Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Burada gariplik var yalnız. Yeni yasada hafif tanı iş gücü kaybından 2008 öncesi başvurular için en fazla 4100 prim günü şartı var. 4200 tamamlanması istemiş, peki nasıl oluyor bu?

@sslleck,
Benimki hemen düştü kardeşim hatta çıktı alıp kendim götürdüm SGK ya ama hastanenin göndermesi gerekiyor dediler o yüzden bekledik iki hafta daha sonra ulasti

@Dertli58,
Saçmaliyorlar bana da düşmez diyorlardı doktor raporu sisteme giriş yaptıktan sonra direk e-devlete düşüyor e- imzalı tek hekim durum bildirir raporu ismi bunun bana renkli çıktı al getir dediler sonra olmaz hastane yollasın dediler 😃

@Leylek81,

Hayırlısı olsun benide 3960 dan %60 ağır düzeyde emekli ettiler. Yaşlılık aylığı bağlanmasını bekliyorum. Beni kimse aramadı ama SGK gidip kendim örendim

@dado84,

Raporu başka türlü nasıl alabiliriz. SGK kopyasını verir mi acaba

@Batax, Dediğiniz gibi 31.12.2008 dahil öncesi girişliler için Hafif Düzey olarak istenen kriter 18 Yıl - 4100 Gün.

Fakat 2009 yılı için Hafif Düzey olarak istenen kriter 4200 gün olarak görünüyor mevcut tabloda.

Belki arkadaşın işe girişi 2009 yılı içerisinde olabilir.

@Konyaereğli,
O konuda bilgi vermediler sadece 3.960 prim gününden %60 la ağır düzeyde emeklilik verilmiş. Yaşlılık aylığı için dosyamın tahsis bölümüne iletileceği söylendi. Hastalığım doğuştan hastalık olduğu için kontrol muayenesi olmayabilir.

@Dertli58,
Bende olduğu için sormadım ama hastanenin sağlık kurulu evrak işlerine bir sır istersen imzalı kaşeli verebilirler mi diye

@grafakir,
Ya sorma dostum 😃 normal bir zamanda başvuru yapsaydik ell defa sonucu alırdık raporun hastaneden SGK ya ulaşması geç oldu 26 Haziran'da sağlık kuruluna dosyayı tekrardan gönderdiler ordaki abi dediki adamlar çok yavaş çalışıyor daha Nisan dosyalarına bakıyorlar dedi 😄 temmuz sonu ara dedi ama Ağustosta sonucu gelir dedi adamlar aslında çok da yavaş değil dimi 🤣 🤣 şubatta başvuru yaptım

@Dertli58,
Senin başvuru süreci ne kadar sürdü toplam süre olarak ara karar geldiyse o tarih dahil olarak ?

@dado84,
Ben sordum maalesef veremiyoruz dediler SGK gönderildi dediler. Zaten durum bildirir raporunu siz göremezsiniz SGK inceleyip size bilgi verilecek denildi. Bu arada benim ki tek hekim durum bildirir raporu değildi Normal durum bildirir raporuydu 8 doktor gezmiştim. Hayırlısı diyelim bakalım

@Dertli58,
Yok kardeşim felç geçiren solunu kullanamayan adama ara karar çıkarıp doktor görsün bide dediler 😃 o doktor da şaka mı bunlar dedi raporu yazdı gönderdi normal şartlarda artık emeklilik onaylanması gerekiyor ama o kadar korkuyorum ki bu adamlardan yine bişey bulacaklar diye dengem bozuldu artık düşünmekten

Arkadaşlar başvuru yaptığınız sgk dan isteyin ben raporumu görmek istiyorum diğer ilçe sgk lar veriyormuş diyin alan arkadaşlar Var deyin memur cart curt yaparsa müdür yardımcısınan isteyin ben bu şekilde aldım müdür yardımcısı ne yapacaksın raporu dedi, red gelirse itiraz dilekçemde kullanıcam eksik tetkik tahlil test sonucum girilmişmi rapora onlara bakıcam dedim, tabi düzgün uslüpla ferman onların isterlerse vermeyebilirler

@Dertli58, dayı sen nasıl emekli oldun yüzde 13 vermedilermi sana bende basvurcam 5750 günüm 16 yılım oldu 2009 girisliyim müsait oldgm gün gidip basvurcam senin brakiyal plekesus hangi koldu

Üst Alt