Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4. evre kolon kanseriyim. Rapor oranım ne olur?

ozygvc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bende birşey sormak istiyorum. 4. evre kolon kanseriyim akciğer ve kalça kemiğinde metastazlar var. kolondan tümör olan bölge alındı ancak daha sonraki kontrollerde akciğerdeki lezyonlarda büyüme gerçekleşti ve 8 seansda ışın tedavisi aldım ve halende kemoterapi almaya devam ediyorum. Malulen emeklilik için başvuru yaptığımda %80 aldım ve sigorta 2023 temmuz ayına kontrol şartıyla emekli olabilirsin dedi. Ben bir kamu bankasında çalışan bankacıyım.
Benim sorum şu olacak; bankanın bize yapmış olduğu hayat sigortasından tazminat talep ediyorum ancak onların şartlarında yetişkinler için süresiz engelli raporu istiyorlar ve oran olarakda %60 üstü. Bu durumumda süresiz engelli raporu alabilirmiyim?

ozygvc

Merhaba,öncelikle çok geçmiş olsun diliyorum.İnşAllah sağlığınıza bir önce kavuşabilirsiniz.

Çalışmış olduğunuz bankanın personeli için hazırlanan hayat sigorta poliçesinde tazminat ödemesinin yapılabilmesi için sizden talep edilen süresiz % 60 engel oranı engelli sağlık kurulu raporu alma şansınız bulunmaktadır.

Onkoloji hastalarının medikal onkoloji tedavi devam ettiği sürece süreli rapor verilmektedir.Remisyon dönemine geçtiğiniz yani tedavinin sonlandırıldığı durumlarda organ kaybına bağlı olarak onkoloji polikliniği % 60 engel oranı ve süresiz engelli sağlık kurulu raporu vermektedir.Bunun bir çok örneği mevcuttur.

Belirttiğim konu üzere remisyon dönemine yani medikal onkoloji tedavinin bitmesi ile sağlık kurulu doktorunuzun uygun görmesi durumunda süresiz engelli sağlık kurulu raporuna sahip olabileceksiniz.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Bugün devlet hastanesine gittim ve sağlık kurulu başkanı ile durumum hakkında bir görüşme gerçekleştirdim ve o bana tedavi süresince 4.evre kanser hastası olduğum için %80 ama 3 yada 5 yıl süreli rapor alabileceğimi remisyon durumuna geçtiğim anda ise süresiz ancak %40 oran verildiğini söyledi. Organ kaybımın olmasının durumu etkileyemeyeceğini söyledi.

ozygvc

Merhaba,kemoterapi ve-veya radyoterapi aldığınız sürece farklı veya yeni değişikler olsun ,olmasın size süreli (3-5 YIL) % 80 oranlı engelli sağlık raporu verilmesi uygulaması yönetmelikte yazmaktadır.Tedaviniz İnşAllah bittikten ve remisyon dönemine geçtikten sonra süresiz % 40 oranlı engelli sağlık kurulu raporu verilmesi uygulaması yönetmelikte yazmakla beraber genel cerrahi polikliniği aracılığı ile ek oran alabilme şansınız olduğunu ve ilgili poliklinik doktoru ile görüşmenizin size yarar sağlayacağı kanaatindeyim.

Buradan bilgilerini paylaşan bir çok arkadaşımız onkoloji tedavisine başlamadan önce geçirdikleri ameliyatlar sebebiyle organ veya doku kayıpları olduğunu,genel cerrahi polikliniğinde doktorun incelemesi sonucu ayrı bir engel oranı tesis ettiğiniz yazmışlardır.

İnşAllah herşey gönlünüzce olur.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim öncelikle peki sizce bağırsağımdaki tümör olan bölgenin alınmasıyla toplam oranım %60 a tamamlanır mı şahsi fikrinizi merak ediyorum? Birde burada remisyon süreci tamamen iyileşme olarak mı geçiyor çok bilgi sahibi değilim ondan soruyorum..

ozygvc

Rica ederim.

Remisyon tümor ile ilgili rahatsızlıklar da hastalığın uyuma yani pasif olduğu evreye verilen isimdir.Remisyon vücüdunuzda bulunan kötü huylu hücrelerin pasif olarak beklediği aktif olmadığı döneme tıpta verilen isimdir.

Engelli sağlık kurulu raporunda nihai engel oranı kesinlikle heyet doktorlarının kararlarına bağlı olmakla birlikte benim naçizane düşüncem gerekli polikliniklere durumu belgeleriniz ile birlikte ilettiğinizde arzu ettiğiniz engel oranına ulaşabilmeniz mümkün olabilir.

İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.

Saygılar.

Ben testis kanseri tedavisi gordum. Remisyondayim 5 yili gectim. Normalde testisin alinmasina oran veriliyor(tek testis %10 verilmeliydi) fakat alinmasi kansere bagli bir sonuc oldugu icin ayri bir oran verilmedi. %40 aldim . Bu oran engelli raporu almama yettigi icin itiraz etmedim. Siz genel cerrahi doktorunuzla gorusup bilgi alin.

merhaba öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin..
ben mide gist tümörü nedeniyle 2017 de ameliyat oldum ve midemin bir kısmı alındı..büyük uluslararası bir şirkette çalışıyorum ve aynı sizin gibi özel sağlık sigortasından tazminat albilmem için ,60 ve üzeri sürekli rapor almam gerekiyordu.ilk yeşilyurt devlet hastahanesinden yüzde 81 ve 1 yıl süreli rapor aldım (60 onkoloji ve50 puan organ kısmi kaybı ve kilo kaybı için birde ameiyat nedeniyle oluşan keloidler için yüzde 5 aldım)

tabi bu süreli rapoır hem tazminatta işe yaramıyor hemde emeklilik adınada insanın içini rahat ettirecek bir emeklilik sağlamıyor..
bende il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim ve onlarda izmir de diğer 2 hakem hastahaneden birine gönderebileceklerini söylediler..
bende bozyaka eğt.araş. hastahanesine gittim ve oradan 64(onkoloji 60 organ kaybı 10 ve keloid 5 olmak üzere) puan ve süresiz rapor aldım..tazminatımı aldım çok şükür...Ankaraya giden evrağımda aynı şekilde onaylandı ve nasipse temmuz ayında emekli olucam inşallah..

size bilgi vermesi açısından anlattım...inşallah istediğiniz puanı alırsınız..lütfen pes etmeyin uğraşmanız gerekiyor biraz..

@suzerk

teşekkürler öncelikle peki siz bu süresiz raporu remisyon sürecinde mi aldınız yoksa tedavi devam ederken mi?

bu durumda başka kimse yok mu arkadaşlar?

Bende heyet raporu için başvuru yaptım %80 ve 5 yıl süreli olarak çıktı rapor. 5 yıl süre çok fazla değil mi? Birde tekrar heyete girmem için ne kadar süre geçmesi gerekiyor?

Bende heyet raporu için başvuru yaptım %80 ve 5 yıl süreli olarak çıktı rapor. 5 yıl süre çok fazla değil mi? Birde tekrar heyete girmem için ne kadar süre geçmesi gerekiyor?

konuyla alakalı bilgi verebilecek biri yko mu?

kanser hastası olup süresiz engelli raporu alabilen var mı?

evet ben varım 4. evre için %85 süresiz rapor verdiler. %80 onkoloji ve %5 diğer hastalıklar için

Cüneyt 74

bende 4. evreyim ama süreli olarak verdiler siz nasıl aldınız acaba bilgi verebilirmisiniz remisyon dömeninde filan mı aldınız?

2018 den beri devam eden bir hastalık ve heyet esnasında (2020 rapor tarihim) akıllı ilaç kullanıyordum yani aslında bende sizin gibi 5 yıl sonra bir kontrol randevusu bekliyordum ama sanırım iyi bir onkoloğa denk geldim şansıma.Yani çokda önemli değil sonuçta 5 yıl da geçse sonrasında sürekli rapor alacaksınız zaten

Cüneyt 74

anladım yani sizde ilk başta süreli aldınız daha sonra rapor bitince süreliye döndü ben hayat sigortasından tazminat almanın derdindeyim o yüzden süresiz almanın peşindeyim bunun içinde 5 yıl uzun bir süre

Hayır ben ilk raporumda süresiz aldım.Hatta Facebook üzerinden tanıştığımız bir arkadaşa da rapor almasının iyi olacağından bahsettim o da ilk heyetinde süresiz aldı.Yani sanırım biz biraz merhametli dr.lara denk geldik

ben Bursa Şehir Hastanesine arkadaş ise izmir de bi hastaneye gitmişti.Bursa şehir hastanesini deneyin isterseniz.Pandemi öncesi 1 günde halletmiştm işlerimi.Gerçi şu aralar randevu almak çok zor ama

ben 2 hastaneye gittim ama maalesef istediğim şekilde alamadım 2 yıl verse bekleyebilirdim belki ama 5 yıl bekleme şansım yok zaten benim derdim emeklilik değil tazminat almak

Mrb Cüneyt 74 siz vergi indirimiylemi erken emekli oldunuz yoksa malulen mi emekli oldunuz süresiz.

Mrb ozygvc sizin emekliliginiz vergi indirimli emeklilikmi acaba. Benim bildiğim malulen emeklilikte oran verilmiyor. İş gücü kaybının 60 üstünde ve altında olduğuna bakiyorlar diye biliyorum. Bende sizin gibi 4. Evre kolon kanseriyim 18 ay malullük maaşı bağlandı süreli. Şimdi kontrol muayenesi var.

benim metastaz 2018 de yaşadığım halde 2 sene süreli verdiler 1 ay boyunca doktor doktor gezip süründüğüm için artık yetti deyip itiraz etmedim. ama sonraki raporumda heyete direk çıkıp hangi kanuna yönetmeliğie göre siz süreli veriyorsunuz diyeceğim?

vergi indiirmi .şu an emekliyim 2 senelik rapor lütfettiler halbuki metastaz üstünden seneler geçti sürekli olmalıydı ama hastaneler o kadar çığrından çıkmış ki ne hak arıyorsun ne hesap sorabiliyorsun aynı krallık uygulaması emir veriyorlar insanlara bağırıyorlar köpek gibi bir muamele insanlra kaç kez kavga ettim hem hastalarla hem memurlarla...iğrenç bir dneyimdi hem de bu halimde.

ozygvc

Hayat sigortasından Engelli vergi indirimi ile çalıştığınız da tazminat talep edilebiliyor mu? Yoksa malülen emeklimi olmak gerekiyor?

Üst Alt