Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından getireceğim araç kaç yaşında olmalı?

obdus

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
%90 özürlü kızım var. yurt dışından getireceğim araç kaç yaşında olmalı?
kızım zihinsel engelli. 22 yaşında. devlet hastanesinden alınmış devamlı süresiz raporumuz var.

en az 2007 model olması gerekir bunun dışında motorla ilgili bir kaç sınırlama daha var

yurtdışından getirtebileceğiniz gibi buradanda ötv vergisinden muaf alabilirsiniz ancak kızınız olmadan arabayı kendiniz için özel işlerde kullanamazsınız araba kullanabilecek 3 kişi gösterebilirsiniz bu 3 kişi haricinde de o arabayı kimse kullanamaz bu kanunlardan haberiniz varmı bilmiyorum ama benim bir yakınımda aldı ordan biliyorum arabayı bakıma götürürken bile çevirme ile karşılaşmış ve dert anlatması bayağı zor olmuşş ama 5 yıldan sonra engelli pilakasını kaldırabiliyorsunuz ve araba da sizde artık özgür oluyorsunuz...

Yurt dışından araç alma hakkınız yok. Zira yurt dışından araç alabilmeniz için kızınızın araca binip-inmesi ile ilgili özel donanıma ihtiyaç duyması ve ithali düşünülen minibüste de bu ynde bir donanım olması şart.

Ama yurt içinden sıfır km. 1600 cc motor hacmi ile sınırlı olmak koşuluyla ötv muafiyetli otomobil satın alabilir, mtv istisnası da uygulatabilirsiniz.

kızımın yürüme fonksiyonlarında herhangi bir sorun yok ellerinde problem yok epileps

kızımın yürüme fonksiyonlarında herhangi bir sorun yok ellerinde problem yok epilepsi hastası doğum sonrası menencit beyinde hücre ölümü.yurtdışından hibe araç alabiliyormuyum.

Hayır, yurt dışından araç ithal edemezsiniz.

abi kanunda ki yeni düzenlemede derki

abi kanunda ki yeni düzenlemede derkiyurt dışından araçithalinden zihinsel ve görme engellilerde aynı haklardan yararlana bilir der. üçüncü şahısların kullanmalarına izin vererek. der .konuyu açıklarsabnız memnun olurum.

Üst Alt