Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından ithal edilen araçlarda ÖTV oluyor mu?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Gümrük müdürlüğüne bilgi için yazmış olduğum dilekçemde yurt içinden ötv muafiyetinden yararlanılarak araç alan bir özürlünün beş yıl geçmeden muafen özel tertibatlı aracı ithal talebinde bulunması durumunda gümrük vergisi muafiyetinden de yararlanıp yararlanamayacağını sormuştum
Gümrük müdürlüğü yazılı cevap verdi,cevapta yurt içinden özel tüketim vergisi muafiyetinden faydalanmak sureti ile araç alan bir özürlünün beş yıl geçmeden muafen özel tertibatlı özürlü aracı ithal talebinde bulunması halinde bu araca gümrük vergisi muafiyeti uygulanır,ancak özel tüketim vergisi muafiyeti uygulanamaz şeklinde yazılı cevap verildi.bu cevaba göre YURT DIŞINDAN İTHAL EDİLEN ARAÇLARDA ÖTV OLURMU? BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR VARSA PAYLAŞALIM LÜTFEN....

Gümrük muafiyeti tebliğinde değişiklik tam bir açıklık yok bu konuda şöyle ki bu tebliği daha önce getirilen araçları da kapsar mı yani değişiklik yapılmadan önce biliyorsunuz ki 10 yıl boyunca satamıyordunuz şimdi 5 yıla indirmişler yani 5 yılı doldurduğunda ötv ödemeden satabiliyorsunuz yani engeli olmayan birisine de. öğrenmek istediğim geçmişi de kapsıyor mu? 2006 yılında getiridiğim araçtan gümrük %37 ötv %18 kdv %10 gümrük vergisi istiyor halbuki 5 yılını dolduran bir araç acaba masa başındakiler bilmiyor mu bunu?

Üst Alt