Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel ve bedensel engelli yetişkinin bakımı için ne yapılabilir?

Siyahist

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Dedemin vefatından sonra Ninem(70) ile Dayım(45) evde birlikte yaşıyorlar.
Dayımın %70 üstü daimi bedensel ve zihinsel engel raporu var.
İlk önce durumun ciddiyetini anlamanız ve ona göre dönüş yapmanızı istiyorum.

- Sürekli olarak parmak kenarları olsun, dizi, elleri, sırtı vb. heryerini yolmaya çalışarak kendine zarar veriyor.
- Geçen yıl yürümeye çalışırken düştü, kalça kemiğini kırdı ve platin takıldı o günden beri hiçbirşekilde ayağa kalkmıyor.
- Nenemin ona baktığını ve bırakmayacağını bildiği için günboyu yatağında, günde 2 kez altına bile bile tuvaletini salıyor. Ninemde günaşırı çamaşırlarını değiştirip sürekli yıkıyor.
- Ninem uyarı mahiyetinde vurduğunda dayım daha sert bir karşılık veriyor.
- Herşeyde çok inatçı, hiçbir denileni yapmıyor, sürekli dizlerini yolup yerde sürünüyor ve heryeri kan yapıyor.
- Tuvalet için bazen banyoya geliyor, hiç haber vermeden kalkıp odasına giderken heryeri pisletiyor.
- Hiçbir şekilde laftan, var veya yoktan anlamıyor.

Ninem hiçbir zaman sevgisini eksik etmiyor, sürekli fedakarlık ve sürekli bir yardım için peşinden koşuyor. Düşünün 70 yaşında kadın bu kadar uğraşıyor.

YANLIŞ ANLAŞILMASIN ama bu kadın bu kadar eziyeti haketmiyor ve artık kendisi de dayanamıyor ama sokağa da atılmayacağını biliyor zaten kötü biri olsa 50 sene dayanmazdı. Biz artık bu kadar şeye dayanamıyoruz ve evden birşekilde göndermek istiyoruz.

Ne yapabiliriz? Bu konu için önerilerinizi bekliyorum. (İZMİR'deyiz)

Bakim maaşi icin baş vurun sonra bi bakici falan tutarsiniz yoksa onu bedava hic bir yer kabul etmez diye dusundum

Değerli yorumlarınız için teşekkürler..

Bakıcı bu kadar şeye katlanamaz. Denedik kaç kere, inat diyorum ya kendi bildiğinin dışına çıkmıyor. Onun dışında ücreti neyse verilir ama hem zihinsel hemde bedensel engelliye bakan bir bkımevi bulamadık.

Kuruma anlatıldımı durum

Hangi kuruma anlatacağız bilmiyoruz işte o bilgi gerekli bize. Yoksa hemen pazartesi günü gidelim gerekli yerlere..

Siyahist arkadaş yukarıda nereye başvuracağınızı yazmış. izmir aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvuracaksınız. lakin benim tavsiyem alo 183'ü de arayıp konunun aciliyetini bildirmeniz. hastamız hem zihinsel hem de bedensel engelliymiş. annesi de yaşlı. Allah korusun kendine zarar verebilir ve annesi yetişemeyebilir. lütfen çok hızlı hareket edip hastanızın bakım evine yerleştirilmesini sağlamaya çalışın. bu anne ve oğlu için daha faydalı olacaktır. alo 183'ü arayıp annenin yaşlı olduğunu, hastanın bedensel ve zihinsel engelli olduğunu ve kendisine zarar verdiğini anlatıp durumun acil oldugunu söyleyin. gerekli kurumları haberdar etmesini ve destege ihtiyacınızın oldugunu belirtin.
gelimelerden de haberdar edin lütfen beni.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum. Müracaat yapmamız istendi. En kısa sürede haber vereceğim. Tekrardan teşekkürler.

Üst Alt