Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt içinden alacağım ithal aracın satışı için de 10 yıl şartı var mı?

keskinay

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
ben 77 ortopedik engelliyim. araba almaya karar verdik...
vwagen bayiinden toruan mpv tipi model düşünüyorum
bayiden aldıgım araç yurt dışı araç alımı şartlarına göre mi işlem görecek yani 10 yıl şartına tabi mi olacak yoksa yurt içinden alındıgı için 5 yıl sonra degiştirme hakkım olacak mı.
yani aracın türkiyeden alınmış olması 10 yıl şerhini ortadan kaldırır mı yoksa araç yurt dışı üretildigi için ithal edilmiş gibi mi sayılır

Yurt içinden sıfır ÖTV muafiyetli acağınız araçı 5 yıl sonra istediğiniz kişiye hiç bir vergi ödemeden satabilirsiniz. Yurt dışından araç getirme uygulamasıyla yurt içinden araç alma uygulaması farklılık göstermektedir.

Takıldıgınız bir mevzu olur ise 0532 724 20 01 den bize araya bilirsiniz.

markaların nerde üretildigimi önemli alımlarda yoksa nerde satıldıgımı yani alacagım aracın modeli özellikleri uygun olursa yurt dışında üretilmiş türkiyede satılan bir araç olabilirmi olursa bu yurt içi araç alımı gibimi degerlendirilir [5 yıl satılamaz]mesela.....

İstediğiniz aracı alabilirsiniz Türkiyede bulunan hangi bayiye giderseniz gidin ister Türkiyede montaj olsun ,ister avrupadan gelmiş olsun farketmez. 1600 cc gecmeyen istediğniz sıfır aracı alabilirsiniz.(mercedes,bmw,tofaş,kia vb ) aldığnız tarihten itibaran 5 yıl geçtkten sonra istediğiniz kişiye vergi ödemeden satabilirsiniz.

ozaman yurtdışı ısrarı niye anlamış degilim netür avantajı var bukadar ısrar niye yurt dışına. arabayı görüp begeniyorsan özelliklerini yerinde test etmek varken benim bilmedigim çok büyük ve önemli sebebi olsa gerek fiyatımı acaba prosedürümü fazla. tertibat olayımı nedir anlayamadım ötv muaflıgı geçerlimi yani yerli üretim araba alıyormuş gibi sayılmıyormu bilen varsa söylesin nolur benim milletim uyanıktır vardır bi sorun yada zorlugu bilenlerden cevap bekliyorum

bilgi lütfen

arkadaşlar yurt içi avrupa araba alımlarında sorun yoksa yurt dışı ısrarı niye biri bana bunu açıklasın lütfen bilmedigim bir sırrımı var.araba alımında araştırma safhasında tıkandım kaldım mpv türünde ww touran mpv yurt içinden alıp tertibat taktırsam olabilrmi bide servis tertibat olayını kendisi takarmı ve 10 yıl satılamaz şartınamı takılmış olurum.

selamlar

keskinay; yurt içinden hangi aracı alırsan al ötv ödemessin ve 5 yıl sonra istediğin kişiye satarsın...
yurt içinde araç alırken araca ödeyeceğin para+tertibat ve porje parası dışına ücret ödemessin...

yurt dışından araç alımında neden bu kadar ısrar var bu işin sırrı ne biliyormusun_? sadece fiyat farkı yurt dışından alınan araçlarda gümrük vergisi ödemessin... araca yurt dışından alırken ödediğin para+takılacak tertibatın parası+türkiyeye getirilme masrafları+gümrük işlemlerine ödeyeceğin küçük masraflar dışında başkaca ücret ödemessin...

ama bu 2 durmun karşılaştırılmasınde önemli nokta bence sıfır km araçmı istiyorsun yoksa 2. el bi araçmı istiyorsun... yurt içinde sıfır araçlar dışındaki araçlarda ötv olmadığından 2. el araçta ötv muafiyeti diye bişey söz konusu değil sadece mtv den muaf olursun bu arada yurt dışından da alsan mtvden muaf olursun... ancak yurt içinden 2.el alacaksan mantıklı olan yurt dışından 2. el almak çünki yurt dışından 2. el araç almak tüm masraflar dahil yurt içinden alacağın 2. el aynı araçtan daha ucuza geliyor...

yurt dışınan sıfır araç almak mantıklı değil bence...

yani sonuç olarak bence
aynı araca daha az ödemek istiyorsan?
sıfır alacaksan yurt içinden almalı,
2.el alacaksan yurt dışından almalı,

bu arada yurt dışından araç almanın muamelesi yurt içinden almaya göre çok daha fazla...

işte olay budur bilmem anlatabildim mi_?

verdiginiz bilgi için teşekkürler şimdi biraz daha anladım konuyu sanırsam

Üst Alt