Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16.000 yeni polis alınacakmış. Kaçı engelli olacak?

completetime abicim bir de şöyle düşün.

bu halinle belki özel harekat timinde görev yapamazsın ama sen hiç düşündün mü? bir of li olarak masa başında şu işi yapabilirim. bunu yapabilirim! diye...

bende sağ ayaktan çocuk felci geçirdim. engellim %40. şimdi aksigorta da çalışıyorum. bu konuyu açmamın sebebi de bir çok engelli arkadaşımızın özel sektörde ki şikayetleri. şikayetlerinin bir çoğu da özel sektörde ki engelli kadrolarının doldurmamaları. ben de diyorum ki kamu doldurmadıkça özel sektöre hiç yüklenmeyelim. bunun için de eminyette var. emniyet neden engelli çalıştırmıyor.

ben şimdi ki iş yerim aksigorta da masa başı bilgisyar ile çalışıyorum. bu çalışmayı da arkadaşlar sağolsun yavaş yavaş gösterip de öğretiyorlar. her ne olursa olsun öğrenmek için zaman gerekiyor. benim emineyete girip masa başında çalışma olasılığım yok mu? illahi silah mı taşımalıyım. illahi nöbet mi tutmalıyım. illahi çatışmalara mı katılmalıyım. emniyette ki herkes bunları mı yapıyor..

İyi seni yine emekli etmişler ben de sana jandarma özel harekatta iken 4 mermi yedikten sonra gerekli sağlık koşullarına sahip değildir deyilip meslekten uzaklaştırılan ne gazi ne de emekli olan insanlar da var diyebilirim .Ama konu bu da değil ben hala malesef ikna olmadım TÜRKİYE de malesef bazı kamu kurumları bizzat devletin kanunu olan engelli personel çalıştırma yasasına uymamaktadır ve bunun açıklanacak hiçbir dayanağı bulunmamaktadır

MURATGUVEN;
evet benim dayim jandarma özel harekattan malülen emekli olani 2ay oldu dayim 7kurşun yedi ama kendini toporladi yinede devlet emekli etti malasef aci ğerçek

celik;

Diger kurumlar için bişey söyleyem onların belli zorunlulukları kontejanları var, buna uyuyorlar eksik uyuyorlar yada uymuyorlar o konuda tamam Ancak emniyet hizmetleri sınfında polis olmanın şartları çok başka bi olay.

Tabiki düşündüm düşünmez olurmuyum ancak Emniyet teşkilatında görev alacak personelin şartlarını düzenleyen kanunlar buna izin vermiyor yani olay kısaca şu, ya silahlı aktif ve polislik görevini yapabilicek şartlara haiz olursun yada bu teşkilatın hiç bir biriminde görev alamazsın.

Evet illaki silah taşımalısın , gerektiginde nöbet tutmayada çatışmayada hazır olmalısın , öyle olmazsa o zaman polisin tanımına uymazsın, kanunlarımız polisi, devletin silahlı icra ve inzibat kuvetidir olarak tanımlar.

arkadaşlar boşa tartışmayın .istese içişleri emniyet teşkilatında özürlü kontenjanı açabilir ama açmıyorlar .özürlü arkadaşların çalışacağı bir çok bölüm var örneğin trafik burdaki kişiler bir masada oturup masa başında seyyar polislerin telsizle bilgi istediğinde bilgisayardan şahsın kim olduğunu sabikası varmı yokmu diyen birim,burda bir çok özürlü arkadaş çalışabilir.ehliyet bölümünde çalışan arkadaşlar genelde bayandır ehliyet alanlar bilir bir fotorafı kesip bilgisayara işledikten sonra soguk damgayla işibititrler bu kadar basit ,hangi özürlü arkadaş yapamaz o kadar özürlülerin çalışacağı bölüm varki ,kimse kimseyi kandırmasın bir yönetmelik çıkarsa içişleri bakanı bana inanın emniyet teşkilatına 2000 den fazla özürlü alması gerekir ama bu yönetim bunu çıkarmaz onun için ümitlenmeye gerek yok

OTTOBOCK
neden arkadaşa karşı kırıcı sözler kullanıyorsun belliki merak ettiği bir şey var ve bu forumlar merakımızı gidermek için açılıyor değilmi.......!
sizin bu laf yapıştırma hevesinizi bir türlü anlamıyorum...insanlardan ü
stünmü görünmek istiyorsunuz..yahut ilgi çekmekmi istiyorsunuz...üzerinizde bir anlamsızlık ..ne yapacağını bilememezlikten gelen bi boşluk var..iğneyi başkasına çuvaldığı kendine batır demiş atalarımız...karşınızdakini dinliyenlerdenmisiniz,yoksa konuşmak için sıra bekleyenlerdenmisiniz...şimdi diyeceksin ki bu adama ne niye böyle konuşuyor....yanlışı gören ve önlemek için el uzatmayan insan,yanlışı yapan kadar suçludur

arkeoloji_01 yazdığımı okusan ne demek istediğimi anlardın ben resmi üniformalı kişilerin engelli olamayacağından bahsettim sivil memur alımı olsa celik arkadaşımın söylediklerine katılırdım
cevap yazdığım konular sınırlıdır eğer bişeyler biliyorsam yazıyorum kimin yorumuna laf yapıştırmışsım merak ettim doğrusu
kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur

completetime

ne kadar anlamsız ve boş konusuyorsun kimse engelliden polis olur demiyor belirli gorevlerde memur olarak istıhdam edilsin diyor sen bu kafayı değiş.BİZ ENGELLİDEN GUVENLİK GÖREVLİSİ OLAMAYACAGINI BİLEMEYECEK KADAR DÜŞÜNCESİZ DEĞİLİZ. SADECE YAPILABİLECEK İŞLERDE İSTIHDAM YANİ MEMURİYET DEVLET MEMURU DERLER BUNA POLİS DEĞİL

ottobock;

bence arkeoloji_01 arkadaşın değil, sizlerin forumu tekrar tamamen okumanız gerekiyro. o zaman belki kendi hatanızı göreceksiniz. ben burada (sitede) beşinci yılıma girdim. senin gibi olay çıkarmak isteyenlerle olay çıkardık kavga da ettik onun için bu tür gereksiz konuşmalara elimden geldiği kadar konuşmuyor ve cevap vermiyorum. cevap vermiyeşimin sebebini de bilmeni isterim. (site ve arkadaşlara olan saygım)

Arkadaşlar,

completetime abimiz bildiklerini bize nedenleriyle birlikte aktarmaya çalışıyor. Dikkat ederseniz konu başlığı gündemdeki "16000 polis alımı"ndan bahsediyor! Doğal olarakta completetime abide bunun üzerine yorum yapıyor. Eğer konuyu sivil memur alımına çekmek istiyorsanız, öyle bir başlık altında yapın yorumlarınızı. :mad: Ama önce bir araştırın, belkide zaten teşkilatın sivil memur alımında kontenjan diye birşey vardır, biz burada boşuna tartışıyoruzdur! Eğer oradaki memurlarda merkezi sınavla (KPSS ile) atanıyorsa, devletin % kontenjanı otomatikman kullanılıyordur (insiyatif kullanıp oraya yerleştirmez başka yere de yerleştirir).

Özel sektördeki bir firmaya kontenjandan girseniz diyebilir misiniz "illaki ben şu bölümde çalışmak istiyorum o bölüme özel kontanjan açın" diye? Adam kontenjana uyar ama ihtiyacına uygun bölümde çalışıtırır... Bunun gibi, devlet kontenjan koymuşsa o kontenjanı dolurur ama istediği yere atar illaki emniyete atayacak diye birşey yokki ;)

celik;
başlığa dikkat edersen 16000 polis diyosun bende diyorumki cevabımda resmi üniformalı engelli çalıştırılmaz ama sivil memur desen onu anlarım diyorum hala ters ters cevap yazıyosun madem öyle emniyette neden sivil memur çalıştırılmıyor diye başlık açsaydın polis deyince ben bundan resmi üniformalı kişileri anlıyorum

bensalih1131;

Şimdi sen dolu konuştugunu mu sanıyorsun, öncel sen bi başlıgı oku ondan sonra bi düşün anlamsız boş konuşan kimmiş , Emniyet hizmetleri sınıfına alınacak personel hangi sınıf ve sıfatla alınacak olursa olsun gerek saglık gerekse diger şekil usül ve şartlar olarak emniyet hizmetleri sınfına alınacak personele uygulanan yönetmelige uygun olarak alınırlar.

----------

Ayrıca Emniyet teşkilatında sivil memur uygulaması diye bir uygulama yoktur sadece ve sadece bu uygulama bir kereye mahsus olarak 1992 yılında büro hizmetlerinde görev yapan polis memurlarından daha fazla yarar saglanması ve ordaki görevli personelin başka birimlerde çalışmasını saglamak amacıyla alınmış ancak şubelerdeki gizli kalması gereken bilgilerin dışarıya sızdırılması olasılıgının yüksek olmasından dolayı güvenlikte konusunda sorunlar yaşanabilecegi düşünceyisle de o tarihten bu yana da bir daha böyle uggulama yapılmamış ve halende yapılmamaktadır.

Avrupa'da polis, suçla mücadelede görme özürlülerden yararlanıyor Tarih: , 18/12/2008Hollanda ve Belçika emniyetinde dinleme uzmanı olarak göreve başlayan görme özürlüler, başarılarıyla dikkat çekiyor. Özürlüler, görme dışındaki diğer duyularının çok daha iyi çalıştığını belirtiyorlar.Terör tehlikesine karşı, Hollanda da terör yasalarını sıkılaştırdı. Polisler artık terör şüphelilerini çok daha kolay dinleyebiliyorlar ve bunun için en küçük bir şüphe veya bulunan en küçük bir ipucu yeterli. Şüpheli durumlarda gerçekleştirilen bu gizli dinleme olaylarında, son zamanlarda görme özürlü polis memurlarından faydalanılıyor. Hollanda’da organize suçlarla mücadele için, görme özürlü 20 polis memuru işe alınmış durumda. Konu bazen uyuşturucu veya insan kaçakçılığı, bazense terör… Görme özürlü polislerin duyma yeteneklerinin, olayları çözümleme konusundaki etkisi tartışılmaz. Onlar, gören iş arkadaşlarından daha fazla şeyi duyuyor ve daha az hata yapıyorlar. Proje o denli başarılı olmuş ki, komşu ülke Belçika'da da 6 görme özürlü, polis olarak görev yapmak üzere işe alınmış.Bunun üstüne ne diyeceksiniz acaba demek ki neymiş efendim yapılmak istensin

MURATGUVEN;

Arkadaşım
bırak şimdi avrupayı asya yı bilmem nereyi sen hiç avrupada 24 saat 36 saat 3 gün 5 gün 15 gün ara vermeden evine gitmeden, şubesinde, ekip arabasında, sandalye üstünde dagda bi kayanın dibinde, bir agacın arkasında uyuyarak dinlenebilen çalışan bi polis bir memur gördünmü....
Ülkemizdeki şu anki mevcut yasalarla ve çalışma şartları ile en azından şu an itibiraiyle böyle bir uygulamaya gidilmesi, böyle bir uygulama yapılması mümkün degill...

Abi sen kesinlikle anlamak istemiyosun ben onu anladım artık yorum yapmayacağım biri bişey yazmıştı ya biliyoz da konuşuyoz diye hayır efendim bilmiyonda konuşuyon bırakın boş teneke gibi gürültü çıkarmayı da bilenler araştıranlar öğrenenler konuşsun

MURATGUVEN;

Bak arkadaşım, bu zamana kadar kimseye bi saygısızlık bi terbeyisizlik yapmadım, bilmedigim bi konu hakkında yorum yapıp ukalalık da yapmadım, boş gürültü boş teneke gibi ses çıkaranlarda belli oluyor, isteyen istedigini istedigi yerden araştırır ögrenende bilende varsa konuşur...
Ben bu yazdıklarımı ve yaptıgım yorumlarımı bu teşkilat içinde yıllarca çalışmış ve bu teşkilattan emekli olmuş biri olarak yaptım ve yazdım.
İnsan hiç bişey bilmiyor olabilir araştırıp sorup ögrenebilir, ama bir şeyi çok ama çok iyi biliceksin o da haddini.....

kısaca emniyette engelli kadrosu yok diyorsunuz. bizler de yapabileceğimiz işlere dair engelli bölümü açılması gerekiyor diyoruz ve istiyoruz.

Şu anki yürürlükte olan mevcut yasalarla ne yazikki malesef aynen öyle..

Had mi oda nerden çıktı anlamadım ama neyse sineye çekip yasabır diyelim

Abi sen kesinlikle anlamak istemiyosun ben onu anladım artık yorum yapmayacağım biri bişey yazmıştı ya biliyoz da konuşuyoz diye hayır efendim bilmiyonda konuşuyon bırakın boş teneke gibi gürültü çıkarmayı da bilenler araştıranlar öğrenenler konuşsun

Had mi oda nerden çıktı anlamadım ama neyse sineye çekip yasabır diyelim

Yazdıklarını okursan anlarsın...

Asla sen ben olayına taşımam tartışmayı .Tartışma boyunca nelerin yapılacağı veya nelerin yapılamayacağı tartışılmıştır. Günümüz iç işleri bakanlığı personel alma atama kanun hüküm ve iç tüzüğünde bulunmaması engellilerin haklarının yenmediğini anlamını taşımıyor .Her platformda avrupa standartlarını baz alan hükümetin engelli çalıştırma da aynı hassasiyeti göstermesi dileği ile

arkadaşlar engelli isandan polis olurmu polislerin yaptığı işi göz önüne alırsak olmaz ama emniyette bir sürü masa başında çalışan personel var pek ala memur alabilrler onuda yapmıyorlar yapacaklarıda yooook

MURATGUVEN;

İşte bende onu söylüyorum konuyu yok boş teneke gibi ses çıkarıyon yok bilmiyon da konuşuyon bırak bilen araştıran ögrenen konuşsun diye söylemlerle sen ben tartışmasına çekipte sonradan da yazdıklarından bi haber, yok bu nerden çıktı yok ya sabır diye sözler söylemenin bi geregi yok diyorum...
Gerek teşkilat içinde görevli iken engelli oldugundan dolayı teşkilatla ilişigi kesilenler gerekse teşkilatta görev almak isteyen engelliler için bir düzenleme yapılır da hem teşkilat içinde sonradan engelli olan arkadaşlar magdur edilmez hemde engelli arkadaşlar emniyet teşkilatında görev alarak çalışmaya başlarlar , temennimiz bu...

Akıllı konuşur çünkü bildiği söylemek istediği bir şey vardır.....aptal konuşur çünkü kendinin bir şey söylemek zorunda olduğunu sanır

engelli işçi bayan varmı emniyette çalışma şekilleri nasıl hakkalrı ne tstilleri nasıl arkadaşlar bilgisi olanalar lütfen...

Merhaba,
Çelik'e sonsuz katyılıyorum,geçenlerde hatırlamıyorum şu ana Merkez Bankasını eleştiren bir yazı yazmıştım ama cvp gelmedi,bu vesile ile tekrar paylaşayım,
8 yıl özel Bankada açlıştım ve Özelde çalışm azorluğunu bilirsiniz... ve Devlet Bankasında çalışmak için Merkez Bankası iletişime mail attım gelen cevabı sizinle paylaşıyorum..Çelik senin dediğin gibi bazı yerlere yazdım ama cvp gelmedi.
''
Bankamız, Özürlülerin Devlet Memurluğuna alınma şartları ile yapılacak yarışma sınavları hakkındaki yönetmeliğin kapsam başlığı altındaki 2. maddesinde belirtilen kurumlardan olmadığı gibi çalışanları da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında bulunmamaktadır.
Diğer taraftan Bankamıza, sınavla eleman alınmakta ve açılan sınavlarla sınav yeri, tarihi ve adaylarda aranacak koşullar Türkiye genelinde yayımlanan yüksek tirajlı en az bir gazete ile Bankamız internet sitesinde (www.tcmb.gov.tr.) ilan olunmaktadır.
Bilginizi rica ederiz.

Üst Alt