, bu yüzden oksijen verdiler ve 1 gece yatırdılar, ertesi gün çıktım evde dinlendim, sonraki gün kontrole gittim ve iyileştiğini söylediler, ancak tekrarlarsa kapalı ameliyat olmam gerekeceğini söylediler. Günlük yaşantımda bazı şeyler dikkat etmem gerektiğini, tozlu dumanlı ortamlarda durmamamı, göğsüme darbe almamamı, ağır kaldırmam gerektiğini, kendimi zorlamam gerektiğini vs. söylediler.

Bütün bunlar askerlik yapmama engel olur mu?

Teşekkürler

ihaksu

Bence bu anlattıkların askerlik açısından önemli riskler oluşturur ve muaf tutulursun. Ama, bugüne kadar olan bütün tıbbi geçmişini belgelendir ve askerlik zamanı geldiğinde doktorlara göster. Onlar da gerekli incelemeyi yapar ve gerekirse muafiyet verirler.

Üst Alt