Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından Gürcüstan ve Amerika'dan araç getirebilir, tertibat yaptırabilirim

Myplaza

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
S.a arkadaşlar gürcüstanda şirketim var 4 senedir gürcüstanda yaşıyorum (Son 4 ay hariç şuan Türkiyedeyim.) ...Bu yeni çıkan kanunla birlikte bir fikir almak istiyorum sizden. Amerikadan ve almanyadan gürcüler zaten araç getiriyor. Çoğuda sıkışıyor ve satıyor. Ben bunlardan 2015-2018 model arası araçları çok rahat sizler için satın alabilir. Ekspertiz merkezlerinde eksper yaptırabilirim. Gürcüstana kimlikle girilebiliyor ve pasaportunuzun üstüne aynı gün araç alabiliyorsunuz.Herhangi bir şey gerekmeden sadece pasaport yeterli oluyor. Ve türk Gümrüğüne kadar sizlere eşlik edebilirim. Gürcüstanda tertibat mantığı zaten yok. Orda İşten anlıyan bir ustaya Tertibatı çok rahat cuzi rakamlara yaptırabilirim. Tertibat mantığı türkiyedeki gibi değil orda istediğiniz herşeyi araca çok rahat yaptırabiliyorsunuz.

Ve bunları size sol kolu olmayan biri olarak yazıyorum. Kendimde engelliyim.
Mesela şuan bu aracı
2016 model bmw 3.20 2000motor turbo pazarlıkla 39.000 larilere alabiliriz oda türk parası olarak
64.000tl lere geliyor.

https://www.myauto.ge/en/detail/27880729

Bunuda dolar hesabınızdan araç parası olarak gürcüstandaki hesabımıza göndericeksiniz. Gümrükte ne kadara aldığınızı gösterebileceğiniz bir dekont olması açısından.
Burda şöyle bir güvence oluşturucam. Şirkete bağlı alt hesap açtırıcam. Ve bu hesabı siz dilediğiniz gibi para çekebilirsiniz vekaleti verdiricem gürcüstan noterinden. Tüm bu işlemleri beraber yapacağız. O şekilde sizi hesaba gelen parayla ilgili güvenceye alıcam. Zaten bu işler karşılıklı güvenle olur. Yada bildiğiniz bir yöntem varsa onuda yapabiliriz. Şunu söyleyebilirim. Gürcüstanın kralları çok sıkıdır. 1 tokatın bile 5 yıl hapsi var. Eğer dekont sorunu olmazsa zaten aracı üstümüze alıcağınız zaman ödemesini nakit gürcüye yaparsınız. Örnekler çoğaltılabilir.

Bu şekilde istediğiniz tüm araçları yarı fiyatına size maal edebilirim.
Amerikadan gürcüstanada araç getirebilirim. Daha önce kendim için getirip gürcüstanda binmişliğim var.

Bunla ilgili iş geliştirme ve güven oluşturma adına fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
MEHMET AVCI
0532 726 5556 TELEONUM.

ARAÇ DEĞERLERİYLE İLGİLİ BANKADAN YURT DIŞINA ÖDEDİĞİNİZ VE AÇIKLAMADA ARABANIN MODELİNİ YAZMIŞ OLMANIZ DEVLET İÇİN YETERLİ OLMAZMI....

Yurtdışından araç alımlarında 1.6 motor sınırı devam ediyor.
Ayrıca 2015 model araç değil en yaşlı 2016 olabilir. Bilginize.

yur dışı için devam ediyor sanırım ayrıca 0-3 yaş aralıgında olmalı daha eski olamaz

araç alıpta türkiyede kullanamaz tc vatandaşı yok öyle bir dünya şu engellilere dokunmayın bari kolun yok diye sana güvenen olmaz umarım.çünkü dediğin işi yapanların hepsi mağdur oluyor

okuma yazman varsa google biraz araştır görürsün.karaladığıma nasıl karar verdin acaba biraz araştırma yap sonra tekrar karalıyorsun diyebilecekmisin bakalım.

Son dakika.. 'Ucuz' diye aldılar başlarına gelmeyen kalmadı - Haberler | Sondakika

https://www.youtube.com/watch?v=u7Zzdi-I2yo

https://www.youtube.com/watch?v=FsZnGvnkvsU&feature=youtu.be

Türkiye Cumhuriyeti yasalarina göre Gürcistandan otomobil alan T.C.vatandaslarinin yurtdisinda ikamet etmeleri ve son 1 yil icerisinde 185 gün yurtdisinda bulunmus olmalari gerekmektedir. Bu sartlari yerine getirmeyen kisiler sizinde yukarida belirttiginiz gibi ikamet,oturma ve vekalet yöntemi ile Türkiyeye Gürcistan vatandaslari vesilesiyle arac sokup kullanabileceklerini zannetmektedirler. Fakat Türkiye icinde ikamet eden vatandaslarin Gürcistandan otomobil almasi 4458 nolu Gümrük kanununa göre yasalara aykiri oldugundan, hemde Gürcistan vatandasi olan kisilerin Türkiye icine soktuklari otomobili baskalari üzerine vekalet ile birakmalari, satmalari veya park edip tekrar Gürcistana dönmeleri yasak oldugundan Trafik ekipleri tarafindan yakaladiklari yerde hemen baglanirlar ve bu otomobilleri kullanan veya üzerinde hak iddia eden kisiler hakkinda da "kacakcilik"tan sorusturma acilir.

2000 euro ya ozel tertibatli elden gaz fren ve 35.02 kodlu araba nasil sahip oluruz

UnFeeLinq

yurtdışında ikamet etmediğin sürece zaten aracı gümrükten kendi adına geçiremiyorsun.geçiren oranın vatandaşı oluyor ve ister arabam çalındı desin ister demesin sen arabayı türkiyede kullanamazsın.ilk polis çevirmesinde araç bağlanır.hakkında dava açılır.sonra sen o arabayı gümrükten geçiren vatandaşı tekrar binlerce dolar verip çağırırsın mecbur türkiyeye arabayı gümrükten çıkarması için.aracı birlikte götürürsün gürcistana 10000 dolara aldıysan 2000-3000 dolara satarsıın tabi şanslıysan tabi.yani binlerce dolar arabayı getirmeye ikna eden şahısların cebine cukka...sanada vah vah tüüh tühh demek kalır...

umarım açıklayıcı olmuştur:rolleyes:

185 gün ikametin olursa 2 yıl kullanabilirsin tabi kendi ikametin olacak.2 yılın sonunda o ikametin
geçerliliği bittiğinde aracı gümrükten geçirebilmek için tekrar 6 ay ikametin olması lazım ilk ikametin geçerli olmaz.kısacası yurtdışında yaşamıyorsanız boşa hayal kurmayın.paranızı kaptırmayın

volki_80
hemşo dedikleri gibi olsaydı sizn kapıda herhalde 2 3 tane araç olurdu :D

volki_80

ALLAH razı olsun öyle ucuz araç varsa herkes alır.beleş mezar var mı sen ou söyle :D

volki_80
beleş baldan tatlı olur derler. mezar var mı dedık ona bilem göz koydular :D

volki_80
Ben zaten yabancı plaka kullansınlar diye yardımcı olmayacağım. Aracı uygun fiyata alıp tr plakaya çevrilmesinde yardımcı olucam. Sonuçta yurtdışından araç almakta farklı bir sarfiyat gerektiren bir iş. Gürcü plakalı araçları engelli arkadaşlara neden satayım gürcü plakalı araç kullanacaklar diye... Dediğin herşeye katılıyorum. Şuan kanun tam olarak ne diyor henüz bir bilgi bulamadım ama 2.0 mercedes 2018 model araçlar amerikada 35.000 usd civarı tr ye teslim edilebilir. Bu aracı engelli arkadaslar rakam sınırlamasına takılmadan alabilirlermi onu merak ediyorum

Engelli aracı her ülkeden alınabilir.Arkadaşların bir çoğu engelsiz araç alınacakmış gibi yurt dışında 185 gün oturum şartını yazmışlar.Bu engelli araç alımlarında oturum ve vatandaşlık şartı yoktur.

Ayrıca ABD den çok ucuza araç getirdiklerini biliyorum.Bir kaç engelli arkadaş ta Gürcistandan araç getirdiler ve halen kullanıyorlar.Önemli olan Türk gümrüklerinde tescillerinin yaptırılması.

nasıl Almanya yada bir başka ülkeden araç getirtiliyorsa Gürcistandan da araç getirmekte hiç bir sakınca yoktur.Burada dikkat edilmesi gereken konu aracın her hangi bir sahteciliği olmasın.

Şu anda 2015 model araçlar getirtilebilir.Bir çok arkadaş bilmeden yazıyor.Lütfen yanlış bilgilerle araç getirecek arkadaşların zihinlerini bulandırmayın.

Şunu da yazayım şu anda 1 Gürcistan larisi 2,1 TL yani 2 TL yaklaşık 1 Lari ediyor.Bundan 5-6 ay öncesinde 1 lari 1,4 TL ediyordu. En büyük Gürcü araç satış sitesi myauto dur.Bilginize

https://www.myauto.ge bu sitede ki 2016 model BMW 320 fiyatları neredeyse tr fiyatlarının 3/1 bile değil ben mi yanılıyorum., sol bacak engelim h sınıfı ehliyetim ve raporum ötv muafiyetli aracım var.
Gümrük vergisi muafiyetli sonraki yıllar bu araçlardan alma imkanımız nedir?

teşekkürler

emir79
Yasal yollardan Gürcistandan araç ithal edebilrsiniz.Yeterki sağlam kişilerle bu işi yapmanız.Gürcistanı bizim Türkler ve Azerbaycan kökenli kişilerin bozduğunu hep söylerler.Ülkenin yerli insanları çok dürüstken bizim Türklerin sahtekarlıkta bir numara olmuşlar.

Yine de düzgün şekilde işini yapan insanları bulursanız bence hic durmayın aracınızı getirtin derim.Ben 2016 BMW x5 hibrit arabayı 7600 dolara pazarlık yaptım fakat elimdeki arabayı elden çıkartamadığımdan geri bırakmak zorunda kaldım.Araç ABD den ithal edilecekti.

metehan50*
sizdemi gümrük muafiyetli alacaktınız, samsundan gürcüde çok esnaf var nerdeyse çevremdeki çoğu kimsenin orayla veya orda ki esnaflarla irtibatı var, bakalım yurtdışından araç getirme belgesini alabilirsek araç almayı düşünüyorum yurdışından, ([FONT=sans-serif]2016 BMW x5 kazalımı? çünkü fiyatı çok uygun)[/FONT]

Tüm Rize’nin Trabzonun Gürcü plakalı arabaya binmesi gerekmezmiydi
çok yasal çok cazip çok kolaysa :)

emir79

Evet bende gümrük muafiyetli alacaktım.BMW x5 çok hafif arkadan hasarlıydı.En fazla tamirine 700-800 dolar masraf çıkar dediler.Araç hibrit daha 16 bin km de idi.Amarikadan sipariş üzerine araç getirtirseniz çok ucuza mal oluyor.ABD de trafikten men edilen araçları bu işi yapan aracılar ucuz bir maliyetle getirtiyor.Bir de volvo xc 90 vardı o araçta 2017 modeldi çok düşük km de idi.Bu araçta bana 16 bin dolara gelecekti.Bu araçta hibrit araçtı.

Serkan bey her önüne gelen gürcistandan araç getirip kullanamaz.Yasa gereği bir yılda en az yılın 185 günü yurt dışında geçirilmesi gerekir.Engelli statüsünde getirenler ise kesinlikle İstanbul,Ankara,Mersin ve Rize gümrüklerinin her hangi birisinde tescil ettirmeleri gerekir.Aksi halde Gürcü araçlarını Türkiyede kullanmak mümkün değildir.

Emir kardeş sol bacak engeli olanlar yurt dışından hiçbir şekilde araç getiremez. Çünkü sol bacak engelliye tertibat gerekmiyor. Tertibat gerektiren engeli olanlar yurt dışından araç getirebilir.

Benım kayınco bulgarıstan dan aldı .Rezıl rüsva oldu . Giriş çıkış yapması lazım muhattap adam da yok. arabayı parcalatıp satmayı dusunuyor . sigorta yok muayene yok . kaçak da bınemıyor basına kaldı .

esrarengizadam25

evet sol bacak engelliler olarak otomatik vitesi tertibat sayılmıyor gaziler hariç, (belki ileriki zamanlarda bizide kapsar.)

Üst Alt