Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli abim adına yurt dışından araç getirebilir miyiz?

anevrizma

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba %98 oranında özürlü raporu olan zihinsel ve bdensel engelli abim için yurt dşından bir araç getirmek istiyorum.bu konudaki kanunu okudum ama bazı sorularıma cevap bulamadım.mesela araca inip bine bilmesi için özel bir tertibata ihtiyacı yok,kendisinin araç kullanamayacağı raporda belirtildi.bu durumda binek otomobil mi yoksa minibüs mü getirmem gerekiyor.kanunda el ve ayak fonksiyonlarının tümünü kaybetmiş olmasından bahsediliyor.bizim durumumuz hangi statüde değerlendirilecek.bilgisi olan varda benimle paylaşmasını rica ediyorum.

%98 raporunuzla yurt dışından minibus getirebilirsiniz ve getirdiğiniz bu aracı ruhsata işletmek kaydı ile aracı üç kişi kullanabilir

hayır getiremezsiniz.

yurtdışından getirilmesi için mutlaka özel donanım olması gerekiyor. Minibüslerde de özel donanım: ki inmesine binmesine yardımcı olsun (kullanması için değil).
Dolayısıyla herhangi özel donanım veya tertibat gerektirmeyen araç yurtdışından getirilemiyor. Normal ücret ödeyerek kendinize alabilirsiniz.

Bu şartlarda arkadaşlarımız yurt içinden ÖTV ve MTV muafiyetinden faydalanıp alabiliyor. Başka sansı yok.

kardeş yurt dışı tavsiye etmem zaten tek minibüs getirme sansınız var bide özel donanım masrafını ekle boş işler en iyisi türkiyeden almak hem daha mantıklı hem daha kolay hem daha garanti

meopius ve uludağ 16 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.ancak abim mevcut aracımıza binip inmek için özel bir donanıma ihtiyaç duymuyor.alacağımız araç minibüste olsa bu donanım bizim için gereksiz olacak.%90 oranında zeka geriliği,%63 oranında kas iskelet sistemi,%35 oranında sınıf5 konuşma bozukluğu toplamda %98 özür oranı verildi.ama kısa mesafe yürüyebiliyor,oturup kalkabiliyor.bu nedenle araca binmek için özel bir donanıma ihtiyaç duymuyor.ayrıca günrük komisyonuna verilecek raporda bu detayın belirtilmesi faydalı olurmu ?

yok detaya gerek yok.
Yurt içinde alacağınız için sadece özür oranına bakarlar. %90 ve üstü oranına bakarlar gerisi işleme konur.

Zihinsel geriliği olan kişiler adına yurt dışından araç getirtilemez. Çünkü zihinsel geriliği olan kişiler araca binmek-inmek konusunda özel donanıma ihtiyaç duymazlar. Ve özel donanım olmazsa da gümrük vergisi muafiyeti mümkün değil.

Yurt içinden alımlada ise %90 ve üzerinde rapora karşılık 1600 cc'ye kadar otomobil alabilirsiniz. Hiç bir özel donanım şartı da aranmaz... Bu şekilde alacağınız araç için %37 ÖTV ödemezsiniz.

Üst Alt