Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından hibe yolu ile araç getirme..?

yasar2456

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
3
Yurt dışından hibe yolu ile araç getirme.
İzlenecek yol ve en ince ayrıntısına kadar.
Hibe yolu ile alanlar var mı?
Ankaradaki işlemler için gümrükdeki ve daha sonrakiler için önerebileceğiniz yani bu işlerle uğraşan aracıların tlf numarası.
Türkiyedeki işlemler için ne kadar masraf oluyor.
Vekaletname ile ankaradaki işlemlerimin hepsini yaptırabiliyor muyum.

Aklıma gelenler bunlar önerebileceğiniz başka bir şeylerde olursa yazarsanız sevinirim?

kardeşim ben yeni aldım ara beni görüşelim 5072321041

hibe dedigin ne yaşar birisi sana araç hibeedecekse ödeyecegin sadece gümrük masrafı ve getirmede benzin masrafıdır. oda şöyle olur. sen vekalet vereceksin getirecek kişiye sen gidemiyorsan noterden oda tertibat taktırıp gümrükten geçirecek sonra sna gümrükte teslim edecek sen üzerine alacaksın vs işte gümrük masrafı 400 civarıydı en son bildigim takipcilerin yaptıgı işte birde araba gelirken benzin vs masraf olursa o olur norterde 40 civarı tutar

hibede de yaş sınırına takılıyormuyuz arkadaşlar yoksa yasada açık varmı

yasada hibe yada hibesiz diye birşey yok olmazda orda paraylamı aldın bedavamı aldın buranın umrunda olmazki onun için yaş sınırı ondada var tabiki yani sen gümrüge aracı soktugunda kriterler neyse o uygualnacak alacaıg para neyse ona bakacak yurtdışında ne yaptı nnasıl aldın diye bakmaz

bumerang kardeşim olmadığından emimisin nasıl böyle bir şey yok diyebilirsin.ben ordan alınan arabanın hibe olunca kağıt işlemleri farklı oluyor,yani benim demek istediğimi anlayamamıssın,herhalde bedava olacak değil amcan veya dayın da olsa benim öğrenmek istediğim prosedür,ve masraf,birde ankaradaki işlemler yani benim bu yazdıklarımı ancak getiren anlar ne demek istediğimi.genede sağol.

Pratik açıdan hibe ile satın alma arasında işlemde hiç bir fark yok.
Aynı motor hacmi sınırşaması vb. şeyler hibe için de geçerli

yani bildigim yok olabilr diyecegi mama biraz mantık yürüttümmüde olmaz en azından 3 yaş sınırı ve prosedür açısından çünkü öyle birşey olsa ordna araç getirenlerde bunu hibe yoluna dönüştürebilir orda birileriyle anlaşıp elden para teslim edilir hibe ediyoru mder ona göre işlem yapılır onun için ben dedim farkı olmadıgı ve gümrügün ona bakmadıgını çünkü gümrükten ben arabayı aldıgımda bana kaç para verdin diye sormadı

Üst Alt