Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından vergisiz otomobil alan biri aynı zamanda yurt içinden de alabilir mi?

cazcı

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar.
bir sorum var bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. ben yurtdışından kendim kullanmak için bi araç aldım. duyduğum kadarıyla 10 yıl satamıyormuşum. yurt içinden 0.km araç alabilir miyim. ötv mtv ödemeden.

saygılar

Bu konuda çok net bir bilgim yok, ama mantıklı olmasa da, "hem yurt içinden hem yurt dışından alınamaz" diyen bir düzenleme bilmiyorum. Var mı bilen?

Sanırım (yaptığım araştırmalara dayanarak) alabilir, ancak 2 araçta hiç bir muafiyetten faydalanamaz. Ayrıca benden başkasının (pek tabi 1.derecede ailemde) kullanamıyacağı 2. araçı niye alayım. Tabi gelir seviyesi çok yüksek olanlar alabilir, almalılardır, ama dediğim gibi 2. araçtan itibaren hiç bir muafiyet yok.

Levent54;
kım demıs yok dıye . engelıne uygun tertıbat bulunan ve kendısıne aıt olan 2 arabası olan bır kısı mtv den muaf veya kısı yurt dısından kendısı kullanmak ıcın araba getırmıs ve 5 yıl boyunca kullanmıs ve satmadan kullanmaya devam ederken 100 90 rapor alarakta babasına arac almıs ve muafıyetten faydalanmıs

2002 den bu yana her ikisi kullanılıp araç alınamaz, çünkü 5 yıl süresi yurt içinden getiren içinde yurt dışından getiren içinde geçerli ve 5 yıl dolduktan sonra getirebilir, ama 5 yıl içinde aynı anda iki araç alınamaz.

değerli gilgilerinizden ötürü çok teşekkürler. arkadaşlar.

Üst Alt