Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

14 aydır işsizim bi şekilde askerlik borçlanması yaptım eksik günleri tamamladım emeklilik için başvuru yaptım çok zor bi süreç yaşıyorum

Ben Tekirdağ Saray da köyde yaşıyorum büyük şehir de olsam İstanbul da daha da zor olurdu

Merhaba,

Kayseri Şehir Hastanesine heyete girdim 2025 yılı aralık ayında Sgk kurulda Maluliyet ve çalışma gücü kaybı tespit işlemleri hastalık listesinde belirlenen düzeyde çalışma gücünü KAYBETMEDİĞİNE, karar verilmiştir SGK ya yüksek sağlık kurula 2,5 ay önce itiraz dilekçesini verdim.

Size sormak istediğim ek dilekçesini yazıp tüm raporları v.s ekleme yapıldıktan sonra gönderebilirmiyiz

Son düzenleme:
@Gambred, merhaba, bende sağ hemipareliziyim 2009da aldığım rapor %52idi. ben de şu an çalışıyorum ve şirketim emeklilik sonrası çalışmayı kabul ediyor. sizinle benzer noktalarımız mevcut. sürecinizi takip ediyorum yeni bir gelişme var mı acaba?

@savas_38, bende ara karar sonrası fakülteye gittim lanet hastane lanet doktorlar ret geldi bende itiraz ettim sonuç gelmedi daha bir ay olmadı sadce bi dilekçe doldurdum

@cfylmaz, hastalık listeside uydurma, niye biliyormusunuz benim rahatsızlıgım skolyoz, ameliyat oldum, skolyoza baglı orta derece solunum problemi mevcut, hastalık listesinde skolyozdan sadece ağır tanı istiyor orta ve hafif yok, diyeceksinizki ağır tanı istediğinden olmamıştır sizinkisi, benim normal engelli raporum orta en yüksek rahatsızlık %40 skolyoz, forumda bir arkadas var oda aynı hastalıktan bir kaç kez ameliyat olmuş üstelik onunda raporu orta iş gücü kaybı ona hafif geldi emekli oldu, bana ret geldi muz cumhuriyetiya burası antepte aynı hastalığa onay, kayseride aynı hastalıga ret ver bilinmez bir çıkmaz bu yol arkadaslar söyleyim

Tip1 diyabet hastasıyım %40 engelli raporum vardı süresiz. Bu başvuruyu yapıp %40 ın altında kalan var mıdır benim gibi

merhaba,

belki bilgilendirme olur diye yazmak istedim. 19 kasım'da kanuni sultan süleyman hastanesine sgk sevkiyle durum bildirir rapor için heyete girdim. öncelikle aldığım bilgi şu, sgk sevkiyle gidince e devlette rapor gözükmüyormuş/gözükmeyecekmiş. dys takip sistemini de kaldırmışlar. esenyurt sgk yı aradığımda bu bilgiyi verdiler. mart sonu gibi sonuçlanır, artık sadece dosya takibini biz yapıyoruz denildi.

bugün bir işim vardı ve hastaneye gitmişken sağlık kuruluna da uğradım. bankoda ki bayan sağolsun sistemden bakıp bilgilendirdi ve hastalığım listede olmasına rağmen 20% rapor verilmiş,
yani bir şey çıkmaz denildi. gerçekten şaşırtıcı bir durum 17 yaşımdan bu yana bu hastalıkla yaşıyorum ancak emekli olmayı bu sene düşündüğüm için başvuruları bu sene yaptım. keşke daha önceden bilgi sahibi olsaydım belki rapor almak daha kolay olurdu.

sgk 2001 girişliyim ve prim günlerim fazlasıyla dolu.. kısmet değilmiş demekten başka bir çare yok. umarım raporu 40% ve üzeri olanlar hayırlısı ile emekli olabilirler.

Herkese selamlar,

Ben de İzmir Katip Çelebiden başvuru yaptım temmuz ayında, eylülde tekrar heyete girdim, dünya kadar evrak topladım herşeyi aradım taradım tekrar bir sürü muayane oldum bugün baktım 29/5 RED çalışma gücü kaybı yoktur yazıyor. %58 süresiz raporum vardı. Lösemi geçirdim, hastalıktaki ilaçlardan sağ-sol kalçalarım koptu total protezlerim var, ayrıca sağ ve sol omuz başlarında kırık ve skolyoz var ona rağmen vermemişler. İtiraz etmeyi de düşünmüyorum bu devlet gitmeden bir şey değişmez.. Yazıklar olsun.

burda bir çok arkadaşım skolyozdan iş gücü kaybı alabilirmiyim diye düşünmüş bende ağır skolyozkifoz var engelli sağlık kurulu raporunda ortapediden sadece %25 alabildim lakin ağır derece skolyoza bağlı koah oluştu bende iç hastalıkkalrından %85 aldım koahdan, her neyse iş gücü kaybı durum bildiirir raprumda mrc3 ağır koah ve evde solunum oksijen cihazı ve bibap cihazı kullandığım için orta dereceden kasımda emekli oldum lakin 1 sene benide uğraştırdılar

demem oki solunumunuzda sıkıntı oluşmadıysa skolyozdan yerinizden kalkamasanızda çok zor çok değişken

@Zeynep_zeynep, işin enteresanı yönetmelikte kanunda açıkça yazıyor hastane oran belirtemez durum bildirirdr belirtse dahi dikkate alınmaz diye kimsenin kimseddn haberi yok allaha emanet yasıyoruz orana bakmayın siz

@grafakir, hayırlı olsun bende skolyozdan ameliyat oldum ret alanlardanım, skolyozu sadece solunum olarak değerlendiren zihniyetin allah bin belasını versin bende dahada farklı sadece sırtta değil boyundada var yani çok nadir diye biliyorum gören doktor benim röntgeni şaşırıyor benim sırtımın ortasından boynumun içine kadar boynun üstten 2. Omuruna kadar platin vida var yani boyundada kısıt var uzun süre ayakta durmasını gerekirecek ağır işlerde çalışması yasaktır ibaresi var engelli raporumda kaldıki ağır iş yapmayı bırak ağır kaldırmak yasak ben çocuğumu kucagıma alamıyorum işleri güçleri şerefsizlik hepsinin beni benden iyimi bilecekler bizide sağlam çıkardı utanmazlar, allahım kimseye vermesin çok zor bir durum ömür boyu kısıtın var her işte çalışamıyorsun ama bunların uyduruk ek1 de ağır tanı istiyor düpedüz adilik arkadaşlar ben ağrımla sızımla sadece hafif işte çalısabiliyorum hakkımı helal etmiyorum bunu yaşatanlara

@Zeynep_zeynep, Durum bildirir rapordda oran olmaz, HAFİF, ORTA, AĞIR ibaresi olur engel oranı engelli raporunda yazar.
Ordaki arkadaş yazanı değil tahmini kullanmış
ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN NÖROLOJİKHASTALIKLAR yazdığında

Google veya sitede aratırsa

" Ek-1 Hastalık Listesi " en üste Epilepsi – konvülsif epilepsi (Grand Mal) kısmında komlikasyon ve dereceleri yazıyor​

@Beylikduzu, Üstteki mesajınıza ufak bir düzeltme yapalım.

Ağır Orta veya Hafif Düzey değerlendirmesi yapmak hastanenin görevi değildir.

Durum Bildirir Raporlarında yazdığınız şekilde Hafif Orta veya Ağır ibareleri olmaz. Hastane tarafından herhangi bir oran veya dediğiniz şekilde bir kayıp düzeyi yazılırsa SGK bunu dikkate almaz.

Bu raporlarda kişinin hastalıkları ile ilgili detaylı bilgiler olur bu SGK için yeterlidir.

Kişideki Çalışma Gücü Kayıp Düzeyini SGK Sağlık Kurulu belirler.

Bu raporların karar kısmında Kurumca Karar Verilecektir ibaresi olur ve SGK'ya gönderilir.

Hastalığım Şizofreni-Tanımlanmamış tedaviyle kısmi düzelen.
21 Ekim 2025’de evraklarımı teslim ettim.
25 Aralık 2025’de Sağlık Kuruluna girdi.
2 Mart 2026’da Sağlık Kurulundan çıktı.
Evrağım Tahsise hazırlığa havale edilmiş.Orta düzeyde,kontrol muayenesi gerekmediğine dair not düşülmüş.
Tahsis ne kadar sürer acaba?

Emekli olan kardeşlerim hepinize selam aylık bağlama tarihi 01.03 yazıyor sgk dan tebrik yazısı da geldi ama yatacak tutar boş. Buradaki tutar ne zaman belli olur

@esra777, Yukarıda yazdığım mesajda belirttim oran yazma durumunda ne olacağını👇

"Hastane tarafından herhangi bir oran veya dediğiniz şekilde bir kayıp düzeyi yazılırsa SGK bunu dikkate almaz."

Üst Alt