Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından online tekerlekli sandalye almak..?

tsm

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Vereceğim linkde tekerlekli sandalyemizi kendimiz yaratıp sipariş verilebiliniyor fakat yurt dışından 3000-5000 dolarlara maloluyor ve kredi kartıyla alındığı takdirde gümrük işlemleri nasıl oluyor acaba bilen bir arkadaşımız varsa bilgi verirse sevinirim.

Teşekkür ederim.

https://www.quickie-wheelchairs.com/

Hiç bir fikrim yok ama, tek bir tane alındığında ticari olmadığı için vergisiz şekilde kargo yolu ile adresinize gönderilrir diye düşünüyorum.
Bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok güzel olur...

Bende bir adet alınması durumunda vergisiz olacağını düşünüyorum tabi bilmiyorum .normal durumlarda sanırım 100 yuro gibi bir sınır konuyor üstü gümrük vergisine tabi.tabi alınan şey tekerlekli sandalye olunca rqakam lar zaten malum ama gümrük vergisi alınırmı alınmazmı.
Sonuçda türkiye ye teslim edilen online tekerlekli sandalye alınacak siteler mevcut.

bu konuyla ilgili olarak bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim.

iyice araştırılırsa çok uygun alınabilir tekerlekli sandalyeler online olarak satışlar mevcut.teşekkürler

Bence ikinci el olursa ve gemi kargo gibi bi seçenekle gönderilirse vergi sorunu olmaz.

bende almak istemiştim net üzerinden ,gümrükten geçmesi için şirket engelliliğini belgeliyecek rapor istiyorlar

tekerlekli sandalyeler gümrük vergisinden ve katma değer vergisinden istisna edilmiştir. bu nedenle hiçbir vergi ödemeden ithal edebilirsiniz. elbette türkiye gümrük idaresi çok ilginç bir teşkilat olduğundan yasal durum böyle olmakla birlikte uygulamada ne olur, sıkıntı çıkar mı diye araştırmanızda fayda var.

huseyin78;
bunun belirtildiği bir kanun yada yasa var mı?

tsm;
merhaba bu medıkal sırketı hangı ulkede acaba bılgılendırırmısın

Üst Alt