Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 62 rapor aldım. Erken emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim?

Ömer_1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bu ayın 10.unda heyete girdim %62 süresiz rapor aldım. Çalışmıyordum ,vergi indiriminden faydalanabilmek bu ayın 12 sinde çalışmaya başladım .İşe yeni başladığım için vergi dairesi sıkıntı çıkartır mı . BEKLEMELİMİYİM.. Yoksa beklemeden direk maliye gideyim mi .Kısacası bürokrasi nasıl işliyor nerelerden ne evraklar almalıyım ,sırasıyla nerelere başvurmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim . Yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara şimdide TEŞEKKÜR ediyorum.

Ömer_1

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

doğum 20.12.1976-
sigorta başlangıç tarihi 15.12.1999
ssk prim günü:4242
bağkur:1560
toplamda 5832.

Soruma cevap verip yardım edecek kimse olmadığı için geçen hafta maliyeye verdim evrakları. Yol gösteren birileri olurmu acaba diye konu açtım sizden başkada yazan olmadı :)

TEŞEKKÜRLER

Ömer_1

vergi indirimine çalışmaya başladıktan birkaç gün sonra başvuru yapabilirsiniz ben 3 gün sonra başvuru yapıp 1 ay sonra sonuç gelmeden çıkış yapmıştım . eğer vergi indiriminiz en düşük yüzde 40 bile gelse emeklilik hakkınız var yüzde 62 oran ile 17 sigorta yılı ve 3840 gün güne tabisiniz hepsi fazlasıyla tutuyor gözüküyor. son 1261 gün hangi statü varsa ssk veya bağkur ondan emekli olabilirsiniz. son 1261 gün bağkur çoksa vergi indirim belgesi almanıza gerek yok diye biliyorum yanlışım varsa üstad oturanboğa düzltirmisin.

sumerfatih
Cevap için teşekkürler .Peki sonuç elinize nasıl ulaştı. İşyerine gönderiyorlarmış sonucu, bende 1 ay sonra işten çıkış yapsam bir sıkıntı olur mu? Bir de ,siz bu süreçte takibi nasıl yaptınız .Ne eviss den nede https://bmvdb.gib.gov.tr/engelliindirimi/ , sitelierinde takip yapabiliyorum .

aslında 15 gün içinde bile çıkış yapsanız olur ama ben 1 ay prim ücreti ödedim arkadaşıma garanti olsun diye .şehire göre sonuç işyerine muhasebeciye 2 ay içinde ulaşıyor ben ankaradayım 1,5 ay sürmedi internet ortamından Ankaradan durumu sorgulayamadım ama telefon le de sorabilirsiniz. ayrıca vergi dairesinden sonuç belgelerinide elden teslim alabilirsiniz

Ömer_1 vergi indirimi için müracaat ettiğin tarihten itibaren en geç 1 ay icinde de sonuçlanır. Vergi indirimi yazısı işlerine elektronik posta ile yollar maliye.Zaten so uclanınca telefonunuza SMS gelir. GI
idip maliyeden de ala bilirsin vergi indirimi belgesini.Sigorta çıkışı verende şuan hiç bir sakınca yok.evrakları Vergi indirimi için gönderdikten sonra çıkış verdiren bilirsin.sıgorta girişine göre E.Y.T li olmak için 3 ay gibi sigorta girişin geç görünüyor. Bildiğin gibi e yt liler 8 eykel 1999 dan önce sigorta girişi olanlar. Askerlikten önce smi sigortq girişin sonramı senin kardeş. Eger askerden sonra ilk sigorta girişin olduysa askerlik borçlanması yaparak sigorta girişini geriye çekerek EYT li olarak toplamda 5400 sigorta ve 25 yıl sigorta süresini doldurarak yasa bakmaksızın emeklilik yolu açılıyor Aralık ayında meclisten çıkacak yasa ile bunuda hatırlatmak istedim böyle bir hakkın varsa kullan derim.vergi indirimi ile emekli oluncada aynı maaş alırsın ama vergi indirimi ile ssk nın her zama kontrol muayenesine çağırma yetkisi var o sitresi yaşamazsın yani

fenerliyizz

Askerliği 96 -97 de yaptım, askerliği saydırınca zaten eyt li oluyorum . Mevcut hükümet daha 1 sene önce secimi kaybedeceğimi bilsem yinede eyt yasasını çıkarmam deyip 6 ay, 1 sene sonra eyt yasasını çıkarıyorum diyen bi hükümet. Bugün A dediğine yarın B diyen , tutarsız , ve ne yapacağını belli olmayan bi hükümet.YAni bunların ipiyle kuyuya inene kadar , SSK gel kontrole dedimi , gider kontrolumu olurum .Haa olduki kontrolden Yüzde 10 alırım ,o zamana kadar da eyt çıkar normal emekli olurum. Verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için ayrıca ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

sumerfatih

Telefon ile bulunduğum ilin yani Aksaray vergi dairesini mi telefonla aramalıyım, yoksa Ankara yı mı aramalıyım

Kardeş eyt zaten şuan mecliste Aralık ayında yasallasacak şuan ki hükumet değişmeden yasa kalıcı olur. Tercih senin tabiki ama borçlanma yapacaksan ocaktan önce müracaat et derim.çünkü sigorta primleri ocakta zamlanır malüm

Ömer_1

ilk aksarayı arayın evraklar ankaraya gönderildi derse Ankarayı elinizdeki işlem numarası ile arayıp öğrenebilirsiniz

GİB'den mesaj geldi işleminiz tamamlanmıştır diye. Bundan sonra ne yapmalıyım ?

Değerli arkadaşlar GİB den mesaj aldım,tam metin şu şekilde. *****rapor numaralı talebiniz sonucu oluşturulan EVİS ( Erişkin % 40 ve üstü ) işleminiz tamamlanmıştır. Şimdi ne yapmalıyım , maliyeden gidip alabiliyor muyum sonucu .Bazı arkadaslar işyerine e-mail gelir demiş. Zaten eyt yi bekliyordum,sonucu aldıktan sonra direk sgk yamı gideyim emeklilik için. Yardımcı olun yol gösterin lütfen.

Ömer_1 işyerine gelmesini beklemenize gerek yok. Bağlı olduğunuz verdi dairesine veya defterdarlık giderek vergi indirim raporunuzu alabilirsiniz.

deasn12

Maliyeye evrakları verdiğim engelli işlemleri yapan yere gittim ve rapor sonucumu alacağımı söyledim.Görevli memur Kendisinin veremeyeceğini 3 iş günü içinde işyerime geleceğini söyledi işyerine soruyorum ,3 günü geçmesine rağmen bişey yok.

Ömer_1 Valla kardeşim. Bundan 9 ay önce vergi indirim için başvuru yaptıktan sonra 20 gün sonra önce Ankara beni aradı onaylandığını söylediler daha sonra sms geldi. Bende bağlı olduğumuz defterdarlığa giderek sadece tc numaramla kaşeli imzalı şekilde teslim aldım.Aynı gün içerisinde sgk ya gittim emeklilik başvuru yaptım.

Üst Alt