Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 yıllık memurum, SGK yaşlılık aylığı raporumu reddetti!?

Teşekkür ederim bilgi için yeni yönetmelikteki hangi kısım kast ettiğiniz. Şuanda emeklilik düşünmediğim için bilgi almak istedim şu halde emekli olmazsam yeni yönetmeliğe göre olamam zaten

Sayın OturanBoğa ben geçen sene sgk sağlık kuruluna raporumu gönderip çalışma gücü tespiti istedim. Sgk raporumu %42 olarak onayladı 18 yıl hizmet ile emekli olurdemiş. Benim durumum hastalık listesine tabimidr

Memur35

Bir raporu 28.09.2021 tarihinden önce kurum kayıtlarınıza geçirmemişseniz artık engelli statüsünde erken emeklilik için siz de SGK Hastalık Listesi'ne göre rapor almak zorundasınız. Eski raporunuzla emekliliğe başvurduğunuzda SGK "bu rapora göre emekli olamazsın" diyecek...

Kurum kayıtlarına 08.06.2021 tarihinde geçti raporum onlar sgkya görüş sordu. Statümü engel memur olarak işlediler. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim oturaboğa.

Memur35

İleride başvurunuzun sonucunu da buraya yazın ne olur. Çok yeni bir düzenleme ve uygulama deneyimlerinden haberdar olmamız çok yararlı olur.

Daha öncede yazdığım gibi idare mahkemesindd dava açtık, görüş için yaptığımız başvuru yönetmelik öncesi olduğu için geçici madde uyarınca karar verilmesi için dava açmıştı. Ne yazık ki reddedildi. Özetle demişlerdi sen emekliliğe başvurmadan, bilgi alma hakkı kullandın. Ama geçici maddede diyorki,;maluliyet,çalışma gücü kaybı tespiti için başvuranlar önceki yönetmeliğe göre değerlendirilir demekte.

hseyin2907
Çok önemli bir konu, mahkeme kararını koyabilirseniz itiraz süreci için fikir veren olabilir ,dava dilekçeniz , SGK nın ilk yazısı ve mahkeme kararı konulursa ilgili arkadaşlar yorum yapar karar metnine göre, herkes faydalanır. Hukuki sürecin peşini bırakmayın. Sizin durumunuzda 2. rapor olsa da “SGK ya raporu girmiş, kararı çıkmış , başka rapor almamış, henüz emeklilik talebinde bulunmayanlar için” önemli mevzu. Umarım süreç istediğiniz şekilde sonuçlanır.

hseyin2907

1 ci raporu gönderdiginizde sürekli onaylanmadimiki kontrolden korktunuz gelen yazida yazardi 2 ci raporu göndermişsiniz

Sevgili arkadaşlar,

Emekli sandığı ve bağ-kur'a tabi olanlar emekli olacakları zaman güncel raporu almaları zorunludur güncel rapor ile emekli liğe başvurduğunuzda şartlar tutuyorsa emekli olursunuz. Raporunuz sürekli ise olası kontrol muayenesine çağrıldığınız zaman tekrar emekli olduktan sonra tabii 2021 31612 sayılı yönetmelikte kontrol muayeneleri hakkında 15'e 4 maddesi uygulanır raporu sürekli olanlar için

Raporu süreli olanlar için ise Yeni yönetmeliğe göre tekrar rapor almak zorundalar engel oran için söylüyorum

Bu arada şunu da belirtmek istiyorum 2019 erişkinler için olan yönetmelik sayı 30692 bu yönetmelikte kontrol muayeneleri ile ilgili kesin hüküm maalesef yoktur bu konuda bir eksiklik vardır

Ben memur olduğum için vergi indirimiyle emekli olmayacağımdan dolayı raporu yeniledim. Yeni raporda süresiz olunca sisteme girsin diyerek sgk ya gönderip görüş sordum. Fakat benim dilekçeden 2 hafta sonra yönetmelik değişti.

Üst Alt