Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

11 yıllık öğretmenim. Malulen mi, engelli olarak mı emekli olacağım?

OturanBoğa Aaaaa hocam ben buradan sorduğumda reddedilir dendiği için direkt iş gücü kaybına başvurdum. Onlarda yukarıda bahsettiğim gibi %40 okb tedavi e kısmen düzelen rapor verdiler. Şimdi ne yapayım hocam ben?
Vergi indirimi alıp yoluma devam mı edeyim? ( Kalan yıllarımı farklı görevlerde de tamamlayabilirim.)
Bir de rapor süresi 5 yıl diyor. Emekli olabilmem için ve sonrasında her 5 yılda tekrar rapor almam mı gerekir?
Tekrar malulen emekliliğe mi başvurayım?
Kafam karıştı yardımcı olursan çok sevinirim.

ysfrbkn sen malulen emekli olursun doktorda rapor verecem demiş daha neden uzatıyosun başvurunu yap emekli olursun sigorta girişinden önce muhabbetine takılma rapor almamışsın sigorta girişinden önce
hiç bir sıkıntı çıkmaz emekli olursun maaş konusu merak konusudur maaşınızı buraya yazarsanız seviniriz

kim dedi olamaz bal gibi olursun forumda bilgisi olmayıp yorum yapan çok inanma onlara

askerlik yaptınmı sigorta girişinden önce rapor aldınmı rapor görünür sadece

@.(Gölge) Ret gelir diye başvurmadım. Ayrıca şu anda malulen emeklilik olmazsa olmazım değil. Kalan yıllarımı (%40 raporla 18 yıl sanıyorum) tamamlayabilirim.
Malulen emeklilikle 18 yıldan engelli emeklilik maaşı farklı olur mu acaba?
Ciddi bir rahatsızlık içinde olduğum için sağlıklı da düşünemiyorum.

Merhaba. Şu anda dilekçe ile öğretmenlikten geri hizmete memurluğa geçebilirmişim aldığım raporla. Peki öğretmen olarak engelli veya malulen emekli olmakla, memur olarak engelli veya malulen emekli olmak arasında fark var mıdır? Ne yapmamı öneririsiniz? Kafam çok karışık yardım edin!

merhaba, ysfrbkn ,

hocam ben de öğretmenim size şöyle yapın böyle yapın demek gibi olmaz umarım ama şu tarz bilgileri tecrübe ettim. Ben de psikiyatri grubunda bir öğretmenim. hastane yatışlarım da olmuştu. Ancak ,hem halihazırda elhamdulillah ki çok enerjik ve dinamik hissetmekle birlikte birkaç detayı sizinle paylaşmakta fayda görüyorum.

önce OturanBoğa nın çok az ve öz bir paylaşımından anlıyoruz ki, işe girişte bir hastalığınız var (hatta ben şöyle anladım. ben mesela engelli olarak işe başladım (ekpss) ve %45 (engelli) raporum vardı.Ve ben şöyle anladım faraza ileri bir tarihte rahatsızlanırsam ve o tarihte maluliyet prim şartını sağlıyorsam , aynı hastalıktan (sanıyorum gereken (engel) oranı >%60 idi) yinede malulen emekli olabiliyorum.

kastettiğim detaylar da şunlar:

şimdi hocam psikiyatri grubunda önce her hasta aynı değil, aynı hastalık tanısı aldığınız halde çok kötü ve/veya ağır olarak bilinen bir tanınız varsa yani, çok hafif olduğu düşünülen bir tanıya sahip bir hastanın yaşam kalitesinden çok daha yüksek ve makul bir yaşantınız olabiliyor.

Artık yalnız yaşıyorum bir süredir.

tamamen bağımsızım şuan için. ve her tür ihtiyacımı elhamdulillah kendim karşılayabiliyorum.

yani fakat hastane yatış dönemi ve izleyen 2 yıl kadar bir süre içersinde çok ağır dönemlerimin olduğunu da biliyorum ve unutmuyorum.
(Bence 2 yıl da kısa bir süre değil gerçekten hatrı sayılır bir zaman dilimi)

şimdi söylemek istediğim şey şu: psikiyatri grubu hastalıklarında , demekki böyle durumlarda mümkün olabiliyor (aslında ben bunu bir defadan fazla kez yaşadım)

yani hemen ani bir karar almak yerine biraz kendinize zaman tanımayı da değerlendirebilirsiniz belki .
Biliyorsunuz 657 sayılı kanuna tabiiyiz. Bu sebepten benim bildiğim kadarı ile 18 aya kadar (heyet) rapor(u) ile rapor alma imkanınız da mevcut. isterseniz bu hakkınızı kullanmayı da deneyebilirsiniz yada değerlendirebilirsiniz. o arada ihtimal belki düzelebilirsiniz.

diğer taraftan eğer kesin ve emin bir şekilde malülen emekli olmak istiyor iseniz o zaman oturan boğa nikli kişinin anlattığından hareketle bence malülen emekli olmanız da mümkün.

ancak bunu seçerseniz benim önerim maluliyet koşullarını da güzelce okumanız ve araştırmanız. zira bildiğim kadarı ile malülen emekli olunduğunda bir başka bir işte çalışma imkanınız çok sınırlı olabiliyor.

ben de konuya hakim değilim ancak dağınık da olsa faydalı bilgileri paylaşmaya çalıştım.

iyi çalışmalar/günler

ysfrbkn

Emeklilik düşük bir maaşla yaşamak demek. Eğer sağlığınız el veriyorsa ve memurluk yapmak sağlığınızı zorlamayacaksa, bence memurluğu deneyin. Olmazsa oradan emekli olursunuz.
Öğretmen emekliliği ile memur emekliliği aynı. Emekli maaşınızı çalışırken aldığınız maaş miktarı belirler.

Çok teşekkür ederim kar&yağmur ve OturanBoğa.
Sanırım bedensel rahatsızlıklarımla da birlikte çok kötü hissediyorum ve acele ediyorum. Biraz daha kendime zaman tanımam gerekecek. Bu arada size danışmak ve yalnız olmadığımı bilmek çok güzel. İyi ki varsınız.

ysfrbkn
Merhaba yazınızın tamamını okumadım.. bir kaç sayfasını okudum. Anladığım kadarıyla depresyon tedavisi görüyorsunuz. Doğal hâli ile kafanız karışık ( kendimden biliyorum )

Acizade önerim;
1. Çalışamayacak durumda ise uzun süreli heyet raporu veriliyor 1 yıl + 1 yıl 1+ 1 yıl sonrasında Emeklilik işlemi başlatılıyor. ( Bu seçenek en iyisi çünkü tedavi olursan çalışmaya devam edersiniz )

2. Malulen yada engelli emeklilik ikisi de aynı sayılır maaş 1 Ekim 2008 den sonra girenler için çok düşük emekli maaşı ( en düşük memur emekli maaşı imkansız )

3. Bence depresyon için çalışmak iyi diye düşünüyorum. İyi bir doktor bul kendine , çalışırsın, yeri geldiğinde çalışmazsan rapor ile hayatını devam ettirebilirsiniz.

4. Emeklilik SGK kontrolü var.

Hakkınızda hayırlısı olsun kardeşim

Teşekkürler Açıkgoz2000
Sadece depresyon değil. OKB ve yaygın anksiyete bozukluğu da var.
Şimdilik çalışmaya devam ediyorum.
Bu aldığım raporla vergi indirimine başvurdum. Fakat iki aydır maaşımda bir fark yok. İletişime geçen de olmadı. Bu süreç uzun mu sürer? Nereden bilgi alabilirim?

Merhaba iyi günler. %40 engelli raporum ve vergi indirimim var. 12 yıl çalışmam var. 6 yıl daha çalışmam lazım. Rapor sürem 5 yıl. Bu durumda ben her 5 yılda bir ömür boyu rapor mu alacağız? Süresiz okb raporu verilemez mi? Hep 5 yıllık mı oluyor?

ysfrbkn

Genelde 3. raporu Sürekli veriyorlar.
Rapor süreli de olsa emekliliği sürekli olarak verebilir sgk. Biraz şans...

Üst Alt