Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 raporla vergi indirimi ve emeklilik şartları hakkında?

Hayırlı geceler benim 3027 sgk günüm var 14.10.2004 sigorta girişim oldu vergi indirimimi 2015 te onaylandı ne zaman emekli olırum ve emekli olursam ne kadar maaş alırım aylık asgari ücretten yatıyor

Göktepe58

Merhaba,

Engelli Vergi İndirimi belgenizin derecesini yazamadığınız için 3 farklı seçenekten hangisi sizin Engelli vergi indirimi belgenizde derece ile eşleşiyor ise o şartları gerçekleştirebilmeniz gerekmektedir

Engelli Vergi İndirimi belgenizde;

1.Derece (%100-%80) vergi indirimi hakkınız var ise; 15 SGK hizmet yılı 3.600 SGK prim günü,

2.Derece (%79-%60) vergi indirimi hakkınız var ise; 18 SGK hizmet yılı, 4.000 SGK prim günü,

3.Derece (%59-%40) vergi indirimi hakkınız var ise; 20 SGK hizmet yılı ,4.400 SGK prim günü,

şartlarına göre emekli olabilirsiniz.

İlk işe giriş tarihinizde 18 yaşında(reşit) olma koşulu ve tam sigorta kollarına tabii (normal çalışma) olarak priminiz yatmaya başladığı andan itibaren emeklilik haklarınızın hesaplanması başlamaktadır.

Bunlarla beraber çalışmakta olduğunuz işyerinden asgari ücret düzeyinde maaş almanız nedeni ile bugün emekli olsanız 1.500 TL taban emekli aylığı bağlanacaktır.

Asgari ücret düzeyinde aylık maaş almanız ile hesaplanacak emekli aylığı emekli olduğunuz yılda taban( en az) emekli aylığı ne olursa ne yazık ki sizin emekli maaşınız o tutar olacaktır.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah

Saygılar.

Yüzde 47 sürekli vergi indirimim onaylandı 1.500 tl ile türkiye hayat şartlarında çalışmadan geçinmek çık zor oysaki oysaki avrupadaki emekli çok rahat yaşamını sürdürüyor parası değerli olduğu için değerli bilginiz için çok teşekkür ederim

Bilgi Hazinedir

Verdiğiniz çok değerli bilgiler için teşekkür ederim

Bu arkadaş 2008 yılı sonrası benim gibi 2009 yılı girişli olsaydı %40 rapor ile 18 yıl hizmete süresi olacaktı dimi

Bide emeklilik yılını soylermisiniz rica etsem çok uğraştırdım hakkını helal et

fasfor

Rica ederim.

Evet söylediğiniz gibi diğer yazımda farklı bir arkadaşımıza paylaştığım bilgiler ışığında 2008 yılı Ekim ayından sonra sizin gibi ilk defa sigorta başlangıcı olsa idi farklı bir emeklilik şartına tabii olacaktı.

Aslında yazılarınıza OturanBoğa -Bülent Bey gerekli bilgiler ile dönüş yaparak size açıklamış.

Paylaşmış olduğunuz bilgilerinizin ışığında 18 yıl SGK hizmet yılı ve 4.200 SGK prim günü ile engelli emekliği hakkına sahip olabileceksiniz.

26.12.2009 + 18 SGK Hizmet yılı = 29.12.2027 yılında en az 4.200 SGK prim günü ve Engelli Sağlık Kurulu raporunuzun en az % 40 oranında olması ile tüm şartları taşıyabilmeniz durumunda ilgili tarih itibari ile emeklilik hakkına sahip olacaksınız.

Size bahsettiğim 506 sayılı geçici 20. maddesine istinaden kurulan bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları, borsalar veya bunların teşkil ettikleri birlikler personeli için kurulmuş bulunan sandıklarına ait prim günlerinizin birleştirmesi için çalışmakta olduğunuz bankaya ait özel emekli sandığına kurumun nasıl istediğine bağlı olarak yazılı veya sözlü başvurunuz ile bahsetmiş olduğunuz 1.300 GÜN primleriniz E-devlet SGK başlığı altında 4A-İşçi sigorta kolunda gözükmeye başlayacaktır.

Bir önemli konuda çalışmakta olduğunuz süre zarfında özel banka emekli sandığından ayrılmanız veya emekli olmanız gerçekleşmediği yani hala çalışmaya devam ettiğini zaman süresince hizmet birleştirme işlemini özel banka sandığı gerçekleştirmeme hakkına sahiptir.

Yani 1.300 prim günü veya daha fazla olabilecek gün sayılarınız özel banka emekli sandığına ilişiğiniz kesilmesi ile birlikte başvuru yapmanız gerekmektedir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Tekrar çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için son bir sorum daha var sağ kol brachial pleksus yaralanması şu anki raporum %40 dominant kol oldufu için ağır engelli de yüzde altmış oran görüyorum tabloya göre
Sizce tekrar rapor çıkarıp yüzde 60'a çıkarmak için uğraşayım mı ya da gözümden ve biraz da psikolojik de sorunlarim var bunları da ekleyip yükseltmeye çalışmalıyım

fasfor

Rica ederim.

Engelli sağlık kurulu raporları sonucu tahsis edilen engel oranlarının derece ve durumu hakkında bilgi sahibi değilim.Bu konularda en doğru bilgileri engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastane doktorları olduğunu düşünüyorum.

Bunların dışında engelli sağlık kurulu raporunuzun sizin temel ihtiyaçlarınızu karşıladığını düşünüyor iseniz tekrar engelli sağlık kurulu raporu almanızın size nasıl bir fayda sağlayacağını düşünerek hareket etmekte fayda olduğuna inanıyorum.

Eğer mevcut engelli sağlık kurulu raporunuz sizin temel ihtiyaçlarınızı karşılamada yetersiz ve rahatsızlıklarınızın artış göstermesi durumu ile beraber yeni bir engelli sağlık kurulu raporu almanızda fayda olacağı kanaatindeyim.

Saygılar.

Bankadan emekli olabilirmiyim

Herkese merhaba
Sormak istediğim bugün bankadan çıkarilsam aşağıdaki primlerimi göre yine bankadan emekli olabilir miyim

4A sigortası 1800 gün

Banka sigortası%1400 gün

%40 rapor ile emeklilik şartı 18 yıl 4200 gün
1800 + 1400= 3200 gün
Bankadan bugün çıkmış olsam o arkadaki 1000 günü dışarıdan 4A sigorta ile doldurmuş olsam yine de bankadan emekli olabilir miyim yıl şartını yerine getirdikten sonra

Teşekkürler

fasfor

Merhaba,size daha önce OturanBoğa Bülent Bey'in belirtiği emeklilik şartları ile emeklilik hakkında sahipsiniz.

İlk sigorta başlanagıcınız 01.10.2008 tarihinden sonra olması(26.12.2009) ve 5510 sayılı kanuna tabii olarak sigorta işlemlerinizin yürütülmesi nedeni ile siz emeklilik hakkını kazandığınız an itibari ile hangi kuruma tabii iseniz o kurumdan emekli olursunuz.

Yani emeklilik 29.12.2027 tarihinde SGK'lı olarak çalışmanız durumda SGK kurumdan emekli olursunuz.En son hangi kuruma tabii prim ödemesi yapılırsa kaç gün olduğunun bir önemi olmaksızın o kurumda emeklilik işlemleriniz başlatılır.

Sizin 506 sayılı mülga kanunun geçici 20. maddesi ile kurulan özel banka emekli sandığından emekli olabilmeniz için emekli olurken özel banka emekli sandığında primlerinizin yatırılıyor ve ilgili banka sandığına tabii olmanız gerekiyor.

Bunların dışında emekli olurken Engelli Vergi İndirimi (Vergi Dairesinden Alınan Belge-Rapor) belgesine ihtiyacınız yoktur.Sadece Engelli Sağlık Kurulu Raporu(Hastaneden alınan rapor) ile emekli olabileceksiniz.Bu durumda yine 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olmanızla ilgili bir süreçtir.

Saygılar.

Yanlış bilgilerle dolu bir platform arkadaşlar yönetmelikler değişiyor takip etmeyenler geride kalır, sürekli olsada raporunuz vergi indirimli olsada kontrole tabi tutulup oranınızın düşmesi olası.

Kuru

Merhaba,sizinle daha önce bir kaç konu üzerinden yazılarımızı ilettiğimizi hatırlıyorum.

Size şahsım adıma haklı olduğunuzu ve hakkınızı savunmanız gerektiğini söylemiş ve yazımda da bunu belirttiğimi biliyorsunuz.

Şu an başlık altında ihtiyacı olan ve birebir doğru bilgiler içeren tamamı kanun maddelerine dayanak yapılmış bir yazımın altına yazmış olduğunuz "Yanlış bilgilerle dolu bir platform " kelimeniz bana göre hiç hoş olmamıştır.

Bu forum sayfasının yöneticileri kesinlikle tanımıyorum veya hiç konuşmuşluğum yoktur.Ayrıca bu konularda ilgili hiçbir arkadaşımızdan ne şekilde olursa olsun maddi destek veya katkı hayatımda almış değilim.

Burada yazdığımız her yazı doğru olmayabilir,siz sonuna kadar haklı olabilirsiniz ancak hakkında bilgi sahibi olmadığınız kişiler hakkında bu şekilde ön yargı ile yaklaşmanız ve en son yazdığım konu hakkında bilgisi olan insan sayısının az olduğunu düşündüğümüzde sadece bu konuya üzülmek ve size bu yazımla bir hatırlatma yapabilmek gerekliliğe inanıyorum.

Sizden ricam yaşamız olduğunuz mağduriyet konusundaki dik duruşunuzu bozmandan İnşAllah haklılığınız ile birlikte başta siz olmak üzere tüm arkadaşlarımızın bunu kazanabilmeniz ve yazıları yazan tüm arkadaşlarımızı itham altında bırakacak cümlelerden veya kelimelerden kaçınabilmenizdir.

İnşAllah her şey hakkımızda hayırlısı ile olur.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir Sevgili arkadaşım okuyorum ama çoğu yanlış bilgiler yani doğruluğu eski tarihlere dayalı güncel bilgiler farklı dolayıısyla doğru olmayanı paylaşmamak lazım umarım aynı fikirdesindir, Topluluğun içinde yapılan açıklamalar kişiyi bağlar ve kesinlikle doğru olmalıdır değil mi? umarım net olmuşumdur. sağlıklı günler

Kuru

Size hak verdiğimi söylemek istiyorum.Doğru olmayan veya yanlış yönlendirmeler ile arkadaşlarımızın zarar görebileceği bir kaç yazı,metin ile forumda karşılaşıyorum.Bu durumu yazıyı yazan arkadaşımızı bilgilendirerek yani muhattap kişi ile yazışarak çözmekte fayda olduğuna inanıyorum.

Benim başımada birkaç defa geldi.Yazıyı paylaşan arkadaşlarımızın metinde belirttiği konu hakkında doğru bilgileri iletmediğini yazarak belirttiğim oldu.Bunun sonucu yazışmaların uzadığı yada hemen tatlıya bağlandığı durumlarla karşılaştım.

Ancak inanın birşey farkettim.Doğru olmayan bilgileri paylaşan arkadaşlarımız bilginin gerçekliğinden çok eminler ve inanmışlar.Bence arkadaşlarımızla paylaşmış olduğumuz doğru bilgilerin internet linki veya benzeri doğru yazı örnekleri ile açıklarsak onlara da faydamız olacağına yürekten inanıyorum.

Bu konuda özellikle yazılarımda mümkün olduğunca kanun maddesi veya ilgili hükümleri içeren metinlerin bir örneğini paylaşarak yazmaya gayret gösteriyorum.Bu forumda yazı yazmam veya paylaşmamın tek amacı arkadaşlarımızın hayatlarına küçük bir dokunuş ile fayda sağlayabilmek ve ilerlemelerinde bir nebze yardımcı olabilmektir.

Benim naçizane görüşüm doğru olmayan bilgileri paylaşan arkadaşımıza doğru bilgileri örnek ,kanıt ve veri paylaşımı ile gösterebilmektedir.Bunların dışında kendisi bu konuda paylaşıma açık olmayabilir.O zaman arkadaşımıza teşekkür edip konuyu kapatmayı tercih etmekteyim.

Bizim tek ihtiyacımız sizinde hep söylediğiniz araştırmak,incelemek ve okumaktır.Bunları sağlayabilen bir toplum olabilsek inanın sorun değil sadece çözümlerin yoğunlaştığı forumlar ile karşılaşabilmemiz çok yüksek ihtimaldir.

Size büyük bir azim ve özveri ile yapmış olduğunuz yüksek mücadelede başarılar diliyorum ve başaracağınıza yürekten inanıyorum.Sizin gibi arkadaşlarımız sayesince daha ileri adımları atabileceğimizi görebiliyorum.

İnşAllah herşey gönlünüzce olur.

Saygılarç

fasfor

Merhaba,size daha önce OturanBoğa Bülent Bey'in belirtiği emeklilik şartları ile emeklilik hakkında sahipsiniz.

İlk sigorta başlanagıcınız 01.10.2008 tarihinden sonra olması(26.12.2009) ve 5510 sayılı kanuna tabii olarak sigorta işlemlerinizin yürütülmesi nedeni ile siz emeklilik hakkını kazandığınız an itibari ile hangi kuruma tabii iseniz o kurumdan emekli olursunuz.

Yani emeklilik 29.12.2027 tarihinde SGK'lı olarak çalışmanız durumda SGK kurumdan emekli olursunuz.En son hangi kuruma tabii prim ödemesi yapılırsa kaç gün olduğunun bir önemi olmaksızın o kurumda emeklilik işlemleriniz başlatılır.

Sizin 506 sayılı mülga kanunun geçici 20. maddesi ile kurulan özel banka emekli sandığından emekli olabilmeniz için emekli olurken özel banka emekli sandığında primlerinizin yatırılıyor ve ilgili banka sandığına tabii olmanız gerekiyor.

Bunların dışında emekli olurken Engelli Vergi İndirimi (Vergi Dairesinden Alınan Belge-Rapor) belgesine ihtiyacınız yoktur.Sadece Engelli Sağlık Kurulu Raporu(Hastaneden alınan rapor) ile emekli olabileceksiniz.Bu durumda yine 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olmanızla ilgili bir süreçtir.

Saygılar.

Çok güzel aydınlattığınız beni tekrar çok teşekkür ederim bankadan emekli olma hakkı mı işten çıkarılacağı niçin kaybettiğime üzülüyorum sadece yapacak bir şey yok 1000 gün primim kalmıştı onu da doldurup çıksaydım güzel olurdu

Banka işten çıkardı hizmet birleştirme

Arkadaşlar herkese merhaba bugün itibarıyla bulunmuş olduğum bankadan çıkarıldım performans gerekçesiyle ve şimdi yeni bir bankada haftaya işe gireceğim sormak istediğim öncesinden olan sigortamın üstüne şu an çıktım bankanın sigortasını hizmet birleştirme yaparak ekleyeceğim Bir de şimdi yeni girdiğim bankanın sigortası işleyecek emeklilikte bunlar çok karışık lık yaratır mı bana şu an çıktığım bankanın primlerini e-devlet'te göstermek için dilekçe yazdım e devlette göründükten sonra şu anki çıktığım banka ile bı alakam kalmayacak dimi Bir de emeklilik primi min dolmasına 1050 gün kaldı o 1050 günü de yeni çalıştığım bankadan doldurduğumda Allah izin verirse ben nereden emekli olabilme hakkım var biraz karışık oldu kusura bakmayın ama iş zaten karışık

fasfor

Merhaba,size daha önce sormuş olduğunuz bu konuya cevap vermiştim ,sizde yanıt için teşekkür etmiştiniz.

Ayrıca 506 sayılı kanunun geçici 20. maddesine istinaden kurulan bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları, borsalar veya bunların teşkil ettikleri birlikler personeli için kurulmuş bulunan sandıklarına tabii prim günlerinizin birleştirilmesi konusununda nasıl yapılabileceği hakkında bilgi verdiğimi hatırlıyorum.

506 sayılı kanunun geçici 20. maddesi ile kurulan özel emekli sandıklarının süreçleri hakkında veya emekli olabilme durumunuzu forum sitesinde bulunan arkadaşlarımın içinde bilen veya hakim olan kişi sayısının çok az olduğunu düşünüyorum.Çünkü ülkemizde özel banka emekli sandığına prim yatırılarak emekli olan kişi sayısı bugün itibari ile yaklaşık 15.000 kişidir.

Bu bağlamda benim verdiğim cevabın dışında alabileceğiniz farklı bir cevabı sadece ayrılmış olduğunuz bankanın özel emekli sandığını arayarak temin edebilirsiniz.Bunun dışında bir çözüme oluşmak pek mümkün gözükmemektedir.

Bunların dışında sizin ilk sigorta başlangıç tarihiniz 01.10.2008 tarihinden sonra olduğunu beyan etmiştiniz.Emeklilik işlemleri konusunda 5510 sayılı kanunun maddelerine ve hükümlerine tabisiniz.

5510 sayılı kanun emekli işlemlerinden emeklilik dilekçesini verirken hangi kurumdan en son priminiz yatıyor ise o kurumda emekli olursunuz demektedir.Yeni başlayacağınız bankanın özel emekli sandığı yok ise SGK kurumuna prim yatırıyor ise size SGK kurumundan emekli olacaksınız.

İnşAllah size daha net bilgilerle konuyu ifade edebilmişimdir.

Bu konulara hakimiyetim benim ve bir çok arkadaşımın özel banka emekli sandığında prim günleri olmasıdır.

Saygılar.

Tekrar tekrar soruyorum çünkü Türkiye şartlarında Emin olamıyorum ama son yazdığınız da artık netleşti kafanda çok uğraştırdı sizi çok teşekkür ederim

fasfor

Rica ederim.Amacım sadece doğru bilgileri paylaşabilmektir.Size faydam dokundu ise ne mutlu bana.

İnanın 506 sayılı kanunun geçici 20. madde ile kurulan özel banka emekli sandıkları çok istisnai işlemlere sahip olması nedeni ile kullanıcısı yani üyesi dışında pek bilinememektedir.

Bunların dışında 5510 sayılı kanun hakkında sizin sayenizde arkadaşlarıma danıştım.Onlar benim sözümün doğru ancak dayanak cümlemin yanlış olduğu söyledi.

Siz SGK kurumundan emekli olacaksınız ama nedeni toplam prim günleriniz içinde en fazla SGK prim gününe sahip olmanız mış.
Yani sizin şu an itibari ile SGK primleriniz özel banka emekli sandığı primlerinden fazla ve SGK primleriniz anladığım kadarıyla 1000 gün kadar artacak şeklinde beyan ettiniz.

SGK kurumundan emekli olacağınızın açıklaması olan 5510 sayılı kanun maddesini aşağıda paylaşıyor olacağım.

İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.

Saygılar.

5510 sayılı kanun 53. maddesinin 6. fıkrası;

"Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilk defa sigortalı sayılanlardan 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinden birden fazlasına tabi olarak çalışmış olanların yaşlılık aylığı bağlanma taleplerinde, en fazla sigortalılığın geçtiği sigortalılık hali, hizmet sürelerinin eşit olması ile malûllük ve ölüm halleri ile yaş haddinden re’sen emekli olma, süresi kanunla belirlenen vazifelere atanma veya seçilme ve bağlı oldukları sigortalılık halinin kanunla değiştirilmesi durumunda ise son sigortalılık hali esas alınır."
"

Emeklilik şartları mı değişti

Merhaba bugün cimerden ne zaman emekli olacağım sorgulattim cevap olarak 20 yıl 4400 gün yazmışlar aynı buraya yazdığım gibi detaylı yazdım orayada

Sigorta girişi Aralık 2009 yatan prim 3000 %40 rapor oranı %45 vergisi indirimi süresiz raporda vergi indirimide normalde 18 yıla 4200 şartlarım vardı cimer neden böyle cevap yazmış olabilir

Bu yeni sistem yani "HAFİF" ya da "AĞIR" şeklindeki emekli olma kriteri "Engelli emekliliğinde" nasıl işliyor bilmiyorum ama Malülen emeklilik için şöyle işliyor.

Kalp hastası olanlar için örnek veriyorum.

1 - EF değeri kesinlikle %30'un altında olacak.

2 - Rapor alınan günden önce en son 1 yıl içinde mutlaka kalp yüzünden hastanede yatıp tedavi görmüş olunmak.

3 - "AĞIR" hasta olmak için mutlaka sınıf olarak 3/4 sınıfında olmak şart.

Bu 3 maddeyi sağlıyorsanız %60 iş kaybı ile malülen emekli olabiliyorsunuz.

(Bunlardan biri dahi olmadan 0.00 oran ile emekli olamıyorsunuz. Doktorum yeni sistemin bu olduğunu söylemişti).

Engelli emekliliğinde ise nasıl kriterler uygulanıyor onu bilmiyorum.

Üst Alt