Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından getirttiğim aracın satışı ve yeni araç alımı hakkında..?

Brown Sequard

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2005 senesinde, 2000 model Mercedes Vito getirttim Almanyadan. Araç trafik tescil süresi 2011 Şubat ayı itibarı ile 6 yıl olacak...
Yurt içinden yeni bir araç almak istiyorum. 2005 yılında yurtdışından aracı getirttiğimizde 5 yıl sonra satabileceğimize dair yasa vardı. Şimdilerde 10 yıl muhabbetleri dolaşıyor.
Acaba ben aracımı şu an özürlü olmayan herhangi birine satabilir miyim? Yoksa sadece özürlü birine mi satabilirim? Yoksa 10 yıl mı beklemem mi gerekiyor?

Bilgisi olan varsa veya daha önce araç getirtip satan varsa bilgi verirse sevinirim...

Ayrıca ben şu an ÖTV ve MTV muafiyetli yeni araç alabilir miyim. Yoksa elimdeki aracı illa önce satmam mı gerekiyor? Yoksa elimdeki araç kalsa da ÖTV ve MTV muafiyetli ikinci bir araç daha alabiliyor muyum?

Bilgilendirirseniz sevinirim...

5 yıldan önce satabilirdiniz, ama sakat birine. Sakat olmayan birine satışta başta ödenmeyen vergiler ödenirdi o zaman da.
Şimdiki düzenleme: http://www.engelliler.biz/forum/oze...-yildan-once-de-sakat-olmayana-satilamaz.html

Yani, sakat olmayan birine satarsanız, başta ödemediğiniz vergileri ödersiniz. Aracınız ancak 10 yıl sonra vergiden düşer.

Elinizdeki aracı satmadan (ya da 10 yıl tamamlanmadan) yeni bir aracı vergi avantajı ile satın alamazsınız. Ne yurt içinden ne de yurt dışından.

Üst Alt