Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 ve 2008 arası SSK girişi olan kaç kişiyiz?

sezerer

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar bir grup oluşturalım telegram uzeride olabilir bu engelli emeklilikteki haksızlığı nasıl yapacaksak gündeme taşıyalım.

Bunu defalarca yazdım. Kimsenin umurunda değil 2008 den önce işe girenlerin emekliliği yaklaşıp çalışma güçleri kaybolmaya başlayınca anlayacaklar durumu. Bu ülkede kimseye kendisi tecrübe etmeden anlatamazsın.

Merhaba benim giriş 18.07.2003 5247 gün vergi indirimi üzerinden SGK emekliliğe başvuru yaptım emekli servisi emekli olabilirsiniz dilekçenizi verin dediler. emekli dilekçem verildi normal emekli oluyorum. Sorun ne onu anlamadım şimdi ?

maalesef bende 2006 girişliyim eğer 2008 den sonra girişim olsaydı şu an emekliydim

Neyse sıkıntı söyleyinde bizimde haberimiz olsun

Sorun şu 2008 den önce işe girenler 2008 den sonra işe girenlerden daha fazla prim gün ve daha fazla sigortalılık süresine sahip olmak zorunda örneğin ben %45 raporlu 2006 sigorta girişliyim 20 yıl sigortalılık süresi 4400 prim gün isteniyor ama 2008 den sonra mesela 2009 da işe başlayan %45 en gelli bir birey 18 yıl 4200 ile emekli olabiliyor. Sıkıntı tam olarak budur.

Devletin bir müjdesi olurmu

Acaba seçim için devletin engellilere müjdesi olurmu 2008 öncesi ve sonrası prim günü çok usulsüz.

eyt ile ilgili bir çalışma var bize yönelikte bir çalışmalı olmalı bence.

iki tarafında dezavantajı var 2008 öncesi direk emekli olabilirken 2008 sonrası tekrar rapor almak durumunda kalıyor vergi indiriminde emekli olmak için.

2005 girişim var. 2004 raporumu kabul etmediler, tekrar rapor almak zorunda kaldım.

OĞUZATAY
Sürelimiydi hani birdaha heyete sokmuyorlardı ama bizim arkadaşı direk emekli ettiler tekrar rapor çıkarmadı

sezerer

Süresizdi, yeni bir yerde işe başladım; vergi indiriminden faydalanmak için vergi dairesine gittim. Raporu kabul etmediler, tekrar çıkardım ve faydalanıyorum. 2.5 sene var emekliliğe kısmetse.

OĞUZATAY

Şimdi anlaşıldı ben 2014 ocaktan beri vergi indirimi alıyorum 2011 yılından beri aynı iş yerinde çalışıyorum nasipse inşallah benimde 3 yılım kaldı ama primi baya doldurduk dolduracazda 😊 emekli olunca 5800 gunle olucam hani 4400 dü 😁 inşallah sizinde az kalmış hayırlısı olsun bakalım

sezerer Vallahi benim de 6000 günü geçti Gökhan Bey. :) Hayırlısı olsun diyorum. 7250 gün civarı ile olacağım, nasip olursa.

OĞUZATAY

Sagolun oguz bey o günü insallah görürüz primin fazla olması bize ekstrası olacakmı

Siz de sağ olun Gökhan Bey, ismim Emrah. Olacak ama tek başına etkisi yok, diyorlar. Brütün de asgarinin üstü olması gerekiyormuş.

Engellilerin var olan haklarını gasp etmeye ve emeklı engellileri bın bır turlu bahane ıle emeklılıklerıni ıptal etmeye calıstıkları bır donemde hiç zannetmıyorum ancak çıkacak olan eyt paketı ıcınde staj sigortası olan çalışanların sgk başlangıç yılını stajın başladığı yıl olarak yapacaklarmış, dıye soylenıyor zaten bu madurıyete takılan çok fazla çalışan yok dıye bılıyorum eğer mevcut eyt paketının içinde yer alırsa bana 2 yıl avantajı olacak ıstenen prım gunu fazlası ıle var sadece 20 yıl surenın dolmasını beklıyorum

örnek ilk sıgortalı işe başlama tarıhım 2006

staj başlangıç tarıhım 2004

zaten e devlette uzun vade prım gun başlama yılı 2004 olarak gorunuyor olurda yaparlarsa emeklılık 2 yıl erken olacak :cool:

Aynen bende 3 yılım kaldı 20 yıl dolmasına istenen günü çoktan doldurdum boşu boşuna çalışıyoruz.

sezerer

boşuna çalışma degıl dostum mevcut sıstem ve şartlarda mecburen ölene kadar çalışmaya devam edeceğiz malum hayat şartları malesef çok zor eğer bu staj sıgortası işi eyt paketıne gırer ve benım emeklılığimi 2 yıl one çekerse bu demek olurkı 2 yıl sonra hem çalısıp hemde emeklı maaşı alırım maddı açıdan daha rahat ederım bundan sonrada çalıştığım veya çalışacagım iş yerınde en ufak mobing baskı vs hıc bırseye katlanmak zorunda kalmam nasıl olsa emeklıyım dıye daha rahat ederım

Hayırlısı olsun son 36 ay napalım😁 inşallah zorlaştırmaz lar.

01.10.2008 den önce sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile çalışan 4A SSK ı çalışarak emekli olmuş engellileri ilgilendiriyor

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra 2-3-7 yıl geçtikten sonra SGK tarafından kontrole çağrılarak ( En son çıkan yönetmelik de Engelli ölçüt oranları aşağı çekilmiştir.) Yeni yönetmeliğe göre rapor alınıp engel oranı yüzde 40'ın altında kalanların Maliye bakanlığının onay verdiğinde emekli maaşı kesiliyor, aynı engel devam ediyor engelin de iyileşme yok.

İlgi yönetmelik de kontrol muayeneleri hakkında kesin hüküm olmadığından mağduriyetler oluşmaktadır.
Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
20.02.2019 - https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

Çözüm önerimiz kişinin engelinin devam edip edilmediğine bakılmalı ve engelli kişinin sevk edildiği hastanedeki rahatsızlığı ile ilgili bütün branş doktorlarına muayenede olabilir.

2006 girişliyim benden 20 yil isteniyor ve 4400 gün istiyor birde hakları korunuyor deniyordu şimdi onzaman beni niye emekli yapiyor ben bunu anlamadım şimdi engelli bir insanı geri çağıracak ise niye emekli ediyor 🤔mantıksız.

Sosyal güvenlik kurumunun böyle yetkisi var kontrol muayenesine çağırdığı zaman Yeni yönetmeliğe göre karar vermektedir 2019 yönetmeliğinde de kontrol muayeneleri ile kesin bütün olmadığı için bildiğiniz gibi ölçüt oranları da 2019 yönetmeğilinde düşürüldüğü için emekli maaşları kesilmektedir sorun da burada başlamaktadır

Emeklilikte Şafak sayanlar bu duruma sessiz kalıyorlar destek de olmuyorlar kendileri bilir başlarına geldiği zaman yardım yardım başkanlar çağırmaya eleştirmeye işte engellerinde böyle bir özelliği var birlik beraberlik çok az Grup yönetiminin zaten umurunda değil anlayacağınız Kendi düşen kendi ağlar

Madem böyle yapacaklar ozaman 2008 öncesi primleri neden 2009 dekiler e göre yüksek niye 2009 da ssk li olan 2008 den öncekilerden neden erken emekli oluyor😁 iyice saçmalamış lar 2009 sonrası için bertaraf raporlar tekrar ssk ya çağırılıcak diye biliniyordu 2008 öncekilerin hakları korunuyordu demekki onuda kaldırmışlar😊

Üst Alt