Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt içinden aldığım araç 5 yılını doldurdu. Satışta ÖTV nasıl olacak?

msc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben türkiyeden 0 araç aldım ve 5 yılı doldurdum şimdi satmak istiyorum ödemedigim ötv veya vergiyi alıyorlar mı yardım ederseniz sevinirim

sanırım son yeni çıkan bir genelge ile bu Öteleme olan ÖTV, aracın satışı sonrası alınmıyor. Ancak, ben yinede bu Maliyeye güvenmiyorum, inanmıyorum. Bunlara olan bütün inancımı yitirdim. Utanmasalar bu işleri hep kaldıracaklar.

Araç ilk iktisabının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra vergiden düşer. İstediğiniz kişiye hiç bir vergi ödemeden satabilirsiniz. Sadece, aracı sakat olmayan birine satarken, üzerinde varolan özel donanımı prosedüre uygun olarak söktürüp, o şekilde tescil işlemi yapmanız yeterli...

Hatta satmasanız da, yani o araç üzerinize kayıtlı olmaya devam etse dahi, yeni bir aracı ÖTV istisnası ile satın alabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...an-vergi-muafiyetli-arac-almak-istiyorum.html

Üst Alt