Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 ve 2008 arası SSK girişi olan kaç kişiyiz?

Engelli52 2008 öncesi süreli rapor ve vergi indirimi olanların emekli olmadan veya emekli olduktan sonra tekrar kontrol muaynesıne çağırılma oranı tam olarak nedır.? ayrıca ortada kazanılmış hak yokmu.? Genelde kontrole çağırılan vatandaşların buyuk kısmında sonradan başka iş veya rapor oranını yukseltmek için tekrar rapor almalarından dolayı kontrole takıldıklarını gözlemledım veya rapor aldığı tarıh ve hastanede usulsuzluk vs varsa kontrole çagırmıyorlarmı.?

2008 sonrası süresiz rapor ve vergı ındırımı olsa bıle emeklılık zamanında tekrar raporu yenılemelerı ıstenıyor yenı alacakları raporlarda genelde düşük verılıyor fakat 2006 öncesi bahsettiğiniz geri çagırılma oranı nedır.? Böyle bir durumda kazanılmış hak ne oluyor.?

Engelli52

Bence sen çok abartıyorsun. Demekki senin canın yandı emekli maaşın iptal edildi.

Alınan engel oranın 60 üzerinde ve süresiz olması + çıkartılan vergi indirim raporu oranın 60 üzerinde ve süresiz olması emekli maaş iptal edilme durumu %1 ihtimal

Aynen dediğiniz gibi 2008 sonrası için güncel raporu olmaz şart emekli olurken ama 2 gün öncesi için böyle bir şart yok sürekli rapor ve sürekli verginin derimi demek olmuş engelle kontrole çağırılabiliyor son iki yılda üçbin civarında gün engellinin maaşı kesilmiştir
deasn12

Bu arada ben çalışan birisiyim emekli değilim ama Mağdur olan arkadaşlarımız var son 2 yılda 3.000 civarında engelli arkadaşınızın emekli maaşı kesilmiştir.

Seninle laf tartışmasına girmek değil enin gibi bencil ve egoist insanlarla tartışma yapmanın yersiz olduğuna inanırım kendini düşünen insanlarla işim olmaz

Arkadaşlar mrb 2008 öncesi 2003 girişliyim aranızda bende varım.

Benden 20 yıl istiyor 4400 gün benim 3 senem kalmış beni emekli edecekse busekil yapacaksa zaten etmesin 5yil daha ekleyip 25 yıla normal emekliliğe tamamlarım ozaman engelli emekliliğin ne anlamı var bence o çağrı lanlar bi ara bende haberler de izlemiştim illegal yollar la rapor alanları geri çağırıyorlar bence burda bi yanlışınız var

Maalesef kurunun yanı sıra yaş da yanabiliyor nasıl mı 2008 öncesinde özellikle 3 grubu engellilerde 2019 yönetmeliğinde de engelli olanlar aşağı çekildiği için kontrole çağırdıkları zaman özellikle üçüncü gruptaki arkadaşlarım Büyük bir kısmı %40 almakta çok zorlanıyorlar mağduriyetlerde burada başlıyor engelinde hiçbir iyileşme yok ama yönetmelik mağdur olmuş olunuyor yani sizin anlayacağınız hastanede bir sahte rapor işi çıktığı zaman maalesef engelliler de mağdur olabiliyor son 2 yılda 3000 civarında engelli arkadaşımızı emekli maaşı kesilmiştir engelini hiçbir iyileşme olmadığı halde yönetmelik mağdurlarıdır iyi akşamlar davayı kazanıyor ama gel bir de sen bunu onlara sor

Engelli52

Bencil ve egoist mi ?? Senin bencil ve egoist dediğin vergi indirim ile emeklilik konusunda bu forumda yardimci olmadığı insan ve arkadaşı yoktur..
Kafadan sallama ve kendini tatmin etme adına bu forumdaki insanlara akıl fikir verme olurmu.

Merhaba dostlar benimde ilk sgk girişim 1997 staj ama ilk prim 2004 te yattı 2024 emeklilik bekliyoruz

deasn12 Ben mağdur biriyim, 2013 yılı 41 oranla emekli idim 2020 yılında kontrol muayenesi sonucu oranım 2019 kılavuzu dikkate alınarak 33'e düştü hangi devlete güveneyim 3 yıldır muhatap yok herkes haklısınız diyor kurumlar vs. ama sonuç yok o sebeple boş konuşmayalım empati kuralım....kişiyi 7 yıl sonraki (DEĞİŞEN) mevzuata göre kontrol muayenesine tabii tutarsan zaten oranının düşmesi doğaldır bu kontrol muayenesi değil kurnazlıktır....bnm kadar milliyetçi bulamazsınız ama başa gelince anladım 3 YIL OLDU YAZIK AYIP GÜNAH VEBAL....AMA DÜNYA DUYUYOR SIKINTI YOK....

Kuru Hangi gerekçe ile konrtol muaynesine çağırdılar sgk,nın kafasına göre çağırma yetkisi varmı ayrıca siz 2013 yılındaki yasa veya yönetmeliğe göre emekli olduysanız sgk.nın sonradan çıkan yönetmelik vs ile emkliliği iptal etme durumu varsa ozaman hic bir engelli emeklinin emekliliği garanti altında değil demektir.?

Bu konuda yargıya başvuru yaptınızmı sonuç olarak ortada kazanılmış bir hak ihlali söz konusu değilmi sonradan değişen yönetmelik vs ile emeklilik iptal etmek hangi yasa,ya vicdana sığar..!

kontrol muayenesi hükmüne bağlıyorlar ancak kontrol muayenesini güncel mevzuata göre yapamazlar, emekli olduğum tarihteki mevzuata göre yapmamalılar, çünkü aynı mevzuatta "5,13 maddede geçmişte alınan raporlar oranlarıyla geçerlidir" maddesi var, olay yargı ve medyada 3yıldır devam ediyor.

3 yıldır mahkemenın surmesı de ilginç değilmi dediğiniz gibi yasa ve yonetmelıkler gayet açık ve net olmasına rağmen neden bukadar uzamış ayrıca ortada 3 yıldır maduriyet,de söz konusu rabbim yardımcınız olsun gercekten zor bir durum

Rapor tahiniz neydi çokmu eski yada arada başka rapor aldınızmı genelde kontrol muaynelerıne rapor alınan tarıhte ılgılı hastanede sahtekarlık vs cıktı ise o yıllarda rapor alan herkezı tekrar çagırıyorlarmış dıye bılıyorum

99 öncesi ssk kaydınız var ise şartlarınızda uyuyorsa eyt,'yi bekleyin yılbaşında çıkacak

Merhaba Arkadaşlar bu emeklilik sistemimiz malesef vasat bir durum bugün emekli olsanız bile asla ama asla huzurunuz olmayacak belkide geceleri uykunuz kaçacak malesef ben emekli oldum kıçı kurtardım diye bir beklenti içerisinde olmayın..

Engelli sindirme ve haklarını gasp etme durumudur....

Bunu yıllardır yazıyoruz buralarda bu sistem ölmüş kaçarı yok 2008 öncesi evet emekli olduğunda rapor istenilmiyor %40 20 yıla tabi ama 1-2 yıl içinde şaak maaş her an kesilme durumu var garantisi yok

ama 2008 sonrası sgk engelli emekli olduğu zaman en düşük %40 rapor 18 yıl dolduğu an rapor istenir... Bir daha rapor istenmez soruşturma olmadıkça

Ortada saçma bir durum var çık çıkabilirseniz içinden

bu arada 2006 sgk lıyım 3 yıl kaldı 5900 küsür prim oldu

Anlaşılan SGK bır takım bahaneler ıle kontrol muaynesıne sevk edıyor ve bılıyorlarkı yenı yonetmelıkte hastalık oranları vs bır suru şey değişti ve düştü bu yüzden ne kadar çok maaş iptalı yaparsalar kuruma kar sayıyorlar

Sevgili arkadaşlar sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş sonradan kontrole çağırılarak oranı düşük maaşı kesilen arkadaşlara hitaben özellikle kademe alınmıştır

Engelliler Konfederasyonu başkanı bu konu ile ilgili komisyon kurup en kısa zamanda raporu tamamlayıp ilgili bakanlıklara sunulacaktır mağdur olmuş arkadaşlar aşağıdaki numarayı arayarak mağduriyetlerini bildirsinler konu hakkında ciddi bir çalışma başlamıştır Çok kapsamlı inşallah çözülecektir

Ofis Çalışma Saatleri : Hafta İçi 09.00 – 18.00

Haftasonu özel durumlar dışında ofisimiz kapalıdır.

Adres : Dumlupınar Caddesi, Erzurum Mahallesi Geçim Sokak No:21- 06590 Kurtuluş- Çankaya /Ankara

Tel/Faks : 0312 434 22 66
GSM : 0549 389 79 69

Sanırım bu düzenleme her ilde olmuyor illere göre değişiyor izmirde emeklilik hakkı kazanıp çağrılan arkadaşımız varmi sitede varsa bilgi verirse seviniriz

Burda bence sgk nin suçu yok belli bir ücret verip kendini engelli gibi gösterip emekli olan haysiyetsiz karaktersiz lerin yüzünden bu düzenle me çıktı sanırım ama yazık olmuş onca hakki olan engelli insanların haklarına girilmiş

2013 yılı 41 oranla emekli idim 2020 yılında kontrol muayenesi sonucu oranım 2019 kılavuzu dikkate alınarak 33'e düştü

Sgk 2008 öncesi girişi olan engel oranı %50 den yüksek olan süresiz rapor süresiz vergi indirim ile emekli olan hiç bir vatandaşı kontrole çağırmaz maaş iptali uygulamaz.
Sgk dikkat ettiği en önemli olay engel oranı 45 olan vergi indirim 41 alan vatandaşı kontrole çağırır.

deasn12 KARDEŞ BELİRTTİĞİN ORANLARIDA (EĞER RAPOR USÜLÜNE UYGUN İSE KONTROLE ÇAĞIRAMAZ) BURASI DÜNYA LÜTFEN BİLİP BİLMEDEN YORUM YAPMAYIN; SGK NINDA ŞEFFAF VE HAK YEMEYEN BİR KURUM OLDUĞUNU SAVUNMAYIN, BU YAKLAŞIM ZİHNİYETIN NE KADAR KURNAZ OLDUĞUNU GÖSTERİR, TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR DEĞİLSEDE OLMALIDIR, USÜLÜNE UYGUN ALINMIŞ BİR RAPOR İÇİN ASLA 7YIL SONRAKİ MEVZUATA GÖRE KONTROL YAPILAMAZ, BU TÜRKİYE HARİÇ DÜNYANIN HER YERİNDE BÖYLEDİR."KAZANILMIŞ HAK" MADDESİNİ HANİ GEÇELİM DE TÜM SORUMLU KURUMLARIN ONAYLADIĞI MEVZUATINDAKİ MADDELERİ AŞAĞIDA İLETİYORUM, KURUM KURUM OLACAK LAYIKIYLA GÖREVİNİ YAPACAK, YAPMALI, YAPTIRACAĞIZ....

MADDE 15/4 – 28.09.2021
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/09/20210928-4.htm
MADDE 15 (4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır.
Madde. 15 (1) - 20.02.2019
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm
MADDE 15 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup .......

Bu kadar da sallamasyon bilgi olmaz lütfen konuyu bulandımrayın ne alakası var oran ile çağrılmanın :)

Çok yakın arkadaşım sgk müfettişidir....

Bu konuların amacı iyi değil kurunun yanında yaş yanıyor adamın sistemde 5 tane raporu var 6 cı rapor çıkarttırıyor sgk barkodlu ve süreli vermişler adamın kolu yok şaka gibi :) o kol çiçek gibi tekrar açıcak 2 yıl sonra tekrar rapor istiyor sistem kısır döngü olmuş

marto1 aynen kardeşim SGK müfettişi bile "mağdur edilmişsiniz" diyor ama çözüm yok, zihniyet kötü kurunun yanında yaşı yakamazsın iyi irdelemekle yükülüsün ve bu kurumları savunan zihniyetler var oda ayrı bir travma...

Kuru

Ya ben sana birşey sormak isterim senin engel oranın kaç? Vergi indirim oranın kaç? Sürelimi bu raporların süresiz mi ?
Ayrıca senin hastalığın nedir?

1996 yılı oran 43 - 2013 yılı 41 vergi indirimi sürekli ibareli 2013 yılı emeklisi idim, 2020 - 33 e sürekli düştü tek göz kaybı ve yüzde travma - bir kurumu savunmadan önce emin olmanı öneririm ben hep öyle yaparım aksi halde vebale girersin umarım aynı fikirdesindir ....

1996 yılı oran 43 - 2013 yılı 41 vergi indirimi sürekli ibareli 2013 yılı emeklisi idim, 2020 - 33 e sürekli düştü tek göz kaybı ve yüzde travma - bir kurumu savunmadan önce emin olmanı öneririm ben hep öyle yaparım aksi halde vebale girersin umarım aynı fikirdesindir ....

Peki evine gönderilen emekli mektubunda kontrol şartı varmıydı??

Merakım şu sgk %40 süresiz raporu olan bir vatandaşı emekliliğine onay verirken sistem üzerinde kayıta alırken herhangi bir işaretleme yada ayrı uyarı vermesini sağlayan giriş mi yapılıyor? Yada tamamen sgk çalışanlarına kalmış bir sağlık denetlemesimi..

Üst Alt