Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 SSK başlangıcı, 2011 memuriyet, %71 raporla ne zaman emekli olabilirim?

HOŞCAKAL

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
4
Ssk ya giriş 20,08,2003 toplam 849 gün yazıyor ...memuriyete giriş 21,03,2011 yılında v.h.ki unvan.. Lise mezunuyum daha iki yıllık bitiyecek bu yıl ... Kadro derece sordum 10/3 dedi rapor oranım yüzde 71 ikinci derece vergi alıyorum şimdi hesaplar mısın emekliğe kaç yıl kaldı maaş tahmın ne kadar olur ikramiye

SADECE KAÇ YIL DAHA ÇALIŞMAM GEREKTİĞİNİ YAZABİLİRSENİZ SEVİNİRİM

HOŞCAKAL

toplam gün sayınızı yazarsanız daha net olur.. 849 önceden var anlaşılan.. 21.03.2011'den itibaren memuriyette bugüne dek süreklilik var ise 2162 gün prim yapar. 2162+849=3011 yapar buda 4 yıl ve 909 güne tekabül eder.

18 yıl ve 4000 günü doldurmanız gerekiyor bu durumda. 909 Gün biriktirip 4 yıl daha çalışamnız gerekiyor. Umarım aydınlatıcı olmuştur.

849 gün toplam ssk çalışmışlığım var ... 21,03,2011 den itibaren memurlukta çalışmaktayım halen .... Birde ssk 3/1 düşer diye birsey duydum doğru mu .... Size göre 4 yıl mı kalmış

Schizophrenia HOŞCAKAL

MErhaba arkadaş 2011 yılında buyana memurum diyor. Vermiş olduğunuz bilgi SGK 4A'lı olanların bilgisi. Memuriyet bilgisi değil. Konuya vakıf değilim, gün içersinde fırsatım olursa googleden sorgularım fakat Devlet Memurluğunda işleyiş farklı.

HOŞCAKAL

15 yıl 3960 güne tabisiniz,

ilk sigorta girişiniz [FONT=sans-serif]20,08,2003+15 yıl = 20.08.2018 tarihinde süreniz doluyor (ama gününüz yetmiyor)

3960- 849= 3111 gün çalışmanız gerekiyor

6 yıldır memursunuz zaten oda= 2160 gün yapar

3111-2160= 951 gün son çalışmanız gereken zaman..

yani siz 951 gün sonra emekliliği hak edeceksiniz..

[/FONT]

Muzy 1 sağol.... 951 gün derken kaç yıl kaldı matematiğim kötü ;)

BİRDE EKSİK O GÜNLERİMİ TOPLU ÖDEME YOK MU PRİM O BOŞLUKLARI ÖDESEM YANİ MÜMKÜN VAR MI BÖYLE BİRSEY

HOŞCAKAL

Tam da muzy1 arkadaşın yazdığı gibidir. (20,08,2003 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve (ssk + memuriyet) 3960 prime tabisin emeklilik için. Bir başka deyişle, tüm primlerin toplamı 3960 olduğunda emekliliği hak eder olacaksın. O tarihten sonra dilediğin zaman kurumuna emeklilik başvurusu yapabilirsin. Onlar seni hastaneye sevk eder. Alacağın %60 ve üzeri rapor seni emekli eder...

muzy1

muzy1 kaç günüm kalmış şimdi :)

sayın OturanBo

bende aynı durumdayım 2011 de yüzde 47 raporla başladım memurluğa... kendi isteğimle 2014 de başvuru yaptım yüzde 71 rapor verildi artan hastalığımla .. vergi ındırımı 2, derece başvuru yaptım faydalandım vergi indirimi 1 yıl sonra tekrar rapor istedi bir daha .çıkardım yüzde 71 aynı puan rapor verildi.. ssk 2003 giriş 940 günüm var 2011 memurluk hala devam ben ne zaman emekli olurum malulen düşünmoyom engellı normal emekliği isyom

OturanBoğa

sayın oturanBoğa yani normal engelli emekliği için, bana hangi tarihde emekli olacağım bana sadece tarih yazar mısınız. sadece tarih istiyorum sizden

E ama zaten var ya yukarıda: (20,08,2003 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve (ssk + memuriyet) 3960 prime tabisin emeklilik için.

Primler de tamamsa, 20.08.2018'de emekliliği hak ediyorsun.

OturanBoğa

bülent bey memurluğa engelli raporla yüzde 46 ile alınan personel zamanla artan hastalıkları yüzde 71 yeniden rapor alıp 2, derecede faydalanıyor emekli olursa hangi rapor öncelik artı yeniden rapor isterler mi

Emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor alınacak ve o rapordaki oran belirleyici olacak:

(20,08,2003 +)

2008_sonrasi.PNG

güncel :D

31,05,2018 tarihinde yazılan bir yzışmam

Adı geçenin özürlü kadrosundan göreve başladığı anlaşılmış olup, 21.03.2011-30.05.2018 tarihleri arasında memuriyette geçen 07 yıl 02 ay 09 gün, sigortalı geçen 02 yıl 04 ay 09 gün , toplam 09 yıl 06 ay 18 gün hizmeti olduğu ve 15 hizmet yılını doldurduğunda emekliliğe ayrılabileceği anlaşılmıştır.

emekliğim şimdi ne zaman gün ay yıl olarak
muzy1 muzy1

HOŞCAKAL
Aslında arkadaşların verdiği bilgiler çok açık.
Ama ben hesaplayamıyorum İlla da tarih verin bana diyorsanız;
Eğer memuriyette hiç ara vermediyseniz ve halen çalışıyorsanız, 3 ay sonra eksik olan prim gün sayınız da dolmuş olur.
Yine de, eğer sizin ulaşma imkanınız yoksa arkadaşlarınızdan hitap bilgilerinize baktırın.

emekli olduğnda alacağın maaşı hesaplat bence emekli olmadan önce.

tsunami_
Merhaba tsunami,
Sözü tam hedeften vurdun, 1500 TL alirmi yok 1000 TL bile diyen varken insanın alacağı maaş daha önemli

HOŞCAKAL
Gelen yazı bukadar olmaması lazım,
Sigorta başlangıç tarihiniz kaç, birde evrakta şukadar gün , şukadar hizmet demesi lazım,

yüzde 60 rapor ile lise mezunu, 16 yıl çalışan bir emekli arkadaş aynı statü da dün sordum kendisi 2018 aralık ayında emekli oldu bu ay ki maaşı 2,522 tl imiş.

HOŞCAKAL

o 2008 öncesi memur olmuştur. 2008 sonrası memur olup bu dediğin maaşı almak rüyada bile göremezsiniz.

%71 raporlu memurun emeklilik şartları nedir?

gün sayısı SSK 849 ve EMEKLİ SANDIĞI 3535 = toplam 4384 yapıyor sigortalık süresi 15 yıla tabidir ( maluliyet sebebiyle emekli olabilir yazıyor engelli emeklim kaç sene kalmış rapor yüzde 71

HOŞCAKAL

Soruyu anlamadım?

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?

OturanBoğa doğum 20.12.1987
ilk sigorta 23-08,2003
sklı günüm toplam 849 gündür
emekli sandığı başlayış 21-03-2011 yıllı halen çalışmakta
rapor işe girerken yüzde 46 idi RAPOR İLE İŞE BAŞLADIM 2015 yılında rapor tekrar aldım yüzde 71 SÜREKLİ YAZIYOR
şuan 4C TOPLAM GÜN SAYISI 3565 YAZIYOR(27-11-2020) 2 DERECE DE VERGİ ALIYOM

@HOŞCAKAL
şu an emekliligi hak ediyorsunuz emekli olmak için kurumunuza başvurabilirsiniz emekliliginiz geçiyor bile 15 yıl sigortalılık süresi 3960 gün pirimle emekli oluyorsunuz bu şartlarda durumunuz uyuyor emekli olursanız maaşı paylaşırsanız seviniriz

maaş konusunu emekli olursanız özelden mesajınızı bekliyorum

HOŞCAKAL

İlk SSK girişine bakılır.

BU ARADA 16 YAŞINDA SSK lı OLMUŞSUNUZ.

Tescil ve Hizmet Birleştirmesi yaptınızmı?

1261 gün prim şartınıda çoktan tamamlamışsınız.

ayDÜNYAvazo yanılmıyorsam sizinle şartlarımız aynı demiştiniz sizler benden 3 hafta gibi süreyle emekli olma şansınız vardır ayDÜNYAvazo şimdi sigorta süresi ve prim ikisi de dolması gerekmiyor mu

Arkadaşların dediği gibi 3960 gün prim yeterli olurmu orasını bilmiyorum. HİTAP HİZMET DÖKÜMÜnde ne yazıyor?

Bana bütün hizmetlerimin toplamı 15 yıl olması şartıyla emeklilik yolu açılıyor( yani 5400 güne denk geliyor %70 engel oranıyla beraber) Bu arada ben SGK TESCİL ve HİZMET BİRLEŞTİRME yaptım. Toplam hizmetim: 12 YIL 7 AY 3 GÜN üm var bugün itibarıyla.

Senin hitabında yazar tescil ve hizmet birleştirme yaptıysan eğer.

Üst Alt