Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

Melek abla benim maaşım 2015 te kesildi kesildikten sonra bana 2015 yılında gelir testi yapıldı sonucu g1 çıktı şimdi ayda 51 tl prim borcu ödüyorum babamın üstüne sigortalı olmak için başvurduk şu anda hastanede işlemlerimiz devam ediyor bu benim tekrardan 2022 engelli aylıgımın baglanmasına engel olurmu cevaplarsan sevinirim abla

Kalem hanım merhaba,
Kızımın raporu %60 ve ağır engelli ibaresi var.
ikametgah olarak ben, eşim, kızım ve eşimin annesi görünüyor.
Eşimin babasının ikametgahı ayrı, annesinin ikametgahı bizimle görünüyor.
Eşimin annesi bizimle kalıyor, babası memlekette.
Eşimin ve annesinin geliri yok benim gelirim agiyle 2235tl. Başka gelirimiz yok.
Eşimin babası hane halkından sayılır ve gelir hesabına dahil edilirmi?
Bu durumda evde bakım aylıgından yararlanabilirmiyiz?

Melek hanım merhaba,
Ben %92 engelliyim 2022 aylığı alıyorum ve üzerimde araç var. Evde 3 kişi yaşıyoruz babamın maaşı 2000 tl annem ev hanımı evimize başka gelir girmiyor. Annem bakıcım olacak. 2022 aylığım gelire eklenir mi? Ekleniyorsa onu kestirip, bakım aylığı alabilir miyim? Ya da almak için hangi şartlar gerekiyor?

Slm kalem hanım benim babamın %71 raporu var ağır engelli bölümünde Hayır yazıyor evde bakım ücreti almak için nasıl bir yol izlemem lazım cevabınızı bekliyorum Teşekkürler

ağır engelli hayır yazıyorsa malesef alamazsınız,yeniden rapor için başvurmanız gerekir bakım aylığı için.

osman199433 ablam 2022 aylıgı ile ilgili sorularını 2022 aylıklarıyla ilgili forumdan sor lütfen. burası evde bakım aylıklarıyla ilgili forumdur.
babanın sağlık güvencesinden yararlanman 2022 aylığının baglanmasına engel değildir. babanın sağlık güvencesinden yararlanmaya başladıktan sonra diyelim ki 2022 aylıgına başvurdun ve 2022 aylıgı baglandı. bu durumda babanın sağlık güvencesinden düşersin ve 2022 aylıgı aldığın için 60/ c 3 GSS kapsamında saglık güvencen olur. bu da eski yeşil kart gibidir.

abramovic
eşinizin annesinin eşi hane gelirine dahil edilemez. ancak kendi geliri varsa dahiil edilir. bunu da TMK hükümleri belirler. gidip de kayınpederinizin tüm gelirini eşine yazmaları olmaz. yine de bu konu yeni yönetmelik yayınlandığında netlik kazanacaktır. hele şu yeni yönetmelik yayınlansın bakalım.
gelir açısından her halukarda uygunsunuz. bakıma muhtaçlık kriterlerine de uygunsanız gidip evde bakım aylıgına başvurun lütfen.
kızınızın bakıma muhtaçlıgı hakkında fikriniz olması açısından bakıma muhtaçlık kriterlerini inceleyiniz lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

serdar04
arkadaşımızın da yukarıda size söylediği gibi babanızın ağır engelli raporu yoksa evde bakım aylıgından yararlanması mümkün değildir.

Kalem hanım, 65 yaş üstü kişiler kimin yanında yaşasın kendisinin başka geliri yoksa hane halkı gelirine bakılmaksızın maaşlarını alacaktı. Bu kanunla ilgili gelişmeler nedir? Babannem adına bakım maaşı alıyoruz. % 96 ağır engelli raporu mevcut. Kanun çıktığında ne kadar maaş alır? Herkesle ilgilendiğiniz için Çok teşekkürler..

kazancı fadime

elbette asgari ücretin üçte ikisi 867, 33 TL
lakin evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını hesaplarken net asgari ücretten asgari geçim indirimi çıkartılır. asgari geçim indirimi düşülmüş net asgari ücretin üçte ikisi hesaplanır.
hesap şöyle:
asgari geçim indirimi= 123,53 TL

asgari geçim indirimi düşülmüş net asgari ücret= 1300,99 - 123, 53 = 1177,46 TL.

1177,46 TL'nin üçte ikisi de 784, 97 TL'dir.

Melek abla teşekkür ederim sorumu yanıtladıgın için ben dün sydv ye gittim gss yi tekrar yenilediler imza attım 2 hafta sonra belli olacakmış ondan sonra 2022 engelli aylıgım için başvurumu alacaklar

Kalem
Cevanızı için teşekkür ederim.
Kızım henüz 2 yaşında olduğundan bakıma muhtaçlık kriterlerinde uymayan bir durum yok.
Tüm evrakları hazırlayıp başvuru yapmak için gittik, evrakları kontrol ettiler.
Görevli memur eşimin annesi ve babası evli olduğu için, eşimin babasının gelirininde aile bütçesine ekleneceğini söyledi.
Ayrıca 784,97 olan hesabınız doğru fakat sosyal hizmetlerdeki memurun söylediği bununla ilgili yazı henüz yayınlanmamış.
Bizim bütçemize etkisi olmamasına rağmen eşimin babasının geliri haneden sayılması doğru olmayacağından eşimin annesinin ikametini değiştirmek zorunda kaldık. Bu şekilde başvuru yapacağız.

Evde Bakım Ücreti hesaplarken AGİ 123 tl yi düşüpte hesaplama yapılıyor.Bunun yasal dayanağı varmıdır? Net tutar olan 1300 tl üzerinden hesaplama yapılması gerekmez mi?

Kalem hanım yaşlı kayınvalidemim ikametgahı bizimle olursa herhangı bir aylığı yok ama kocasının emekli aylıgı var ama o farklı yerde ıkamet ediyo.bizim evde bakım geliri ne kocvasının aylıgı emekli aylığı )dahil edilirmi acaba arkadaşlar bilgisi olan varmı..kurumlardan da net bilgi alamadım cevap verirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
@erdal22
belli oldu ablam. 784, 97 Tl. bkz: http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

@zafer63
hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa evde bakım aylığı için gelir kriterlerinizde sorun olmaz.
ama evde bakım aylığı baglanırsa evde bakım aylıgı 2022 aylığı gelir hesabına dahil edileceğinden 2022 açısından gelirinizi gözden geçirin. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa 2022 aylıgı açısından da sorun olmaz. aksi takdirde yapılacak ilk sosyal incelemede 2022 aylıklarınız kesilir.

@fındık75
evde bakım aylıklarında sadece hanede ikamet edenlerin geliri dahil edilir. kayınvalideniz evli ve eşi hane dışında olunca genelde il müdürlükleri eşinin gelirini de dahil ediyor. henüz yeni yönetmelik yayınlanmadıgından bu konuda uygulamalar konusunda net bir şey soyleyemiyorum. çünkü benim dediğim bir şey ifade etmez. o yüzden BİMER'e bilgi edinme kapsamında sorun ve cevabına göre hareket edin lütfen.

@semih0606
yeni yönetmelik henüz çıkmadı. yakında çıkacagını umuyorum. zaten çok geciktirdiler.

@semih0606
evet, ek ücretler de gelire dahil edilir. ek ücretlerin aylık ortalaması esas alınır. sonuçta her ay alınmıyor biliyorsunuz. üstelik alınan ek ücretler de aydan aya değişebiliyor.

@kübra nur çevrük
hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa tabi ki tekrardan başvurabilirsiniz.

@ilyas genç
hanede 5 kişi yaşıyorsunuz ve tek gelirim 2500 TL demişsiniz. hanede yaşayanların başka gelirleri var mı? 2022 aylığı, burs vs alınıyor mu? ev,tarla arazi vs var mı? kira geliri var mı? resmi ya da gayriresmi başka geliriniz var mı kısacası? evde bakım aylıklarında evde bakım aylıgı haricindeki her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır.

@ozan 6507
evet kesin bilgi:)

gelir hesabına ev,arsa araba rayiç bedeli uygulaması devam ediyormu hala,evde bakım için.

Kalem

Hayır (16,14,5) yaşlarında 3 çocuk eşim ve ben, benim gelirim de 2.500 tl kendi evimizde yaşıyoruz başkad agayrı menkul tarla o su bu falan yok 2014 model datcia araba aldık kuruma bildirmemişiz onlarda maaşi kestıler..yeniden başvurduk ve bir ay gecti gecen aradım hala bir sonuç yok bilmiyorum hayırlısı olsun demekten başka bir şey yok galiba

Ve Bu arada Allah Sizden Razi Olsun Herkese Yetişmeye Calışıyorsunuz :) Umarım Pes Etmezsınız:)

Arkadaşlar biz geliri aştığımızdan dolayı evde bakım maaşını dilekçe yazarak durdurmuştuk.Şimdi gelirin atında kaldığımız için kuruma tekrar başvuruda bulunduk. ilk başvuru gibi yapılacak işlemler.Gelişme olursa yazar bilgi veririm..
Melek hanım bulunduğum ilçede (Manisa/Demirci ) sosyal hizmetler çalışanı hane de kişi başı gelirnin 798 tl oldugunu söyledi.

durum değişikliğini kuruma bildirmeniz gerekiyor. arabayı bildirmemişseniz doğal olarak kesilir.bildirdikten sonra sıkıntı olmaz.

Arkadaşlar dün hane gelliri ile ilgili paylaştığım bilgi yanlışmış bugun tekrar sorduğumda 784.97 tl olduğu bilgisini verildi.. Yanlış bilgi verdim kusura bakmayın ..

kalem hanım iyi akşamlar, evde bakım aylığı alıyoruz, bir gelir değişikliği oldu bunu ilettik, ben kesilmesi için gittim, görevli arkadaş sağ olsun önemli olanın aylık gelirin aşmaması olduğunu söyledi ve benden 6 aylık bordromun ortalamasını istedi, benim sorum şu bu altı aylık dönemde 7. ayın ortasıyla 8. ayın ortası arasında işsizdim, işsizlik ödeneği aldım bu aldığım ödeneği 6 aylık hesaplamaya dahil edecek miyim, bir de görevli geriye dönük 3 aylık süreçte aşımlarda bakım parasının geri alınmadığını söyledi, bu doğru mudur, çok teşekkür ederim Kalem

bir de kusura bakmayın bir şey daha soracağım, yaptığım hesaplamalara göre kasım ve aralık aylarında gelir sınırını aştık fakat ocak ayıyla birlikte sorun ortadan kalkmış görünüyor, görevlinin zikrine göre geriye dönük 3 aylık süreyi aşmadığımıza göre bizden bu bakım aylıkları alınmayacak peki dosya kapatıp ocakta yeniden mi başlayacağız üstelik ocak ayı bakım parasını da aldık

ozan-onay
ev,arsa,araç için rayic deger 2022 aylığı gelir hesaplamalarında dikkate alınır. evde baım aylıklarında dikkate alınmıyor. yani evde bakımda bahsettiğiniz uygulama yok. evde bakımda sadece gelirler dikkate alınır. araç ticari maksatlı kullanılırsa, arsa satılırsa, ev satılır ya da kiraya verilirse vs
evde bakım aylıgı baglandıktan sonra ev,arsa,araç alınması söz konusu olursa bunun ilgili kuruma bildirilmesi şarttır.

ilyas genç
hanede kişi başına düşen aylık gelir uygun. aracı kaça almıştınız peki? ödemesini nasıl yaptınız? peşin mi taksit mi? taksitse aylık ödemeniz ne kadar?

serazat
evde bakım aylıklarında yıllık gelirin aylık ortalaması esas alınır. fakat genel prosedür olarak altı aylık gelirin ortalaması alınıyor.
şu an evde bakım aylıgınız kesildi mi, devam mı ediyor yoksa?
her ay gelirinizin değişme sebebi nedir? fazla mesai mi yapıyorsunuz?
gelir değişikliği oldu dediniz. haneden biri çalışmaya mı başladı ya da birine aylık/gelir mi baglandı?
hanede kaç kişi yaşıyorsunuz ve hanedeki herkesin aylık gelirini yazar mısınız? bir de ben hesap yapayım.

@Kalem

arabanın fiyatı 41 binliraydi gecen sene ötv indirimiyle 28 binliraya falan geldi bankadan 30 bin lira ihtiyaç kredisi alıp bankaya her ay 1050 tl taksit ödüyörüz

Zaten bu aylıktı ödeme güvencemiz bir yıl sonra kesılceğını bilseydim böyle bir yük altına girmezdim

Selam kalem hanım bakım aylığı için kaç kere müracat etmeme rağmen hep red oldu evde üç kişiyiz annem abım ve ben daha önce yeğenim vardı abimin kızı şuan üniversitede okuyor onu saymadıkları için bu eve giren krıtere talılıp duruyorum kımı haneye ekleyip bu krıteri aşarım cevap için tşkler raporum ağır özürlü yüzde 88 omurılık felçlısıyım

okyanu
yegeniniz 18 yaşından buyuk. eger ikamet adresi sizdeyse ve sizle yaşıyorsa gelir hesabına dahil edilmesi gerekir.
ilyas genç

yaşam düzeyiniz ve tespit edilen gelir arasında fark oluşmıuş ve olumsuz karar vermişler demek ki sen araç alınca. aracı da bildirmedin üstelik. yeniden başvurman iyi olmuş. hane gelirin uygun çünkü. evde bakım aylığı tekrar baglanacaktır:)

İlyas genç YEĞENİM sayılmıyormuş ben bakmakla yükümlü değilmişim o yüzdende kaydını aldırdım bizden ÜNİVERSİTEDE OKUYOR şuan kaydı okuduğu şehirde takıldım bu KRITERE

Üst Alt