Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@dermans, Vergi indirimi ile emeklilik 15 Ocak 2025 tarihi itibariyle iptal edildi.

Vergi dairesi ve elindeki vergi indirimi belgesinin emeklilik açısından bir geçerliliği yok artık.

İşe giriş tarihinin de ne olduğunun bir önemi yok. 2008 öncesi sonrası herkes Çalışma Gücü Kayıp Tespiti ile emekli olabilecek.

SGK'ya gidip Çalışma Gücü Kayıp Tespiti ile emeklilik için başvuru yapacaksın.

SGK seni hastaneye sevk edecek ve yeni rapor alıp SGK'nın vereceği kararı bekleyeceksin.

@BnymnYldz,
Cok teşşekurler o zaman işler dahada zorlasmıs demek . Sgk tek hasdalıkdan oysa %40 aramakda ama cogunun bı kac hasdalıgı var oldugu icin %40 ı gecıyor tek hasdalık baya baya zor artık ama

Emeklilik için engelli raporumu bağlı olduğum Sgk ya götürup , calisma gücü kaybı tespiti için başvuru yapmıştım, çalıştigim iş yerinden ayrılma durumum var ayrılırsam süreci etkiler mi ?
Hafif düzeyde rapor geldi diyelim o sırada calismiyorsam sorun oluyor mu bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

2025 Ekim işten çıkarılış, Urla SGK'da emeklilik başvuru süreci, sağlık kurulu muayeneleri (Tepecik Eğitim Araştırma Hast.)
2025 Kasım heyet, ara karar
2026 Ocak ara karar sevk muayenesi (refakatçi sorunu ve araya yılbaşı girmesi yüzünden gecikme oldu), durum bildirir raporu (Dokuz Eylül Hast.)

Bugün itibarıyla son durum da aşağıdaki gibi. İzmir gibi büyük bir şehirde olmama rağmen sürecin şu ana kadar nispeten hızlı ilerlediğini söyleyebilirim.

135205141E-45566620-205.02.01-135205141Yaşlılık AylığıGELEN_EVRAKEvrak Geçmişi
02/02/2026 16:36:49###### ######## ######Evrak Havale Edildi-
02/02/2026 14:32:514/A Emekli Aylıkları İlk Karar İşlemleri Servisi (##### ####)###### ####Evrak Havale Edildi-28/5 #####

Bizde neden 28/5 yazmiyor maluluk yaziyor basvurada 28/5 den yaptik

Üst Alt