Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%93 raporumla aldığım aracı kızım ve eşim kullansın diye ruhsata yazdırmak istiyorum..?

@Polmiks, tabi haklısın açık bulursa geri ister, bu konuda birçok örnek var karşımızda, hileli rapor alanlar, hileli emekli olanlar gibi gibi...
benim böyle yazmamın sebebi o açık bende olmadığı için o şekilde vurguladım.

@senveben, ötv yi niye geri istesinler. Usulüne göre rapor alıp usulüne göre müracaat ederseniz ve maliye raporu ve muracaatinizi kabul ederse, mtv ödememeye başlarsınız.

@barcan88, ötv yi geri isterler demedim zaten, konu biraz karıştı sanırım, ötv indirimi almak zaten kolay değil, şartlar uyuyorsa alınabiliyor. Bemim açtığım konu MTV, geçen sene ötv indirimi alıp aynı raporla mtv ödemedim, şimdi gene mtv ödememek için tekrar rapor istiyor maliye yani her sene, bu raporun ötv ile alakası olmadığı halde raporu verecek hastane yine ücret ödeyip aynı rapordan almam gerektiğini söylüyor o da ücretli oluyor, oysa ötv den faydalanmyacağım için ücretsiz bir raporda alsam oranı tutuyorsa maliye bunu kabul ediyor, mesele budur.

@senveben, sizin rapor süreli mi?

@Polmiks, yanlış bilgi vermeyelim lütfen. Vergiler 5 yıl sonra zaman aşımına uğrar. Maliye senden isteyemez. Diyelim ki istedi sen zaman aşımını ileri sürüp ödemeyeceğini bildirirsen alamaz. İcra gönderemez. O nedenle zaten istemez. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken husus 5 yıl sonraki ilk ocak ayının başında zaman aşımı başlar.
5 yıl kasımda doldu ister. Ama 1 ocaktan sonra isteyemez.

Son düzenleme:
@nu067, hayır yok

@barcan88, araç alırken bana söylenen o. Kardeşimin eşini 2. kişi olarak yazdıramadık. Hatta denemek amacıyla kullandı. özellikle çevirmeye girdik. trafikten bir daha olmaması için uyarı ile atlattık.

Üst Alt