Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16.000 yeni polis alınacakmış. Kaçı engelli olacak?

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
evet arkadaşlar okudunuz mu? okumadınız mı? bilmiyorum ama kamuya 16,000 yeni polis alınacak. yani işsiz engelli arkadaşlarımızın (16.000'nin %3'nü hesapladığımız da) 480'i işsizlikten kurtulacak diyecektim ama malesef.

http://finans.mynet.com/haber/AnaSa...9/O1257932054935/0/16-bin-yeni-polis-alinacak

bu konu hakkında ki düşünceleri mi daha önce Merkez Bankası hakkında açmış olduğum konuya benzetip oradaki yorumları tekrarlıyorum.

http://www.engelliler.biz/forum/ila...kasi-engelli-personel-istihdam-ediyor-mu.html

teşekkürler...

----------

Polislik ve askerlikte sağlıklı olmak ön şartlardandır, bu nedenle kontenjan gibi bi durum söz konusu değil. Ancak, bu kurumlara sivil memur ihtiyacı olursa engelliler için de kontenjan açmaları mümkün olabilir...

nasıl olur ama benim askerlikte çalışan iki arkadaşım var. hatta geçenlerde evlenen Anti abi bile böyle bir yerde çalışıyor. hani zaten orada çalışsak ta çatışmalara girecek değiliz. normal engelli işçi veya memur oalrak girecez. her neyse karakol olmadı diyelim peki merkez banakasına ne demeli.

arkadşalar bu konu hakkında kimlere telefon açıp kimlere mail atabilirim.

ssk mı
sosyal yardımlaşma mı
işkur mu
başbakanlık mı

neresi olursa olsun net bilgi aldıktan sorna kendilerine mail atamyı düşnüyorum.

teşekkürler...

Haberde polis alınacak diyor,ve polislik için sağlıklı olma şartı var.
Emniyet teşkilatı ancak geri hizmet için engelli alabilmektedir.

sayın çelik sanırım boş oturmaktan canın fena halde sıkılmış ve benim kanaatime görede bomboş bir başlık açmışsın (16 bin polis alınacakmış kaçı engelli olacak)
bir kere ilanda polis memuru alınacak yazıyor ve şartları belli yani resmi üniformalı olacak
olaylara müdahale edecek, maçlarda görev alacak nöbet tutacak vs kaç tane engelli arkadaşımız bu saydığım şeyleri yapabilir, emniyet sivil memur alımı için ilan açmış olsa masa başı geri hizmette çalıştırmak için kaç tane engelli istihdam edecek diye bir soru sorabilirsin lütfen forumu boş başlıklar açarak meşgul etme

ufukalp abi haberde polis alıncak diyor. evet polis alınacak diyor. bu durumda da onaların memur sayıları çoğalmıyor mu? kadroları genişlemiyor mu?
emineyet teşkilatında masa başı bir engelli çalıştırılamaz mı?

sayın ottobock boş oturduğum ve canımın da sıkıldığı yok. haklarımızın peşindeyim. senin kanaatine bomboş bir başlık olabilir, sana bomboş gelmesinin sebebi de ilgilenmediğin bir form olmasıdır. konunun iş hayatı ile ilgili olmasıdır. senin kendi iş hayatını kurtarmış olmandır v.s. ama ben çalıştığıma dair haklarımızı arıcam.

ilan da polis memuru alınacak diyor evet. 16.000 polis memuru alınacak. yukarıda da açıklmaış olduğum gibi eğer engelli kadrosu olsa ve o kadroyu da doldursalar ki, kesin onlar da doldurmaz, masa başı işleri yapıcaklar. yok bir de engelli hallerimiz ile nöbete - olayalara müdahale edelim öyle mi. engelli halimiz ile en basiti oraya gidip çaycılıkta yapabiliriz. telefonlarada bakabiliriz. masa başında memurlukta, v.s.

yada herşeyi bırakalım boş başlık açmışım diyelim. peki aynı konuyu kapsayan bir diğer konumuz olan "MERKEZ BANKASI" na ne demeli.. buyrun bu boş konu hakkında da yorum yapabilir misiniz.

teşekkürler...

günün en boş konusanı

yani bu kadar olur ottoboc kamu kurumlarında sadece ön planda çalışma yok geri hizmetler die bir şey var mesela trafik tescilde bir engelli çalışamazmı veyahut mobese kameralarının izlendiği merkezde pek ala çalışabilir bu biizm bildiğimiz şeyler bilmediğimiz geri planda bir sürü iş vardır ama senın gıbı boş düşünüp boş konusanlar oldukça daha cok fırın yıkmak lazım

şunu da eklemek istiyorum. ben konuyu açarken konu başlığını "16.000 yeni polis alınacakmış" demiştim. 16.000 yeni polis alınacakmış. Kaçı engelli olacak? dememiştim. onun için konu başlığını tekrar 16.000 yeni polis alınacakmış. yaparsanız sevinirim. yada şöyle değiştirebilirz. "16.000 yeni polis alınacakmmış. peki bu 16.000'nin yanında kaç engelli alınacak"

teşekkürler..

celikcim,

polisler kimi zaman 36 saat kesintisiz, uykusuz -20 dercede yada +40 derecede nöbet tutuyorlar. Ülkenin en sorunlu en belalı insanlarıyla burun buruna onlar muhattap oluyorlar. Bu bir engellinin kolay kolay yapabileceği bir iş olmadığı için açtığın konuya böyle bir tepki geldi. O meslek o kadar kutsal ve o kadar zorki adamlar sağlıklı girip engelli çıkıyor... Üç kuruş için ömürleri törpüleniyor.

Öte yandan, belkide teşkilata 16000 polis eklenmesi geri hizmetteki kişi sayısını da doğru orantılı olarak arttırmıyordur. Geri hizmetleri etkileyecek işlem hacmi artsada artık çoğu şey bilgisayarla yapılıyor zaten.

Geri hizmete şu kadar kişi alınacak derlerse o zaman engelli kadrosunu sorabiliriz tabi.

Ama seni diğer konu başlıklarında haklarımızı aramak konusunda destekliyorum. Hakkımızı biz aramazsak kim arayacak :confused:

16000 memurun hepside polis olacaksa engelli olmaz ama ama sivil memurda %3 hem fikirim

Arkadaşlar her konuda hepimiz tam bilgi sahibi olmayabiliriz bilgi edinmek amacıyla açılmış böyle bir başlığıda laf olsun diye açılan türden başlıklarla karıştırmamak gerektiğine inanıyorum.
Askeriye ve polislik gibi meslek gruplarına ve yanısıra bazı mesleklere engelli istihdam edilmiyor ancak o teşkilatların sivil memuriyetlerinde engelliler görev alabiliyor fakat merkez bankası için engelli istihdamına yönelik bir engel olmaması gerek ama şimdiye kadar engelli alınmış mı,alınmamış mı araştırmak lazım bilgisi olanlar paylaşırsa hepimiz faydalanmış oluruz.

arkadaşlar sanırım bu konuyu açan arkadaş kendini tam ifade edememiş.
sanırım arkadaş engelli çalıştırılmas % desi nedeni ile teşkilatta engelli personel
çalıştırılıp çalıştırılmadığını merak etmiş olmalı.

Konu başlarda tuhaf geliyor, engelliler ve polislik,
ama biraz durup düşündüğümüzde neden olmasın, polis merkezlerinde o kadar çok geri hizmette ve masa başı veya bir engellinin yapabileceği görevler var ki, neden bunlardan engellilere yer açılmasın düye düşünmemek elde değil.

Her zaman ve heryerde oturularak yapılan bir iş vardır

HER ZAMAN ve her yerde oturularak yapılması gereken bir iş vardır ve teknolojı alt yapısı ilerlemiş bir devir için engelli olanların yapabileceği işler çoktur emniyet teşkilatı sadece sokaklarda koşuşturmak demek değildir.bilgi işlem santral dusundukçe insanın aklına geliyor.SİZ HİÇ BİR KAMU KURUMUNDAN EN BASİTİ TCDD EN ÇOK PERSONEL ÇALISTIRAN KURMLARDAN BİRİSİ VEBİR BİLET ALIRKEN SAPASAĞLAM VE TAŞ GİBİ İNSANLARIN BURADA PAŞA PAŞA OTURARAK SADECE BİLET KESMESİNDEN HİÇ RAHATSIZ OLMADINIZMI BİR ENGELLİ OLARAK İŞ SAHIBI OLANLAR İŞSİZ ENGELLİLERİ GÖRMEZDEN GELEBİLİYOR

evet bencede artmalı, başta türk futbolumuzu korumalılar, bakın maçlarda su sişeleri falan havada uçuyor.
ondan sonra ne oldu gitti 17 yaş mıllı takım penatılarla elendı kolombıyaya, adamlar demiş keıtaya pet şişe attınız gösterdık size gününüzü yaaa naber .

Sağlıklı bir vatandaş,polis oldu.Geçirdiği bir çatışmada belinden vuruldu ve omurilik felçlisi oldu bu insandan polis ünvanı alınır mı?Elbette hayır,abi geri hizmete çekilir ve ünvanı polis olarak devam eder.Demek ki polis olup,engelli olmakda mümkün.

Bunun tersini düşünelim,alınacak polis kadrolarına belli sayıda engelli de alınsın.Polislikte sağlıklı olmak önşart diyen arkadaşlara şunu sormak isterim Müezzin-Kayyımlık görevinde de ön şart sağlıklı olmaktır ama Diyanet İşleri Başkanlığı 2006 yılında 40 adet engelli Müezzin-Kayyım alımı yaptı,demek ki ön şartlar istenilince esnetilebiliyor.

Bugün internet polisleri var,sabahtan akşama kadar pc başında sanal suçlarla mücadele ediyor veya mobese kameralarını takip eden polisler gibi,pekela engelli polis olabilir zira öyle polisler var ki sağlıklı ama engelli...

Engelli polis mükemmel bir proje olur du .Neden olmasın ki kadrosunu polis yaparsın yaptığı yapacağı işe göre donanımlandırırsın .İlla beline silah takması gerekmemeli .Hani lütfen kimse yanlış anlamasın amacım asla benzetmek değil ama narkotikte sırf burnu ile uyuşturucu arayan köpekler var :):):)Bence polis kadrosunda engelliler olmalı ve hatta yapacakları birçok işkolu var operasyonel anlamda bunları sağlıklı memurlar yapacağına sağlıklı memurları normal görevlere çekip engelli polisleri bu tür işlerin başına getirebilirsiniz

arkadaşlar 1 sene önce ben bunla ilgili emniyet genel müdürlüğüne yazı yolladım .ve bana şu cevap gelmişti .emniyet müdürlüğü yaptığı iş kapsamında engelli sivil memur alınamaz .içişleri nin bize gönderdiği yönetmelik nedeniyle emniyette böyle bir şey söz konusu değil.bu kadar mantıksız bişey olamaz çünkü askeriye ye bile sivil memur alınırken emniyet teşkilatında özürlü kontenjanı verilmiyormuş yazıklar olsun o içişleri bakanlığına.

Yani bu bize neyi gösteriyor biliyormusunuz TÜRKİYE deki engelli haklarının göstermelik olduğunu işte buyrun bu düpedüz ayrımcılık değil mi ?????

Evet polislik ünvanı elinden alınır, artık geri kalan yaşamına aktif polis olarak degil emekli olarak devam eder.
Emniyet hizmetlerinde geri hizmeti diye bi hizmet sınıfı yoktur, Emniyet hizmetlerinde görev alabilmenin ilk şartı silahlı ve aktif polislik yapabilmeye baglıdır onun haricinde yüzde 3 yüzde beş diye bişi yoktur

Ben sana 50 tane engellinin yapabileceği iş sayabilirim ama tabi bunu içine tüm emniyeti sokarak mali suçalara kadar

MURATGUVEN;

Buyur say da bizde ögrenelim , bilmemek ayıp degil ögrenmemek ayıp

Tanıdığımız bir polis bey görev esnasında tek gözünü kaybetmişti. Malulen emekli olmak zorunda kaldı, yani engelli olarak polisliğe devam edilemiyor.

Engellilerin yapabileceği işler de var diyen arkadaşlarım, emniyette (trafik tescil...gibi yerlerde) gördüğünüz sivil kişiler polis ünvanıyla çalışmıyorlarki, onlar sivil memur.

Buradaki 16000 lik kişi ihtiyacı aktif olarak polislik yapacak kişiler. Size oturduğu yerden iş yapıyormuş gibi görünen bir polis ihtiyaç dahilinde nöbetlere kalmak, hiç bir ek ücret almadan saatlerce fazla mesai yapmak, hatta gerektiğinde çatışmaya da girmek zorundadır. Bu nedenle sağlık ön koşulu var!

Çalışmak isteyen arkdaşlarımı saygıyla karşılıyorum, ve takdir ediyorum ama öyle bir kontenjan açılsa dahi engelliliğin yanında yapılabilecek en zor, en stresli iştir polislik.

Sivil memur aldıklarında kontenjan açıp açmadıklarını bilmiyorum; belki de alıyorlardır. Bilmeden yargılamayalım...

Niye mali polis çatışmaya mı giriyor nöbet mi tutuyor yani anlayamadım emniyet teşkilatı sadece özel harekat çevik kuvvet ve asayiş mi ,,, polis okulları yok mu yok mu herhalde deniz polisi de yok değil mi suyun altında işitme ne işe yarar ki ne ise istenmekle alakalı bişey devlet kendi kanunu nu kendi desteklemezse bizler ne yapıcaz bilemiyorum

Evet mali poliste nöbet tutuyor kendi şubelerinde, mali poliste operasyonlara çatışmalara giriyor, suyun altında işitme konusuna gelince telsizi telefonu nasıl kullanacak, polis okulları konusuna gelince orda güvenlik 100 kat daha önemli çünkü içerdeki ögrencilerin hepsi savunmasız ve silahsız, polis okullarında nöbet tutulmuyor mu,

Netice olarak , saglık yönünden silahlı ve aktif polislik görevi yapmaya elverişli olmayanların emniyet hizmetleri sınıfında yer alması mümkün degil.

telsizi telefonu kullanan engelli sınıfları da var ama ben koskoca polis okulunu engelliden mi kur diyom ama bunun bir yüzdesi olur yapmak istersen yaparsın mali suçlarda vergi cezai yaptırımlarına kadar bir sürü şb var sen de al yüzdeliğini çatışmaya girmiyecek kısıma yerleştir .Yeter ki çözüm yaratıcam ben de her ilde en az 2 tane polis dinlenme ve rehabilitasyon merkezi var .Var oğlu var

Emniyet hizmetleri sınıfında bunun bir yüzdesi yoktur, Emniyet hizmetlerine alınan her personel, her an nöbete, operasyona, çatışmaya ve göreve hazır nitelikle olmak zorundadır ve alınırken ilk şart olarak buna bakılır yani silahlı ve aktif polislik görevi yapabilmek ilk şarttır, bugün polis bi yere tayin olur ihtiyaç duyulur il emniyet müdürü tarafından polisevinde dinlenme tesisinde görevlendirilir, bi gün sonra karakolda ihtiyaç duyulur il emniyet müdürü aynı memuru karakolda görevlendirir, ertesi gün trafikte görev verir,
Bunun başka bir şekli şemali yoktur ve yoktur

konu anlaşılmak istenmiyor. başka bir şey değil...

Ben şunu kabul edebilirim polis üniforması dosta güven düşmana korku vermelidir ve bir engelli bunu taşıyamaz cümlesi zaten bana hayatın vurduğu en sert ve yıldırıcı kroşeyi sen de söylersin bir tarafımın üstüne otururum ama bir engellinin yapacağı bir görev emniyette yoktur cümlesini asla

Arkadaşım sen kroşe mi istiyorsun , polislik meslegi , gerek çalışma şartlarının zorlugu ve agırlıgından gerekse saglık yönünden bir engellinin yapabileceği taşıyabileceği bir iş degildir.
Bunu sana Özel Harekat timinde görevli bir polis memuru iken yaralanma neticesinde Of li olduktan sonra emekli edilen biri olarak söylüyorum
Al sana kroşe
Yeterlimi

Üst Alt