Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. kez askerlik muayenesi olacağım. Bu sefer muafiyet verilir mi?

Arche

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
12
Merhaba. Bu sene 3. Kez askerlikle ilgili işlem yaptırıcam. Her gidişimde 1 sene erteleme verdiler ve heyete çıktım. Artık çok yoruldum. Hastalığım psikolojik.

Bilen biri yardım edebilir mi? Tekrar mı heyete giricem yoksa doktor görüşmesinden sonra son bulur mu, işlemlerim tekrar mı aynısı olacak teşekkür ederim bilgi verenlere

Psikoz hastasıyım galiba 3. De bana muaf vermislerdi 2016 da

Muafiyet alırsın eğer şikayetlerin devam ediyorsa. Teşhisiniz nedir?

@anonymous,
Duygudurum bozukluğu. 2 defa uzatma verdi son kez gidicem yine aynı işlemler mi olur

@erola,
Yine heyete girdiniz mi 3. Kezde

Heyete girersiniz büyük ihtimal muafiyetiniz açıklanır.

Selamlar. 1 sene erteleme verilmişti. Duygudurum bozukluğundan engelli raporum var.
Erteleme bitti tekrar heyete çıkacaktım fakat askerlik şubesinden engelli raporumu yüklemişler. Normalde heyete çıkmam gerekiyordu. Şimdi bakanlık karar verecek sanırsam.. böyle bir durumla karşılaşan oldu mu askerliğe alırlar mı Rdm falan diye büyüklerimden bilgi bekliyorum. Selametle

Arkadaşlar merhaba sağlık nedeniyle 1 yıl erteleme alındığında askerlik durum belgesinde ne yazıyor acaba?

Peki askerlikte alınan muafiyet memurluğa engel oluştururmu(silahlı çalışan) sözleşmeli memur kendisi bununla ilğili bilgisi olan varmı acaba

2 defa erteleme aldım. Engelli raporum da vardı. Çeşitli hastalıklarım da çıktı sonradan bile. Ancak beni 3.kez gittiğimde muaf etmediler. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sevk zamanında tekrar muayene isteyeceğim. Teşekkür ederim.

@sevgi07

Düzenli olarak kontrol ve tedavi süreci varsa okb olsun psikoz olsun askerliğe elverişli değildir,nasıl oldu da elverişli dediler? Kontrolleri veya tedavisi düzenli değil miydi?

Aslında tanı okb ancak yaşadığı psikoz'du ? Bunu hekim mi söyledi,yada sizin düşünceniz mi?

Yorumları bilmiyorum,bildiğim okb veya psikoz askerliğe elverişli değildir..yedek subay olarak askerliğini yapacakmış,kesin olarak okb veya psikoz ise oldukça zorlanacak tır.

Geri dönmesi muhtemel.

@OğuzHan112,

Askerlikte rahatsızlandı 2 ay önce doktor tanıyı Okb diye koydu kendi istemesede biz zorla yatışını yaptık hastanede 2 hafta kaldı hava değişimi verildi o arada tekrar doktorun görmesi gerekti rapor için askere elverişlidir diye rapor verdi ilk tanıyı koyan doktor ama gerçeklik alğısıı gitmişti tek bir konuda sonra 2. celbe kadar bekliceksin denildi o aradada iyi bir pröfösor gördü oda Pskotik rahatsızlık dedi teşhisi değiştirmedi ama askere gidecek kesin hemde subay olarak ama silahsız bir şekilde yapamaz diyorsunuz öylemi peki siz yorumlarda yapanla hiç karşılaştınız mı bu tür rahatszlığı olup canısağolsun mesleği biraz sıkıntılı sözleşmeli memur ve silahlı aslında yüksek mühendis ama atanamadı mesleğinden olma korkusu çok fazla kardeşimde çünkü çok işsiz kaldı anladım çok teşekkür ederim canısağolsun zaten sağlık önemli orda peki çok zorlarlarmı anlarlar değilmi rahatsızlığını gidip konuşmak doğru olurmu komutanlarla

@sevgi07,

Ablam askerliği yedek subay olarak mı yapacak? Eğer yedek subay olarak yapacaksa yedek subaylara silah vermiyorlar zaten. Silahsız görev yapıyor.

@Beylane,

Evet 1 yıl yedek subay olarak görev yapıcak askerde rahatszlanınca silah kullanmıcak diye not girilmiş raporuna tabi yapabilecekmi nasıl olucak bizde ailecek diken üstündeyiz

Hanımefendi yorumları bilmiyorum, yorumlar beni fazla ilgilendirmiyor.. psikotik bozukluk,okb, psikoz Askerliğe elverişli değildir.

Yürütebileceğini zannetmiyorum bir şekilde geri döner.

@sevgi07,

Askere gittiğinin 4. günü rahatszlanıyor bunların hepsi eğitim sürecinde oldu eğitimde eğitimini tamamlayamadı ilk defa böyle birşey yaşanıyormuş yedek subaylarda o yüzden tekrar eğitime alıcaklar şimdi

Sonrada eğer eğitimini tammlarsa görev yeri belli olucak ve neresi çıkarsa oraya gidecek

@OğuzHan112,
Evet doğrudur iki tane doktor gördü kardeşimi ve ikiside yapabilir dedi askerliği bilmiyorum çok teşekkürler cevap için

Tanı yeni koyulmuş,genel klinik durumu iyi görülmüş yapabilir kanaatine varılmış olabilir,söz ettiğiniz tanılar netleşmemiş de olabilir? Tanılar kesin tanı ise çok büyük ihtimal hava değişimleri sonrası geri dönecektir.

Birliği rahat bir yer ise.çok fazla üzerine gidilmez idare edilirse bitirebilir.

Bu arada çok geçmiş olsun,acil şifalar diyorum.

@sevgi07,

@OğuzHan112,
Allah razı olsun geri dönüşünüz için rabbim herkese kalıcı şifalar versin inşallah hastalığı varsa tetiklemesin onu etkilemesin tek korkumuz bu çok teşekkürler🙏🏻

Diken üstünde olmanıza gerek yok ablam eğer yürütemeyecekse muafiyet alır. Durumu iyiyse askerliğini yapabilir. Zaten yedek subaylar silah taşımıyor. Nöbet tutturmazlar. Eğer meslekçiyse kendi mesleğini yapıyor askerlikte. İçiniz rahat olsun. Askerlik yapmak istiyorsa yapar ama durumu kötüleşirse kendisi yapmak istemez zaten muafiyet alır. Şöyle bir durum var eğer eğitimi başarıyla tamamlarsa usta birliğindeki gidiceği şehri kendisi seçiyor.

@sevgi07,
Bir de askerlikten muafiyet alması ilerde memuriyette sıkıntı yaratmaz. Sadece polislik askerlik kısacası silah kullanan meslekleri yapamaz. Mühendis olarak atanabilir yani bu konuda içiniz rahat olsun

Askerde 2 defa hava değişimi aldım pskiyatriden şimdi birliğime katıldım rdm doktoru tekrar hastaneye göndereceğini söyledi kıta anket formu fln hazırladı şimdi ben farklı bi doktordan randevu aldım önceki doktor görev değişikliğine gitmiş şimdi farklı bir doktora gideceğim sizce muaf olurmuyum icimde bi korku var istemsizce @OğuzHan112 abi yardımcı olurmusun

Genelde iki kez hava değişimi veriliyor 3.de elverişli değildir.

Komutanların askerlik yapamaz diyorsa muhtemelen heyetten elverişli değildir kararı çıkacaktır.

@emir9,

@emir9 Merak etme bende geçen sene muaf aldım 1. hava değişimini askerde aldım 2. yi memlekette 3.ye birliğe geri döndüm kıta formu yazıldı resimli sevk heyete girdim direk muaf aldım rahat olsun kafan.

@OğuzHan112 abi bugün hastaneye gittim doktor heyete gireceksin dedi bugün giricektim normalde ama bugün sadece engellilerin heyet günüymüş haftaya Çarşamba günü gidicem hastaneye heyete giricem sence sonuç ne olur abi muaf alırmıyım

@selimbey1 abi bugün hastaneye gittim doktor heyete gireceksin dedi bugün giricektim normalde ama bugün sadece engellilerin heyet günüymüş haftaya Çarşamba günü gidicem hastaneye heyete giricem tekrardan ilaç yazdı 2 tane sence sonuç ne olur abi muaf alırmıyım

Üst Alt