Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%82 oranlı otomatik vites ibareli raporla ÖTV indirimli araç alabilecek miyim?

cihan86

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Kişinin Engel Oranı %82
Raporun Geçerlilik Süresi Süresiz
Ehliyette ki kodlarım 78, 10.02, 102, 103.03

BAŞVURU NEDENİ ENGEL ORANI (ÖTV İNDİRİMİ+OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANMASI GEREKİR)

Bu rapora ve ehliyet kodlarına göre ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

SİSTEMLER
ENGELE DAİR KLİNİK BULGULAR, RADYOLOJİK TETKİKLER, LABORATUVAR BİLGİLERİ VE TEŞHİS ENGEL ORANI %

DERI VE ZÜHREVI HASTALIKLARI
sol bacak medial yüzde 1.5 yıldır mevcut olan biri 3*2 diğeri 2*1 cm boyutlarında epitelize olmuş ülser.antinükleer antikor +++,beta 2 glikoprotein ıgm +,,protein s aktivitesi düşük gelmiş.Protrombin G20210A heterozigot mutasyon saptanmıştır. MTHFR C677T Homozigot polimorfizmi saptanmıştır.

HEMATOLOJI
2013 te her iki extremitede tromboz, 2014 ocakta renal ven trombozu öyküsü mevcut. hasta antifosfolipid sendromu ve heterozigot protrombin gen mutasyonu nedeni ile takipli.3 ay önce yapılan değerlendirmede tromboz? olduğundan hiperbarik oksijen tedavisi planlandmış. 6-B-2:Mükerrer tromboz geçirenler %60

KALP VE DAMAR CERRAHISI
bilateral geçirilmiş derin ven trombozu, posttrombotik sendrom, sol bacakta aktif venöz ülser ömür boyu medikal tedavi ve sıkı takip uygundur.

OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANMASI GEREKİR.

Raporun çok yüksek ihtimalle 2019 öncesi.

Normal şartlar altında, hiçbir problem olmadan rahatlıkla alabilirsin.

İş bilmeyen ya da ters bir memura denk gelirsen mevzuatı göstermen gerekebilir.
Şu an bakmaya erindiğim, ama internette kısa sürede bulabileceğin 2019 öncesi raporlarda
"OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANMASI GEREKİR" yeterli olmadığı ancak raporun içinde
"sol bacak medial yüzde 1.5 yıldır mevcut olan biri 3*2 diğeri 2*1 cm boyutlarında epitelize olmuş ...." yazısı ile kabul edileceğini yazan tebliğ var.

Kısaca, bu raporla kesinlikle ötv indirimli araç alabilirsin, olurda memur arkadaş zorluk çıkarırsa falan ÖTV tebliğinin kopyasını yanında bulundur.

Son düzenleme:
2019 sonrası alınan raporla %100 alamazsın

İlginç 🤔

2019 sonrası alınan raporda olması gerekli açıklama zorunlu.

Ve sizin raporda maalesef bu yok. Yeni rapor almanız gerekecek.

20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem
yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten
itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.

Bahsettiğim Tebliğ burada:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

Kafada soru işareti bırakmayacak şekilde tüm soruların cevabı var.

@ucuncubahar, Yeniden en baştan işlem yapıyor gibi başvuru yapmalıyım değil mi? Kusura bakmayın lütfen hiç bilmiyorum bunları 🥺

malesef evet.

ilk raporu aldığınızda neden eksik işlem yapmışlar anlamak güç.
2019 sonrası raporlarda, rapor oranı %90'nın altında ise,
"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ifadesi olmadıkça ÖTV indiriminden yararlanmak mümkün değil.

başkaca da bir şey istenmiyor zaten.
Ehliyetinizdeki kodlara ayrıntılı bakmadım ama ehliyette kodlar mevcut, raporu yenileyerek ÖTV indiriminden yararlanırsınız.

Not: Şayet başvurunuzu ÖTV olarak yaparsanız kuvvetle muhtemel hastane sizden rapor için ücret isteyecektir.
Siz rapor başvurunuzu "engelli sosyal haklar" olarak yapın. elinizdeki raporu da yanınızda götürün.
böylece rapor için hiçbir ücret ödemezsiniz.

Yukarda gördüğüm kadarıyla,
benim bilgim yetmedi burda tahminen yazıyorum.

Fizik Tedavi ya da ortopedi doktoruna ısrarla ÖTV için başvurduğunuzu ve "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresinin
raporda mutlaka olması gerektiğini belirtin.
kalp ve damar cerrahisinin yazması yeterli olur mu bilemedim.

Benim yorumum:
Her ne kadar yukarıdaki raporda ortopedi ve fizik tedavi ve rehablitasyon açıklaması olmasa da hastalığınızın bunlarında ilgi alanına girdiğini düşünüyorum.

Üst Alt