Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci
28 martta çıkarmış olduğum durum bildirir raporuna istinaden bugun SGK giderek SGK sağlık kurulundan geçen ay red geldiğini öğrendim sağlık kuruluna itirazımı bugun yaptim
Sürecim subat ayında eski raporumla başvurdum sevk oldu Mart ayında durum bildirir raporu çıkardım SGK ulaştı son durum belirtmis olduğum gibi
Durum bildirir raporum 103dsb her iki kulak İsitme kaybı mevcut sensoriel ileri derecede heyet raporum %52 çalışma gücü kaybetmediğine karar verilmiş şaka gibi çalışma gücü kaybında orta tanıda yer alıyor itirazımı yaptım beklemedeyim tarafıma posta gondermisler güya geçen ay gelen birsey yok dedim gelmesem öğrenemeyeceğiz sonucu bekliyorum
@feramuz, itiraz sonucu süreci nedir bilemedim ama normalde aklım almıyor gözleri kör değilse hastalığın karşılığı orta tanı açıklama da durum bildirir raporuna da baktım bildirilmiş red gerekçesi kaybı olmadığına diyor orta tanıda olan birsey boyle bir cevap mevzuata aykırı bu insanlar güya üniversite mezunları hangi ülkede yaşadığımızı bilen anlıyor
Hastalığı listede olup red kararı gelirse, hakkınızı iyi bir avukat tutarak mahkemede arayın. Listede olan bir hastalığa "çalışma gücü kaybı yoktur" diyemezsin. Böyle durumda görevi kötüye kullanmaya kadar girebilir. Bu kurumun denetlenmesi şarttır.
yüksek sağlık kuruluna itirazım sonucunu bekliyorum avukat olarak bakacağım sonuçta ek 1 listesi D bendinin komplikasyonlu sağırlık 2 sıradaki ameliyat ile düzelemeyen bir İsitme kaybı mevcut bu durum bildirir raporuna hangi akıl red verdiğini bilemiyorum hakkımı sonuna kadar arayacağım
Verdiğiniz bilgiler ve belgelerden açıkça sizin emekli olmaya yeterli tanıda hakkınız vardır. Zaten hastalığınız orta tanıya giriyor. Buna rağmen size "çalışma gücü kaybı yoktur" demesi hukuki sorun. Ekinizde belgeler ve raporlarla beraber, mahkemede belirtmelisiniz. Mahkeme de direk sizi haklı bulacaktır.
@Batax, yüksek sağlık kurulunun sonucunda dediğiniz şekil ile ilgileneceğim gelen cevap bu idi itiraz ettim sonuc büyük ihtimal onaylanır diye düşünüyorum
@Manemm sigorta giriş prim sayınız uygun muydu? Birde bu ara bir kaç kişide gördüm engelli emeklilik değil bazı başvuruları malulen emekli olarak değerlendirmişler, başvuru sırasında işaretlenen kutucuk hatalı olmuş. Böyle bir durum olabilir mi?
@Batax, itirazımızı SGK sıhhiye girişinden sıra verdiler oradan forum verdi ( yuksek sağlık kuruluna itiraz ) dilekçesi o formu doldurup 1 katta gelen evrak bölümüne teslim ettim istersen ek 1 dosya ekleyebilirsin ben açıklama olarak hastalık 28/5 ek 1 d bölümüne istinaden orta tanıyı karşılıyor diyede belirttim
@limi1, skr maluliyet tespiti adı altında hem malul hem çalışma gücü kaybını tek çatı altında değerlendiriliyor artık bana gelen cevapta ek1 listesi çalışma gücü kaybı tespit edilememiştir cevabına itiraz ettim günüm 4800 yil 18 yil tam oldu bu gun prim emekli olabilir yazısını aldıktan sonra tahsis oluşturmak istendiğinde bakılıyor önceki etapta onaylanmadan hakkın olmadan gun prime bakmiyorlar
@Eren5863, burada mı yoksa başka bir yerde mi hatırlamıyorum ama o hastalıktan emekli olan gördüm. Ama ağır düzeyde olması lazım sanki. Başvurmamak için sebep yok.
@Manemm, merhaba red almanıza çok üzüldüm daha önce siz de yazışmıştık benim de sağır ve dilsiz bir ablam vardı Şubat ayında başvurmuştuk geçen gün de sonuç öğrenmek için gittim daha sonuçlanmamış birkaç gün önce ablamla aynı hastalıktan bir arkadaş emekli olmuş emekliliği onaylanmış birkaç gün önce buradan paylaşmıştı neye göre onay verdiklerini kimse bilmiyor daha henüz hastalık listesinde hastalığınız mevcut olup emekliliğe onay vermemek ne demek 120/70 120/70 ve konuşma engelli bakalım bizim sonuç ne olacak acaba siz başvuru yaparken orada araba size verdikleri formu yanlış işaretlemiş olabilir misiniz maluliyet değerlendirme yapılmış olabilir mi orada hatırladığım kadarıyla 28/5 İş gücü kaybı olarak biz işaretledik
5 kere ölümden döndüm komaya girdim yoğun bakımda yattım. en son şubat ayında yoğun bakımdaydım. aileme eşyalarımı vermişler sabaha çıkamayabilir diye. o tip-1 diyabet öyle basit bir hastalık değil
@Manemm,
Merhaba konuşma + duyma olarak % 52 ye raporu sabitlemişler gibi görünüyor.
Sadece duyma olarak %40 ve üzeri olarak sizi değerlendirmeye almaları gerekirdi ama zaten ağır derecede kayıplısınız.
Birde implant kullanmıyorsunuz doğru mu ?
Ben implantlı olmayanlarda emeklilik vermiyorlar biliyorum.
Çalışma gücü kaybı olarak başvurduk hatırlıyorum cunku özellikle ona dikkat ettim gelen cevap maluliuet üzerine degil çalışma gücü kaybı üzerine geldi gelen cevabı yukarıda paylaştım bu cevabı normalde maluluyet için yazmazlar heralde bilemedim özelliklerde cevabı sordum çalışma gücü kaybı tespit edilememiştir diye söyledi
Hastalık listesinde 71 dsb üstü 91 dsb kadar implant zorunluluğu var benimki 91 üstü oldugu icin listede vermeme lüksü yok bir yerde bir hata yapıyorlar bakalım ne olacak
@Manemm, Maluliyet başvurusunun red kararı şu şekilde oluyor. Ağır Düzeyde Çalışma Gücünüzü Kaybetmediğinize karar verilmiş yazıyorlar.
Sizin başvuru şeklinde bir sıkıntı yok. Zaten gelen cevapta da belli oluyor. Hastalık listesinde belirlenen düzeyde çalışma gücünüzü kaybetmediğiniz yazılmış. Yani hastalığınızı Hafif Düzey olarak bile belirlememişler maalesef.
Yaptığınız itiraz inşallah Yüksek Sağlık Kuruluna tarafından olumlu sonuçlanır.
itiraz dilekcesi verdik yanlız nasıl takip edecegiz dilekcenin durumubu bilen arkadas var mı
bende e1 listesine baktıgımda fizikcinin yapmıs oldugu muayenede yazılan degerlere göre orta düzeyde iş gici kaybı görünüyor ama red yedik liste haricinde baska seylerede mi bakılıyor burada bir arkadas rahatsızlıgınızda ambulasyonlara da bakılıyor dedi.
bu nasıl bir degerlendirme anlamadım bu durum efektif ambulasyonlarını yerine getiremeyen biri zaten bakıma muhtac olan biri
@Manemm,
Üst kurula itiraz etmişsiniz ama bence iyi bir ssk avukatı ile dava açın vakit kaybetmeden.
Adliyeler yaz tatiline girmeden bunu yapın bence.
1
Bütün gereklilikleri tamamlayıp o kadar yıl çalışıp yok saymak doğru olmaz.
Bende de implant var ve emeklilik başvurumu bekliyorum.
Bende olumlu çıkacağını düşünüyorum üstte raporu durum bildirim raporunu paylaştım neye göre boyle bir cevap verildi aklım almıyor gercekten
@romulus, itiraz süreci 1 ay içinde sonuçlanır ona gore hareket etmeliyim cunku süreç bitmeden dava açmak olmaz belki olumlu cikabilir
@aligumus, itiraz dilekçesini verdikten sonra bir kagit veriyorlar takip icin 1 aydan sonra gidip öğrenmen gerekiyor bana eve kagit gönderirler dedide inanmadım cunku posta gönderilmiyor hic baska bir yolu yok galiba bende sordum boyle söyledi
Yasa çıktığı vakitler tartışılmıştı diye anımsıyorum, kurul takdir yetkisi yada değerlendirme yetkisi kamu görevini amacı dışında kullanmaya giriyor. Sizin rapor sonuçları orta düzey çalışma kaybını karşılıyor. Emeklisiniz bitti. Kurul falan bunu ancak iş günü/yılı açısından değerlendirebilir onlar da tamam, o halde üzerine vazife olmayan iş yapmış olurlar.
Yaş haddinden normal emekli olan birinin 60 yaşında ve iş günü tamamlamışsa nasıl emekli oluyorsa raporu ilgili düzeyi karşılayan engelli o şekilde emekli olur. SGK kurulu kendini doktor yerine koyarak değerlendirme yapamaz.
İtiraz ettiyseniz çıkacak sonucu beklemekten başka bir şey yok. Yine red verirlerse hemen bir avukatla görüşüp dava açın yazdığım konudan bahsedin.