Selamlar,
En nihayetinde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığından'da cevap geldi...
Gelen yazıyı eklemeye çalıştım, umarım resimler görünür.
Sonuç diyreceğim ama tam memleketime göre bir sonuç.
Fakat sonucu yazmadan önce şöyle belirteyim; Yeni aracımı (olmaz, alamazsın denmesine rağmen) bilgi istediğim merciilerden cevap gelmesini beklemeden girişimde bulunarak 1,5 ay kadar önce ÖTV'den muaf olarak aldım. MTV ile ilgili'de herhangi bir sorun sorulmadı.
Yani Eski aracımı plakasını değiştirmeden, satmadan yeni aracımı alabildim.
Önceki gelen yazılarda MTV için; seçeceğiniz araçlardan sadece birisi MTV'den muaf olur denmişti. Fakat yeni aracımın vergi dairesinde işlemleri yapılırken böyle bir soru sorulmadı bile.
Eski aracımı geçen hafta sattım.
Vergi dairesinden aldığım temiz kağıdında
"Haziran 2010 Tarihine kadar herhangi bir vergi borcu bulunmamaktadır" yazıyordu. Yani bunun anlamı; eski aracım MTV'den muaf tutulmuştu.
Doğal olarak meraklanıp internetten yeni aracımın MTV sorgulamasını yaptım ve çıkan sonuç
"herhangi bir vergi borcunuz bulunmamaktadır". Bunun da anlamı her iki aracımda MTV'den muaf.
Şimdi sonuç: Arkadaşlar hani olurmu bilemiyorum ama eski aracınızı satmadan araç almaya kalkarsanız, nereye müracaat ederseniz edin verilen cevap
"alabilirsiniz ama sadece bir aracınız "MTV'den muaf olabilir" şeklinde. Bende zaten böyle olmasını istememe rağmen yaşadığım sorunları sizlerle paylaştım. Çünkü ilk müracaatlarımda bu cevapta verilmemiş, illa
"eski aracı satma" mecburiyeti getirmişlerdi.
Yani devletime karşı dürüst davrandım fakat bu bana tam 30 güne maal oldu. Dürüst davranmak istememe karşın işler hep yokuşa sürüldü.
Gelen resmi cevaplar zaten benim umduğum tarzda oldu fakat yukarıda da bahsettiğim üzere gelen cevaplar her ne kadar benim umduğum şekilde de olsa (yani araçlarından birisinin MTV muaffiyetini kaldırıp vergiyi ödemek istemem) uygulamada bana gelen resmi cevapların tam tersi gerçekleşti.
Yani 5 yılı dolan eski aracımı satmadan yeni bir araç aldım ve her iki aracımda MTV'den muaf tutuldu.
Türkçesi; Bana 30 gün boyunca havanda su dövdürdüler ve kendileriyle çeliştiler. Yazık bu kadar insanın iş gücü kaybına fakat bu benim suçum değil.
Bu konuda yorum yapan, (öncelikle Bülent bey) yönlendirmeye çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...
Selamlar, sevgiler...
----------
yaw bu sitenin resim yükleme yöntemine bence daha uygun bi çözüm bulun
Tamam belki server şişecek ama o kadarda olsun.