Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışından otomatik vites araç almak ve vergi muafiyeti hakkında..?

BURUSK

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar benim .h. Sınıfı ehliyetim var otomotik vites kulana bilir yazıyor. Yüzde 50. Li raporumla yurt dışından araba almayı düşünüyorum. Ama nasıl olacağını bilmiyorum ve gümrükten muaf vergiden muaf ollunurmu lütfen bilenler beni bilgilendirsin..tşkrlr

yurt dışından 3 yaşını geçmemiş ve silindir hacmi 1.6 yı (1600cc) geçmeyen binek araba alabilirsiniz herhangi bir vergiye tabi değilsiniz

Merhaba ;
Bir Sorum Olacaktı Bildiğim Kadarıyla Engelli Yakını Olan Aynı Evde Yaşayan Kişiler Araba Alınca Ötv'den Falan Yararlanılabiliyormuş. Bu Konuda Biraz Cahilim Bilgilendirirseniz Sevinirim. Mesela 1600CC Motor Hacmi Olan ve Fiyatı 40 Bin TL Olan Bir Araba'yı Alırken Ne Kadar Ödüyoruz ??

kişinin engel oranı %90 ve üzeriyse 3. derecenden bir akrabaya kadar kendine şöför tayin edebilir alacağı aracın motor hacmi bildiğim kadarıyla 2700 ccye kadar olabilir ötv oranı sanırım %37 40 bin tlden ötv düşünce sanırım 28 bin tl civarı oluyor

ithal araba

arkadaşlar ben raporu yüzde 50 ve otomatik araba kulanır h sınıfı ehliyetim var.
dışardan araba almam için ha şünüda belirtim sol ayagımda kalça kemigim protes .benim burda yapacağım evraklar neler dir .
ve tekrar heyet raporu gereklimi ve ankaraya gitmem gereki yormu.
ötv den muafmıyım
bilen arkadaşlar beni aydınlatsın hepinize çok tşkr ederim .
ikamet yerim ŞANLIURFA

Arkadaşlar yurt dışından araba almayın bence yurt dışından alınan arabaları 10 yıl satılamaz satmak istediğinizde vergisini ödemeniz lazım.
oysaki türkiyeden alacağınız aracları 5 yıl sonra satabilirsiniz tapiyki türkiyeden alırsanız sıfır almak zorundasınız ödv kdv ve bandrol vergisini ödemeden değerlendirmesi size kalmış tapi yinede

Üst Alt