Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 SSK başlangıcı, 2011 memuriyet, %71 raporla ne zaman emekli olabilirim?

@HOŞCAKAL

20.12.1987 + 18 = 20.12.2005 emekliliğe temel olan sigorta başlangıcı. tarihiniz.
5510 28'e göre (20.12.2005 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 prim ile emekliliği hak edeceksiniz. Yan 20.12.2020 yılında %60 ve üzeri raporunuzun olması şartı ile emeklisiniz

bagkur.PNG

OturanBoğa kurtarmıyormu bülent abi neden 2025 te oluyor 2005 + 15 yıl 2020 deyiz 15 yıl ediyor zaten anlamadım

OturanBoğa
Paranoya

4C Tescil Bilgileri dikka uyarsı şöyle

Sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) Emekli olabilir. (emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)

HOŞCAKAL
Bende de aynısı yazıyor sanırım.

Sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) Emekli olabilir. (emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)

E devlette baktığımda çalışma hayatım adlı bölümde

PRİM ÖDEME GUN SAYISI: 4714

HIZMETE BAŞLAMA TARIHINIZ: 20.08.2003

4C TESCİL BAŞLANGIC: 21.03.2011

SIGORTALILIK SURESi: 18 yıl, 1 ay, 15 gün

Fikri olan yazar mi'konuyu

Ben ssk müdürüyle görüştüm heryeri aradı sordu 2004 ssk girişim 2012 memur 5.400 günden önce olamazsın dedi 15 yıl prim ödenecek

maaşın çok olmaz.
çünkü sigortalılık başlangıç tarihin 2011.
SSK daki başlangıç tarihi emekli sandığına prim başlatma tarihini erkene çekme anlamında etki etmiyor. sadece 2008 öncesi ödediğiniz primler çalışma yaşamınıza ekleniyor. elbette maaş yönünden avantaj elde edersiniz ama her şekilde 2008 sonrası memur olduğunuz için sigorta bağlangıç tarihiniz 2011.
şu an sgk yapısı değişse de eski balthazar formülüyle anlatırsam yüzde 60 üstü engelli olduğunuz için eğer maluliyet durumu yoksa (engeliniz doğuştan ise)
2028 yılında emekli olacaksınız

forumda en büyük yanlış anlaşılan konu emekli sandığı ile ilgili.
zira emekli sandığı tarihleri öne çekme konusunda SSK kadar herkesi kabullenici değil.
SSK başlangıç tarihiniz emekli sandığı ile emekli olan birisi için primleri eklemek dışında HİÇ BİR İŞE YARAMAZ

cevabını yazdım. 13 sene hizmet süreniz var bu doğru. lakin emekli sandığına göre işe giriş tarihiniz 2011.
13 senelik emeğiniz maaşınıza yansıyacak bu doğru. ancak işe giriş tarihini etkileyip etkilemediğini söz ediyorum.

OturanBoğa dilekçe vermeme ne kadar kaldı emeklilik için şuan e devlette 5044 prim ödeme gün sayısı yazıyor

HOŞCAKAL

15 yıl süre 3960 gün pirim emekliliginiz dolmuş çoktan ne bekliyorsunuz 5400 yanlış :cool::cool::cool: e devlette nerde yazıyor sadece sgk dökümde yazar birde hitapta onlara bakın

başka yerde yazmaz

(Gölge) 15 hizmet yılını doldurduğunda emekliliğe ayrılabileceği denilmekte kasımda 14 yıl dolacak çalışma sürem sizler is 15 yıl süre 3960 gün pirim emekliliğiniz dolmuş diyorsunuz detaylı yazar mısınız

Üst Alt