Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 sigorta girişim ve %57 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

Arkadaslar gecen farkli baslikta bahsetmistim farkli mesaj olarak konu acmak istedim

2008 sonrasi girisim var yeni teblige gore calisma gucu kaybi hastalik listesi falan derken biseyler öğrendim, yeni cikacak yasa ilede 2008 oncesi bizim 2008 sonrasi gibi magdur olacak baltazar coklu hastalik derken emeklilikleri traslanmis olacak,

şunu sormak istiyorum hani engelli emekliligin bir konuşu vardiya prim ve yil dolunca emeklisin diye, burda diyelim emeklililigimiz ret geldi, e devlette gözüken 60 yaşa kadar emekli olamayacakmiyiz???
Hani engellide yaş yoktu??? 60 yasina kadar nasil calisacak engelli??? Madem oyle yeni bir kriter getir en azindan 45 yasinda emekli olabilir diye en kötüsü yani 60 yasa kadar biteriz zaten??? Bu dupeduz goz gore göre engelliyi yok saymak hice saymaktir, diyelim ret yedi engelli ya kardesim ozaman soruyorum elimizdeki engelli raporunun ne anlami varki ne anlami kalacak emekli olamayacaksak soruyorum faydasi ne? Su, gsm indirimi otobüs kartı demeyinde:( sağlam adamlari 43 yasinda emekli eden zihniyet engelliyi ölüme itiyor, hala dün tv de diyoki muhalefet dedi biz yaptik cok pismaniz eyt icin yaziklaril olsun milyonlarca insanin ahi var ceremesini bize yüklemek insanlik dışı her iki cihandada elimiz yakinizda olacak

Hocam Çalışma Gücü kaybına göre SGK diyor ki sen engelli değilsin aslında :) Yani SGK seni engelli saymıyor. Yasa çıktığında şuanki engelli tanımına girenlerin %80'i artık bu tanıma giremeyecek. Yani maalesef derin bir iki yüzlülük ile karşı karşıyayız. Örneğin Ehliyet almak istesen devlet diyor ki sen engellisin ehliyet alamazsın. Tamam o zaman Emekli olurken Engelli haklarından faydalanmak istiyorum. SGK diyor ki yok o kadar engelli değilsin aslında. Ciddi bir iki yüzlülük ile karşı karşıyayız.

@Senyorsen,

Hocam cok haklisiniz inanin 2007 yilindan beri ehliyetim var 2020 de engeli raporu aldim 2023 yilinda ehlieyetimi engelli b ehlietine cevirirken okadar zorladılar ki anlatamam engelli diye engelli ehliyeti veriyor engelli araci aldik devlet engelli olarak kabul ediyor ama is emekli olamaya gelince makam döküyor seytanin aklina gelmeyecek seyler yapıyor yok coklu hastalik yok hastalik listesi yok bilmem ne bu vebali nasil odeyecekler inanin kac zamandır psikolojikmen yikik durumdayım 1 senem var diyordum simdi korkuyorum emekli olamayacam diye

@Hkn38,

Kardeş sigorta girişinden önce askerlik yaptıysan eger 1 yıl askerlik borçlanması yaparak sigorta girişini 208 Ekim ayından önceye cekerek baltazar formülünü göre emekli ola bilirsin.Belki böyle bir durun vardır diye bilgi olsun diye yazdın

Üst Alt