Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]01.07.2016-31.12.2016 döneminde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları 932,59 TL olmuştur. [/FONT][FONT=sans-serif]
[/FONT]

[FONT=sans-serif]01.01.2016 - 31.12.2016 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 784, 97 TL olmuştur.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]01.01.2016 - 30.06.2016 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylığı miktarı 888, 17 TL idi.[/FONT]

Kalem;

Melek hanım aramıza hoş geldiniz.Epeydir aramızda yoktunuz.Bir kaç arkadaşla bildiğimiz kadarıyla kişileri aydınlatmaya çalıştık,ama bu işlerin uzmanı tabiki sizsiniz.Yeni belirlenen AĞİ ile birlikte kişi başına düşen gelir olan 785-TL engelli ve yakınlarına hayırlı uğurlu olsun.Bir çok engelli bakıcısı bu sayede yeniden evde bakım maaşı almaya hak kazanacaklardır.Bu ücret üzerinde yeni bir düzenleme olacağını da tahmin etmiyorum.Çünkü devlet asgari ücretin yüksetilmesi ile birlikte bir çok vergi ve borçlanmaları bu oranda artırmıştır.

herkeze iyi yıllar...acaba evde bakımda kişi başı gelir netlik kazanadımı

evde bakım kişi başı gelir ne oldu arkadaşlar net bi rakam varmı bilgisi olan varmı

dün haberlrde askari ücrette ki artışın evde bakım ücretlerinede yansıyacağı söylendi ama detaya girmediler....

Emekliler için verilecek 100. Tl ikramiye gelire dahil edılırmı

Melek hanım merhaba

Hane içi gelir hesaplaması da eşim ayrı adreste ben adreste olsam gelir hesaplaması da bir sorun olurmu. Eşimin annesi engelli. Bu yüzden eşimi annesi ile aynı evde gösterip ben farklı adreste olacağım.

Melek hanım meraba

Geçtiğimiz mayıs ayında kişi başı geliri fazla olduğundan evde bakım maaşını, maaş artışı oldu diye il sosyal hizmetler müdürlüğüne dilekçe yazarak durdurmuştuk. 2016 yılı gelir kriterine göre maaş almayı tekrar hak ediyoruz.Bu durumda tekrar maaş almak için sadece dilekçe yazıp durumu belirtmek yeterli mi yoksa işlemler en baştan mı yapılıyor..

bilgeadam
hayır olmayacak. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 784, 97 TL 1 sene için geçerlidir.
mrtgbn
evde baqkım aylıklarında hanede kalan kişilerin geliri hesaplanır. lakin yeni yönetmelik de yayınlanmadığı için eşler konusunda halen uygulama farklılıkları var. hanede olmasa bile ayrı hanede yaşayan eşin de gelirini hesaba katıyolar ki bu hesap yanlıştır. yeni yönetmelik yayınlanınca bu konudaki uygulama farklılıkları da ortadan kalkacaktır.
sunayca
aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylıgına başvurun. daha önceden evde bakım aylıgı aldıgınızı ve gelir kriterleri yüzünden kesildiğini şu an gelir kriterlerinize uygun oldugunuzu soyleyin. daha önceden evde bakım aylıgı aldıgınız için işlemleriniz aynı dosya uzerinden yürütülecektir. yeni başvuru sayılacaktır ama bu başvurunuz da. yine bakım hizmetleri değerlendirme heyeti hanenize gelecektir.

Melek abla biz 4 kişiyiz bi tek babamın emekli maaşı var oda 1230 tl başkada gelirimiz yok sence abla bu maaş olurmu bide kız kardeşim var oda 18 yaşında bekar çalışmıyor açık lise okuyor cevaplarsan sevinirim abla

Paylaşım için teşekkürler Melek Hanım. Forumda ciddi bir emeğiniz var, vakit ayırıp insanlarla ilgileniyorsunuz, bunun için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Asgari ücretin 1300 tl olmasının ardından evde bakım ücretinin muhtaçlık sınırında soru işareti oluşmuştu. Normal şartlar altında asgari ücretin 3 te 2 si hesaplamasına göre 866 tl olması gereken sınır 785 tl olmuş. Devlet bizi şaşırtmadı yine ne diyelim.

Yeni muhtaçlık sınırı itibariyle bende %100 engelli kardeşim adına başvuru yapabileceğim. Eve toplam giren gelir, 3.300 tl ve 5 kişi yaşıyoruz. Yani şartlar artık uyuyor. Bakalım yeni ücret ne kadar belirlenecek ? Geçen 6 ayki dönemde 1 aylık 830 tl idi yanılmıyorsam doğru mudur ?

İnşallah en kısa sürede, 2022 aylıkları içinde hane hesaplama kriterinin kaldırılmasını temenni ediyorum.

Herkese mutlu yıllar, selamlar.

ahmettatar
net asgari ücretten asgari geçim indirimi çıkartılıyor ve kalan miktarın üçte ikisi hesaplanıyor. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı bu şekilde hesaplanıyor yani.
evet, 2015 ikinci altı ay için evde bakım aylıgı 830 TL idi. engeç 4-5 gün içinde 2016 yılı evde bakım aylık miktarlarını da yayınlayacagım inşallah.

evet geliriniz uygun. en kısa sürede aileve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylıgına başvurun lütfen.

Öyle hesaplandığını bilmiyordum, bir kaç haftadır forumda 2/3 ü 866 tl olur diye yazılınca bende detayına inmedim yanılmışım. O zaman helal olsun ne diyelim.

Size bir soru daha sormak istiyorum. Şuan eve giren net maaş 3169 tl. Ekstra olarak emeklilere 100 lira zam yapılacak sanırım, öyle diyorlar. Eğer yapılırsa 3269 tl olur.

Şimdi evde %100 engelli 22 yaşında bir kardeşim ve 95 aşında anneannem var. İkisiyle beraber toplam 5 kişiyiz.

Evde bakım aylığını her ikisinede alabilir miyiz ? yoksa birine alınca gelir sınırını aşıp diğeri için alamıyor muyuz ?

ahmettatar
hanede kaç kişi alırsa alsın alınan evde bakım aylıkları gelir hesabına dahil edilmez:)
hatta hanede birden fazla bakıma muhtaç engelli varsa birinciden sonrakiler 2 kişi sayılır.
diyelim ki sizin hanenizde 2 kişi de bakıma muhtaç bulundu. bu durumda biri iki kişi sayılacagından hane sayısı 5 değil 6 kişi olarak hesaplanacaktır.
hane geliriniz uygun 5 kişiye göre de uygun.
bahsettiğiniz kişiler evde bakım aylıgı şartlarına uyarsa her ikisine de evde bakım aylıgı baglanır.

Evdeki yaşlı kişi için zaten teyzem evde bakım aylığı alıyordu. Yaşlı kişiye artık bakamadığı için bize gönderdi. İkametgahını değiştirince demekki onun içinde bakım aylığı alabileceğiz.

2016 yılının en güzel haberini vermiş oldunuz bana. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Selamlar, iyi akşamlar.

Kalem abla bende engelli bir çalışanım hem çalışıp hem bakım parası alıyorum, bu yönetmelikte bir değişiklik oldumu acaba ? Gelir kriterim uyuyor...

Kalem hanım yeni yönetmenlik ne zaman çıkacak. Ayrıca kira gideri gelir hesaplaması ndan dusecekmı

A-KILIC çalışırken de bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin kararı doğrultısunda evde bakım aylıgı alınabilir. bu konuda sorun yok ablam. çalışıyorken de bakıcıya ihtiyaç duyanlara evde bakım ücreti ödenir.
murat89f
evde bakım aylıgı gelir hesabına alınan evde bakım aylıkları hiçbir şekilde dahil edilmez ablam.
2022 aylıgı gelir hesabına alınan evde bakım aylıkları dahil edilir ama. öğrenmek istediğin buysa.
mrtgbn
yeni yönetmelik ne zaman yayınlanır bilemiyorum ablası. ama bu ay artık yayınlarlar diye düşünüyorum.
evde bakım aylıklarında kiralar gelirden düşülmez. hiçbir gider düşülmez gelirden. yeni yönetmelikte ne düşünürler ne yaparlar bilmem. ama kira giderinin gelirden düşüleceğini sanmıyorum. yeni yönetmelik yayınlansın bakarız o zaman. dilerim yanılırım.

Kalem ablacım cevabın için teşekkürler birde özelden hesaplaman için birşeyler yazmıştım onlarada bakma ansınz varmı acaba ?

Ablam ve annem 2022 yasadan faydalanıyor 3kişilik bi aileyiz anneme evde bakım ucreti için basvurdum muhtaçlik sinirina takılır mı

Kalem hanım ben öğretmenim. Gorme engelli kızım var. Hanede 5 kişiyiz. Öğretmenlerin devamlı olmayan (yıl bazında) Ek dersleri var. Bunlar hesaba katılıyor mu?veya nasıl bir hesaplama yapılıyor? Mesela ocak şubat aylarında az temmuz agustos ayında ek ders yok. Ek ders hesaplaması yapılır mı?

2800 tl maaşım ve %90 engelli kızım var başkada bir gelirimizi yok. evde bakım maaşı 3 sene önce kesilmişti başvuru yapayım mı sayın hocam

%93 engelli 13 Yaşında çocuğum var gecen sene üzerine engelli arabasi aldım sosyal hizmetlere bildirmemişim diye gecen ay Evde bakım parasını kestiler. tekrardan gelir testine tabi tuttular 5 kişilik bir aileyiz gelirim 2.500 olmasına rağmen maaşı kanaatten kesmişler bu nasıl bir saçmalık anlamıyorum..tekrardan itiraz ettim dosyanın yeniden incelenmesini istedim..neye göre kanaat veriyorlar bu kanaat önderleri kim yine karar olumsuz cıkarsa ne yapmalıyım acaba bilmiyorum..bir fikir verirsenız sevinirim..

bizde bildirmedik araba aldığımızı acaba sorun olurmu bu bakım parası için kişi başı düşen geliri geçmiyor aile içinde böldüğümüzde sorun olmaması için ne yapmaıyım bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...

Kalem abla işe girince bakım maaşını iptal ettirdim geçenlerde hesaba baktık bi miktar para var almamızda sıkıntı var mı? yeni gelir kriterlerine göre de bakım maaşına başvurabiliyorum hanedeki kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyor ama ilçe sosyal hizmetler çalışan kişi bakım maaşı alamaz dedi . ama engelli başkasının bakımına hala ihtiyaç duyuyor dedim olsun çalışabiliyorsa alamaz dediler

Hayır akülü araba deil otomobil indirimli halıyle 29.bin tlye hatta bankadan krediyle aldık aldığımız kredinin dokümanlarını sosyal hizmetlere bildirdik yinede kanatları olumsuz cıktı niyeyse

Üst Alt