Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 özürlü personel alımı ne zaman yapılacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evet bülent abi bu soruyu ana sayfaya bi taşirsan süper olucak herşey muamma oldu bu sene alim varmi merkezi sinav ne zaman ? bi el ativer şu konuya sesimize ses ol

ben açık ilkoğretimi bitirdim lise deyim halen 2011 özürlü memur sınav larına gire biliyor muyum? nasıl başvurulur ne gerekir saygılar

Alımlar kaplumbağa hızıyla devam ediyor.Hükümetin en yetkili bakanları 2010 ocak ayında peşpeşe yaptıkları açıklamada 2010 yılı sonuna kadar 38.0000 özürlü kadrosunun doldurulacağını söylüyorlardı.ne oldu 8 bin de kaldı.refarandum da aynı oyun oynandı.özürlüler kullanıldı.sonuç kocaman sıfır.2011 yılının mart ayının sonuna yaklaştık hala bir gelişme yok.seçimden sonra diyecekler ümit verecekler ama seçimden sonra 2-3 bin alımdan fazla yapmayacaklar.seçimden sonra yapsa ne olur yapmasa ne olur.onların bize ihtiyacı bitiyor.

arkadasşlar bence gundemde tutmak gerekli mail kampanyası olaiblir diye düşünüyorum

pozitif ayrımcılıgıymış bütün negatif ayrımcılıklARI

ben açık ilkoğretimi bitirdim lise deyim halen 2011 özürlü memur sınav larına gire biliyor muyum? nasıl başvurulur ne gerekir saygılar

şuana kadar ciddi bir açıklama olmadı inşallah bugünlerde bir açıklama olur bekleyip görelim

bu hükümetten ne beklenir alınmış haklardan belli değil mi kaç milyon insan mağdur erken emekli olamıyor bunu düşünene oldumu

merkezi sınav ne zaman olacak hangi kurum yapacak bilen var mı

bülent bey kardeşim!!
bu iş gerçekten büyük bir muamma. madem merkezi sınav yapılacak neden belli bir tarih yok? binlerce engelliyle alay eder gibi ses seda yok. nisan mayıs dönemi alımı için en azından önceden bu merkezi sınavın yapılması gerekmez mi? o zaman nisan mayıs dönemi alımları neye göre yapılacak? bu sorulara acil cevap bulmamız gerekiyor. ve nereleri uyaracaksak bir an önce harekete geçmemiz lazım. yine bu konuda öncülüğün gerekiyor. boş bırakmamak lazım.

biz bu durumu güncel tutalım dedikçe görülüyor ki kimse oralı bile olmuyor. arkadaşlar birileri artık rahata ermiş olabilir. işini garantiye almış olabilir. ama rahata erememiş ve ermesi gereken binlerce engelli var. neden kimseden ses çıkmıyor. böylemi güncel tutacağız bu konuyu?

bu konuyu acmıştım ben acık lısede okuyor ıken kpss ye gırebılıyorsun dedıler halen bişiy anlamadım acıklayan olmadı bende bu konu hakkkında bılgı ıstıyorum

birleşmek şart oldu... henüz ses seda yok gerçekten... bu kadarı da fazla ama!!! na yapacaklarsa yapsınlar.....

Evet bende soruyorum bu halimiz ne olacak kazanılmış hakkımızı vermekten aciz bir devlete sahibiz sınav ne zaman açıklayın bu kadar sorumsuzluk olmazki

hep birlikte bir yazı metni hazırlayalım. o metni hepimiz birlikte defalarca gerekli yerlere email yoluyla veya bimer aracılığı ile gönderelim. eminim sesimize kulak verilecektir. çünkü seçim arefesindeyiz.

[FONT=Arial][SIZE=2]İlgili makama,[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşları 40 bin engelli kadrosunu yasal zorunlulukları olduğu halde yıllardır doldurmamış ve bu zorunlu uygulama karşısında keyfi hareket etmiştir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Ancak Aralık 2010 yılında Torba yasası adı altında alınan karar ve resmi gazetede yayınlanmasına rağmen engelliler ile ilgili yapılması gereken merkezi sınav” Nisan-mayıs dönemi engelli personel alımı yaklaştığı halde sınavın hangi tarihte yapılacağı konusunda yetkililerden hiçbir bilgi verilmemektedir. [/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial]Onun için siz sayın ilgililere bu mesajı atma gereği hissettim: 40 bin engelli personel istihdamının tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacak düzeyde bir an evvel gerçekleştirilmesini, bu yolda hız kesilmemesini ve Başbakanlığın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini arz ve talep ederim. [/FONT]

[FONT=Arial]adı soyadı : [/FONT]
[FONT=Arial]tc kimlik no : [/FONT]

[FONT=Arial]cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]bimer@basbakanlik.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]info@dpb.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]selmaaliye.kavaf@basbakanlik.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]bilgiedinme@ozida.gov.tr[/FONT]

bi mail hazırlayında hepimiz ilgili yer nereyse gönderelim

açıklaması güzel olan bir arkadaş bi mail örneği hazırlasında mail atalım yetkililere

-Dün okuduğum habere göre , 24.000 memur alımı yapılacakmış
-Bunun içinde en çok alacak olam meb olduğunu okudum
-İnşallah engelli kadrosuna da yer ayırmıştır.

birtan bence o kadar küçük düşünmeyin 24 000 %3 ü 800 engelli kadrosu yaparki bu hiç birşey çünkü bizim 48 000 kazanılmış kadro hakkımız var

boyle devam edecek hayatmz gorundugu kadariyla.. Gecen yil engelli aciqi kapatcaz dediler(38.000) ama bldgm kadariyla 10.000 i bulmadi alimlar.. Arkadasimzin dedigi gibi secim oncesi birlikte duyurduk sesimizi duyurduk. Duyurmadk secmden sonra kulaklari icine bagrsak duymazlar.
Rabbm yardmcimz olsun.

YEŞİLLİLİ teşekkürler ben gönderdim inşallah etkilki olur...

arkadaşlar lütfen duyarlı olalım bu metni gerekli yerlere defalarca gönderelim.!!!!!!!

[FONT=Arial][SIZE=2]İlgili makama,[/SIZE][/FONT]

[SIZE=2][FONT=Arial]Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşları 40 bin engelli kadrosunu yasal zorunlulukları olduğu halde yıllardır doldurmamış ve bu zorunlu uygulama karşısında keyfi hareket etmiştir. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Arial][SIZE=2]Ancak Aralık 2010 yılında Torba yasası adı altında alınan karar ve resmi gazetede yayınlanmasına rağmen engelliler ile ilgili yapılması gereken merkezi sınav” Nisan-mayıs dönemi engelli personel alımı yaklaştığı halde sınavın hangi tarihte yapılacağı konusunda yetkililerden hiçbir bilgi verilmemektedir. [/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial]Onun için siz sayın ilgililere bu mesajı atma gereği hissettim: 40 bin engelli personel istihdamının tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacak düzeyde bir an evvel gerçekleştirilmesini, bu yolda hız kesilmemesini ve Başbakanlığın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini arz ve talep ederim. [/FONT]

[FONT=Arial]adı soyadı : [/FONT]
[FONT=Arial]tc kimlik no : [/FONT]

[FONT=Arial]cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr[/FONT] [FONT=Arial]bimer@basbakanlik.gov.tr[/FONT] [FONT=Arial]info@dpb.gov.tr[/FONT] [FONT=Arial]selmaaliye.kavaf@basbakanlik.gov.tr[/FONT] [FONT=Arial]bilgiedinme@ozida.gov.tr[/FONT]

24.000 yeni memur alımı

Bilindiği üzere 2 gün önce kamu kurum ve kuruluşlarına 24.000 memur alımı yapılacağı duyuruldu.Bu alımlar ne şekilde olacak.Biz engelliler olarak başvurma hakkımız varmı.Detaylı bilgisi olan varsa bizleri bilgilendirirlerse seviniriz

24 ooo memurun olsa olsa 2ooo -3ooo bini engelli olur oda yine her ilden 2 yada 3 kişi alım olur . buda aynı tas aynı hamam olduğunu gösterir. umutsuzluğa itiyolar iyiden iyiye bilzzleri..hani çok alınıcaktı busene.. her yıl aynı yalan..

hepsine gönderdim herkes gönderirse sesimizi duyarlar

arkadaşlar bende hepsine gönderdim selma aliye kavaf hanıma gönderdigim iletiden ileti raporunda aynen şöyle yazıyor iletiniz okunmadan silindi ewet arkadaşlar durum bu

aynen devlet baba alsın artık bizi yoksa özel sektörde kafayı yıyıecem. ne evlilik düşünebiliyoruz nede baska birşey.

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, 'Özürlüler artık tek sınavla memur olacak. Arkadaşlar çalışıyor, mayıs veya haziran ayında bu sınav yapılabilir.' dedi.
İzmir Üniversitesi (İÜ)'nde, moderatörlüğünü Dr. Zafer Parlak’ın yaptığı "Engelli Hakları ve Yerel Yönetimler" konulu bir panel düzelendi. Panele konuşmacı olarak Milletvekili Ayva, Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ender Şenol, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) Üyesi Prof. Dr. Önder Kütahyalı ve İÜ İdare Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Çınarlı katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İÜ Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, panele katılan engelli dernekleri başkanları ve dinleyicilere, her sene beş engelli öğrencilerine burs vereceklerini söyledi. Daha sonra söz alan görme engelli Milletvekili Lokman Ayva ise kanunların genellikle normal vatandaşlar için yapıldığını, engellilerin düşünülmediğini belirtti. "Torba" kanunla engellilerin de bazı özel haklara kavuştuğunun altını çizin Ayva, ayrımcılığa 6 aydan başlayan hapis cezaları verilebileceğini vurguladı: “Bundan sonra kamu kurumularına özürlü memur alınırken ayrı sınav olmayacak. Özürlelere tek merkezî sınav yapılacak.” şeklinde konuştu. Engellilerin, Devlet Personel Başkanlığı'nca özel durumları dikkate alınarak memur veya sözleşmeli personel olarak istihdam edileceğini belirten AK Parti Milletvekili Ayva, engelli çalıştırmayan kuruma idari ceza getirildiğini, kuruluş kanunlarına ve bütçe türlerine bakılmaksızın bütün kamu kurum ve kuruluşlarının toplam dolu memur kadrosu ve dolu sözleşmeli personel pozisyonu oranının da arttırıldığını kaydetti.
Özel eğitimde zihinsel engelli oranının yüzde 40’tan 20’ye düşürüldüğünü ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şenol ise kamuya daha fazla engelli vatandaşın girebileceğini belirtti. Özlük haklarıyla ilgili yönetmeliklerin 2006 yılından bu yana zor da olsa iyileştirildiğini kaydeden Ender Şenol, mecburi engelli personel oranının da yüzde 5 olacağını, hizmet ve görev veya unvanın zorunlu kıldığı hallerde ise ilgili kurumların önerileriyle, belirtileni aşmamak üzere farklı oran tespit edilebileceğini söyledi.
Prof. Dr. Kütahyalı da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin otobüslerinde, bazı kişilerin rahatsız olmasından dolayı kaldırılan sesli durak anonslarının yalnızca görme engelliler değil, turistler için de faydalı olduğunu, metro çalışmaları kadar gürültü yapmadığını vurguladı.
Yrd. Doç. Dr. Çınarlı ise engellilerin, haklarını aradıkça kazanacaklarını söyledi.

Bu 24 000 memur alımı Kpss sınavına girenler için diye biliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt