Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılını dolduran aracımı satmadan vergi muafiyetli araç almak istiyorum..?

Yeni Araç için dosyaya konması gerkiyormuş. Zaten ÖTV muaffiyeti ile ilgili kanunda da var.
Eski raporum'un orjinali yok ki olsa bile zaten o rapor vergi indiriminden yarlanmak için alınmış bi rapordu. Fakat ilginç olan tarafı eski aracımı o raporla ve fotokopisiyle almıştım ama bu sefer böyle istediler. Böyle olmak zorunda olduğunu söylediler. Hem aracın trafik muamelesini yapacak olan firma hemde donanımı yapacak olan firma.
Evet çok saçma ama var böyle bi şey.

Bir kaç gün aradan sonra selamlar,
Bu gün nihayet İstanbul Vergi Dairesi dosyamı işleme koydu. Cuma gününe kadar cevap verecekler. Çıkacak olan cevabı (umuyorum hatta eminim) olumlu olduğu takdirde buraya koyacağım.
Bu arada bu gün hayatımın komedisini yaşadım.
Rapor için bakırköy devlet hastanesine gittim.
Özel donanımlı araç için rapor almak istiyorum diye dilekçe yazdım. Komedi muayeneye gireceğim branşlarla başladı. Ortepedi listede yok. Sordum; sen gir gerek duyarlarsa sevk ederler dendi. Gerek duymadılarki muayeneler bitti. Kurul odasına çağırdılar. Nden ortopediye girmedin dediler (!) anlattım. Tamam dediler raporunu 4'te alabilrisin. 4'te gittim rapor almaya. Teşhis doğal olarak; Sağ alt ekstremitede polio sekeli amaaaaaaaa sonuç: Özel donanımlı, elle kumandalı edilebilir araç kullanabilir.
Yahu komediye bakarmısınız. Sol bacağımda bir sorun yok. Şu an ki arabamda sol tarafta gaz pedalı var.
Yav yapmayın etmeyin, neden böyle bir şey yazdınız dedim, ruhsatımı çıkarttım gösterdim, Allahtan telefonumda kayıtlıydı arabamın gaz pedalının olduğu bölgenin resimlerini gösterdim (göstermeye çalıştım) ama kimse umursamadı. Ne halin varsa gör dediler. Yahu dedim sol bacağımı kullanırken neden elle kumandalı tertibat yaptıracam dediysemde dinleyen olmadı.
Bu nasıl rezillik. Bu nasıl aymazlık. İnsan yerine koymuyorlar, dinlemiyorlar. Ne olur diyorum bu olmaz. Bu gün bunu bayiye vermeliyim. Param yanacak. Bize ne yansın o senin sorunun diyorlar.
Bir çoğunuza yabancı gelmez belki bu yaşadıklarım ama bunun bir çözümü olmalı. Bana yeniden kurula gir diyorlar sonrada sağlık kurulu için günde 4000 başvuru var 50 tanesine cevap verebiliyoruz deyip ağlıyorlar. Hekimlik mi, kasaplık mı yapıyorlar.
Bir manyak olarak boş durmadım tabii ki. İş yerimden 2 gün izin aldım. Kuruldaki bana ağır konuşan, kovarcasına odadan çıkartan, dinlemeyen, böyle rapor veren tüm kurul doktorlarını 2 günlük izinim süresince İl Sağlık Müdürlüğü, Tabipler Odası vs. yerlere bizzat şikayet edeceğim.
Allah hepimizin ve özellikle durumu daha kötü olanların yardımcısı olsun. Ben araba için koşturuyorum başka insanlar 3 kuruş maaş vs. ihtiyaçları için koşturuyorlar.

Sevgiler.

Örnek olması bakımından; 4 yıl kadar önce yurtdışından ithal ettiğim aracım halen üzerime kayıtlı ve MTV ödemiyorum, yurtdışından getirdiğim bu araç uzun bi müddet arızalı kalınca, 6 ay kadar önce herhangi bir vatandaştan 2. el alıp engelli aracı olarak tescilini yaptırdığım 2. bir araç aldım. Şu an her ikiside özel tertibatlı engelli aracı olarak üzerime kayıtlı ve her ikisine de MTV ödemiyorum.

----------

Tazmet;
Anlattıklarınızın neredeyse birebir aynısını Kayseri Devlet Hastanesinden rapor alırken yaşadım... Yahu dedim ben sol ayağımla çok rahat kullanabiliyorum ve yaklaşık 5 yıldır aracımı böyle kullanıyorum. (nitekim elden tertibata adapte olamayıp bi kaç tehlike atlattıktan sonra söktüm attım) Benim bu sözüme; kurul başkanı bi uyanık sen değilsin cevabını verip, engelinle ilgili detaylı inceleme ile elindeki ehliyetinden de olursun tehdidini savurunca kan beynime sıçramıştı ancak fevri hareket etmemek adına susmuştum... Hala bi gün özel muayenehanesine gidip, karşıma alıp, yaptığı yakışıksız hareketten utanacağı bi kaç cümle kursam mı diye düşünürüm, korkarım utanacak birine benzemiyor...

Engelimin ayan beyan ortada olmasına karşın, adeta vergi muafiyetini kendi cebinden bana bahşeden şahıs modunda heyet raporu veren Kayseri Devlet Hastanesi sağlık kurulu başkanı bu doktor ülkemin acınası bir manzarasıdır...

Siyah pelerinli adam'a
Bilgi için çok teşekkürler. Sizden gelen örnek sonrası konu iyice netleşti. Devlet dairelerine yazdığım yazılara cevap gelecek ama internetten ve telefonla yaptığım takipler neticesinde, dilekçelerimin ve ekindeki ilave yazıların üzerinde bir yığın havale damgası mevcut. Oradan oraya havale oluyor. Bana ne zaman gelir Allah bilir artık :)
Tüm bu kargaşalara sebep olan nakil vasıtalar vergi dairesinde telefona cevap veren yetkili şahıs. Yaptığı işten bi haber olan bu arkadaşla yarın tanışacağım.

Hastane ile ilgili yaşananlara gelince.
Maalesef çoğunluğu aynı modda, söylediğiniz gibi vergi muaffiyeti kendi ceplerinden çıkıyor, hatta bu bir tarafa fesatlıkla "oooo devletten geçinenler" yakıştırması bile yapıyorlar.
Valla alacakları bir tek ehliyetim var onuda alsınlar, hiç umursamayıp aklımdan geçen her şeyi söylemiştim ama hiç fayda etmemişti. Fakat dün o raporu olması gerektiği gibi vermeyenler bu gün ağlaya ağlaya imzaladı :) raporumu. Maalesef bir çok şey gibi sorunda ahbap çavuş ilişkisi olmadan düzelmiyormuş (dayılar, teyzeler, amcalar, hamili kart yakınlar).
Bizler sustukça hakkımızı ama öyle ama böyle aramadıkça daha çooook hakir görülürüz. En azından yapabilenlerimiz bir şeyler yapmalı ki öyle önemli ve saygın bir mesleğin saygıyı gerçekten hakeden çoğunluğuda böylesi tiplerle aynı kefeye konmasın.
Ben bu konuda (yaşattıklarından dolayı) hakkımı yasal yollardan arayacağım. Beklediğim sadece özür. Bir sonuç alamasamda en azında savunmaları istenecek canları sıkılacak. Bu bile yeter.
Köprüyü geçmeme bir kaç adım kaldı. Hele bi geçeyim biliyorum yapacağımı :)

muafiyet kişiyi istisna konuyu kapsar ötv de istisna vardır. 5 yıl dolduktan sonra yeni istisna kapsamında araç almanızı engelleyen mevzuat yok. yürürlülükteki kanunlar sadece yeni alımları ve istisna süresini düzenler. vergi dairesi müdür yardımcısı

Sayın adsabey,
Yaklaşık 20 gün oldu ve bu konu hala netleşmediğinden maalesef adım atamıyorum. Siz alır diyorsunuz, vergi dairesinden birisi çıkıyor tam olacakken hayır olmaz diyor. Başka biri olur diyor, diğer olmaz.
Önceki yazılarımda da belirttim. Ankara Gelirler İdaresi Başkanlı (idi sanırım) kendileri ile konuşmamda "alırsın dediler, istanbulda ki ilgili yeri aradım "aaa olur mu alamazsın dediler" dilekçe yolladım tarih geçti cevap bekliyorum (mükteza hazretleri) gelecek inşallah.
Yani kanunlarla değil de kanunlara yapılan şahsi yorumlarla işlerin yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Keşke söylediğiniz gibi olsa yada olsaydı.
ÖTV muaffiyeti alacam diye 20 gündür yaptığım masraf, iş gücü kaybım neredeyse ÖTV miktarına yaklaştı.
Lanet olsun sakatsın otur poponun üzerinde ne işin olur arabayla moduna girmeye başladım.
Yoruldum ve sanırım pes edeceğim.

Bu başlıkta yazdığımız gerekçeleri, dayanakları belirttiniz değil mi dilekçeyi verirken?

Bu güne kadar öncelikle sizlerin yardımıyla ve kanun nedir bilen ve ilgili kanunları araştıran avukat arkadaşlarımdan aldıklarımı bile hem yazılı, hem sözlü olarak ilettim.
Bekliyorum...

tazmet arkadasım otur oturdugun yerde moduna sakın gırme cunku senın ugrastıgın konu dıger bır takım ozyrlulerıde kapsıyor sonucta alacagın olumlu bır sonuc konunun cozulmesıne vesıle olacaktır bu sebeple sana sonsuz tesekkurlerı sahsım adına sunarım
saygılar

En sonunda güzel haber geldi.
5 yılını doldurmuş mevcut arabamı satmadan, yeni bir araç alabilirmiyim konulu detaylı dilekçemi, e-mail ile BİMER'e, şahsi başvuru şeklinde de İstanbul Vergi Dairesine (Cağaloğlu) yapmıştım.
Azz önce e-mail ile BİMER'e yaptığım başvurun cevabı benim lehime düzenlenmiş şekilde geldi.
Şu an Finlandiyadayım ve mehkemeye girmek için çağırılmayı bekliyorum ama buna rağmen beni çok mutlu eden bu haberi sizlerle hemen paylaşmak istedim.
İleride ihtiyacı olacaklar için ekteki yazı karşılarına çıkacak olan sorunda çözüm belgesi olacaktır diye düşünüyorum.
Ayrıca İstanbul vergi dairesinden gelecek olan cevabıda sizlerle paylaşacağım.

Çok güzel.
Geldiğinde resmi yazıyı da paylaşırsanız tam süper olur :)

Gelen ilk resmi yazı elimde. Hatta resim dosyayı olrakta ayarladım ama maalesef bilgisayarı ve teknolojisini çok iyi bilen bir embesil gibi hissediyorum kendimi çünkü resmi buraya koymayı beceremedim. Grafik ekle seçeneğine tıklatınca web link'i istiyor.

----------

Neyse resim dosyası olarak koyamıyorum.
Word dosyasnda cevap yazmışlar.
Şimdilik word'de yazanları aşağıya yapıştırıyorum...

T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı

Sayı : B.07.1.GİB.0.52-5200.07.
Konu:

METİN.........​
....@....com​
İlgi :6.11.2009tarihli başvurunuz.

İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiştir.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7. maddesinin 2 numaralı fıkrasında, Kanuna ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tabi mallardan; 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm3’ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm3’ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, sakatlık dereceleri %90 veya daha fazla olan malul ve engelliler ile bizzat kullanmak amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı ÖTV’den istisna edilmiştir.

Konuyla ilgili olarak 1 Seri No.lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğinin (7.2.1.1.) bölümünde açıklandığı gibi, yukarıda sözü edilen araçların sakatlık derecesi % 90 veya üzerinde olan malul ve engelliler tarafından ilk iktisabında ÖTV istisnası uygulanması için, bu kişilerin araçları kullanması şartı aranılmamakta ve özel tertibat yaptırılmasına da gerek bulunmamaktadır.

Ayrıca, söz konusu Tebliğin (7.2.1.2.) bölümünde, yukarıda sözü edilen araçların sakatlık derecesi % 90’ın altında olan malul ve engelliler tarafından ilk iktisabında ÖTV istisnasından faydalanılabilmesi için, alıcının maluliyetine veya sakatlığına dair tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu, “H” sınıfı sürücü belgesine sahip olma ve araçta sakatlığa uygun özel tertibat yaptırma şartlarının aranıldığı belirtilmiştir.

Öte yandan ÖTV Kanununun 7/2. maddesindeki istisnadan yararlanarak araç satın alanların 5 yıl geçtikten sonra alacak oldukları yeni bir araçta ÖTV istisnası uygulanması için, daha önce ilk iktisabını yaptıkları aracı elden çıkarma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Başkan a.

oldu sanırım.

Sanırım oldu... Orjinal imzalısı gelince onuda yayınlayacağım.

58711gib12258lo.jpg

veya:

Bülent kardeşim çok teşekkürler.
Valla daha hayırlı olamadı.
Bahtsız bedevi misali.
Önce vergi dairesi sorunları.
Ardından işgüzar doktorum tek bacağımda sorun olmamasına rağmen elle kumandalı araç kullanır diye rapor vermesi ve bunda diretmesi.
Hadi tüm sorunları çözdük işlemlere başladık derken sevgili peugeot'un aracın teknik belgesini düz vitesli olarak göndermesi sonucu proje çizilemedi.
Çok şükür bu gün proje çizildi ve onayladı, hadi bayrama yetişsin diye dua ediyordum amaaaaaa çarşamba günü bazı devlet memurlarının grevi var ve buna araçla ilgili işlem yapacak memurlarda dahilmiş. Bilmiyorum ne olur..
Hani geç olsun güç olmasın diyecem ama bundan daha geç ve güç nasıl olur onuda bilmiyorum :D:D:D
Bu arada İStanbul vergi dairesinden hala cevap gelmedi :D

Günaydın,
Az önce gelirler idaresi başkanlığından MTV ile ilgili cevapta geldi.
Yazıyı aşağıya koyuyorum.

[FONT=&quot]T.C.[/FONT]
[FONT=&quot]MALİYE BAKANLIĞI[/FONT]
[FONT=&quot]Gelir İdaresi Başkanlığı[/FONT]
[FONT=&quot]SAYI :[/FONT][FONT=&quot] B.07.1.GİB.0.02.61/6158–14-[/FONT]
[FONT=&quot]KONU:[/FONT]
[FONT=&quot]Sayın, Metin
[/FONT]

[FONT=&quot]İlgi:[/FONT][FONT=&quot] 06.11.2009 tarihli ve 330256 sayılı elektronik posta iletiniz.[/FONT]
[FONT=&quot]Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezine göndermiş olduğunuz ve ilgisi nedeniyle Başkanlığımıza aktarılan ilgide kayıtlı elektronik postanız 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu yönünden incelenmiştir. [/FONT]
[FONT=&quot]197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’nun istisnalara ilişkin 4 üncü maddesinin (c) bendinde sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtların motorlu taşıtlar vergisinden istisna tutulacağı hüküm altına alınmıştır. [/FONT]
[FONT=&quot]10.01.2004 tarihli ve 25342 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 21 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği’nin II nci maddesinde de bu istisna hükmünün uygulama esasları belirtilmiştir. [/FONT]
[FONT=&quot] Söz konusu istisna uygulaması malûl ve engelli kişinin sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamayı amaçlamakta olup, 197 sayılı Kanunda yer alan sakatlık istisnasından yararlanılarak ikinci bir taşıtın iktisabı halinde bu amaç aşılmış olacağından, ikinci taşıt için motorlu taşıtlar vergisi istisnası uygulanmaması gerekmektedir. [/FONT]
[FONT=&quot]Buna göre, malül ve engelli adına birden fazla taşıtın kayıt ve tescilli olması halinde bu taşıtlardan malül ve engelli tarafından seçilen sadece bir tanesi için motorlu taşıtlar vergisi istisnası uygulanması mümkün bulunmaktadır.[/FONT]

[FONT=&quot]Bilgi edinilmesini rica ederim. [/FONT]

[FONT=&quot] F. İsmail Hakkı AYDOĞDU[/FONT]
[FONT=&quot]Başkan a.[/FONT]
[FONT=&quot]Gelir İdaresi Grup Başkanı[/FONT]
[FONT=&quot].../ .../ 2009 Gel.Uzm. : M. SEMERCİ …......................[/FONT]
[FONT=&quot].../ .../ 2009 Müdür : C. HACİBONCUK …….[/FONT]

Bu durumda;
ÖTV ile ilgili yasa zaten açık. 5 yıl sonra yeni araç hakkı doğmakta olup bir sorun teşkil etmemekte.
MTV'de ise araç sahibinin seçeceği araçlarından sadece bir tanesi MTV'den muaf olacaktır.

SONUÇ: Gelirler idaresi başkanlığından gelen ÖTV ve MTV ile ilgili cevaplara istinaden;
5 yılını doldurmuş mevcut aracı satmadan yeni bir araç alınabilir.

ÖTV tamam da, MTV için mevzuatta olmayan bir kısıtlama öngörmüşler. Özel donanıma sahip araçlar MTV'den muaftır. Bir tane ya da on tane gibi bir düzenleme yok. Ne Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'nda* ne de 21 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'nde

* Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu
Madde 4: [...]
"Sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtlar"

Bunun bende farkına vardım fakat şu an beklemedeyim.
Arabanın işlemlerinin bitmesini bekliyorum bakalım nakil vasıtaları vergi dairesi ne yapacak.
Gelen yazılar GİB'den geliyor.
Defterdarlık henüz bir cevap vermedi. İmzalı mükteza bir gelsin onuda yayınlayacağım burada.

Tekrar Selamlar,
Dün toplam 31 gün sonunda arabamı nihayet alabildim. (işlemlerin uzamasının büyük bir kısmının bu konu başlığı ile bir alakası yok (ruhsat muamelecisinin beceriksizliği).
Bülent kardeşim, başından beri konuyu zaten biliyorsun. Derdim mevcut aracımı satmadan 2. arabamıda alabilmekti. Bunun için GİB'dan almış olduğum (ÖTV ve MTV ile ilgili) yazıları zaten bu konu altına ekledim.
Başlangıçta Ümraniye nakil vasıtaları vergi dairesi mevcut aracı sat öyle gel deyip her şeyi kilitlemişti.
Sizlerle paylaştığım GİB'den gelen yazıları Ümraniye nakil vasıtaları vergi dairesi'ne vermedim. İstanbul defterdarlığı ise resmi ıslak imzalı müktezayı hala göndermedi ve dolayısıyla bunuda Ümraniye nakil vasıtaları vergi dairesi'ne vermedim. Yani nakil Ümraniye nakil vasıtaları vergi dairesi ile sadece görüşmeler konuşmalar sonucunda olumlu hiç bir gelişme olmadı ve çok enteresan bir şekilde dün ruhsatım geldi, plakayı taktılar ve aracımı aldım.
Yani sözün özü;
Ümraniye nakil vasıtaları vergi dairesi'ne bu konuyu danışmasam hiç başım ağrımayacaktı. Çünkü ruhsat muamelecisinin söylediğine göre mevcut olan satmadığım özel tertibatlı ve benim üzerime olan aracı kayıtlarda görmelerine rağmen sormamışlar bile ve sorun olmadan bu aracı alışımı onaylamışlar.
İnanın bundan bir halt anlamadım, madem oluyor neden böyle yaptılar ve yapıyorlar, vs vs vs vs...
İstanbul defterdarlığından mükteza geldikten sonra aynı konudan muzdarip olacak olan arkadaşlara yardımcı olması için buradan yayınlayacağım.

Yardımlarınız ve destekleriniz için teşekkür ederim

Not: ÖTV muaffiyetinde zaten sorun yoktu. MTV için GİB'den gelen 2. yazıda "seçilecek olan sadece bir araç MTV'den muaf olur" demişler amaaa Ümraniye nakil vasıtaları vergi dairesi bununla ilgili de herhangi bir soru sormamış, sorun çıkartmamış...

Selamlar,
En nihayetinde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığından'da cevap geldi...
Gelen yazıyı eklemeye çalıştım, umarım resimler görünür.

Sonuç diyreceğim ama tam memleketime göre bir sonuç.
Fakat sonucu yazmadan önce şöyle belirteyim; Yeni aracımı (olmaz, alamazsın denmesine rağmen) bilgi istediğim merciilerden cevap gelmesini beklemeden girişimde bulunarak 1,5 ay kadar önce ÖTV'den muaf olarak aldım. MTV ile ilgili'de herhangi bir sorun sorulmadı.
Yani Eski aracımı plakasını değiştirmeden, satmadan yeni aracımı alabildim.

Önceki gelen yazılarda MTV için; seçeceğiniz araçlardan sadece birisi MTV'den muaf olur denmişti. Fakat yeni aracımın vergi dairesinde işlemleri yapılırken böyle bir soru sorulmadı bile.

Eski aracımı geçen hafta sattım.
Vergi dairesinden aldığım temiz kağıdında "Haziran 2010 Tarihine kadar herhangi bir vergi borcu bulunmamaktadır" yazıyordu. Yani bunun anlamı; eski aracım MTV'den muaf tutulmuştu.
Doğal olarak meraklanıp internetten yeni aracımın MTV sorgulamasını yaptım ve çıkan sonuç "herhangi bir vergi borcunuz bulunmamaktadır". Bunun da anlamı her iki aracımda MTV'den muaf.

Şimdi sonuç: Arkadaşlar hani olurmu bilemiyorum ama eski aracınızı satmadan araç almaya kalkarsanız, nereye müracaat ederseniz edin verilen cevap "alabilirsiniz ama sadece bir aracınız "MTV'den muaf olabilir" şeklinde. Bende zaten böyle olmasını istememe rağmen yaşadığım sorunları sizlerle paylaştım. Çünkü ilk müracaatlarımda bu cevapta verilmemiş, illa "eski aracı satma" mecburiyeti getirmişlerdi.
Yani devletime karşı dürüst davrandım fakat bu bana tam 30 güne maal oldu. Dürüst davranmak istememe karşın işler hep yokuşa sürüldü.
Gelen resmi cevaplar zaten benim umduğum tarzda oldu fakat yukarıda da bahsettiğim üzere gelen cevaplar her ne kadar benim umduğum şekilde de olsa (yani araçlarından birisinin MTV muaffiyetini kaldırıp vergiyi ödemek istemem) uygulamada bana gelen resmi cevapların tam tersi gerçekleşti.
Yani 5 yılı dolan eski aracımı satmadan yeni bir araç aldım ve her iki aracımda MTV'den muaf tutuldu.

Türkçesi; Bana 30 gün boyunca havanda su dövdürdüler ve kendileriyle çeliştiler. Yazık bu kadar insanın iş gücü kaybına fakat bu benim suçum değil.

Bu konuda yorum yapan, (öncelikle Bülent bey) yönlendirmeye çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

Selamlar, sevgiler...

defterdarlikpage1.jpg

defterdarlikpage1.jpg
defterdarlikpage2.jpg

defterdarlikpage2.jpg

----------

yaw bu sitenin resim yükleme yöntemine bence daha uygun bi çözüm bulun :) Tamam belki server şişecek ama o kadarda olsun.

Üst Alt