Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından getirdiğim araç için beni süründüren müfettişi şikayet..? [Hukuk]

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
-arkadaşlar 2009 yılında yurt dışından ozel teribatlı araç getittirmiştim aracı hala kullanıyorum
-2012 yılında hakkımda resmi belgede sahtecilikten kamu davası açıldı (gümrük ve ticaret bakanlıgının müfettişi nin savcılığa şikayeti üzerine)
-2009 da aracın onaylanmiş dosyasındaki evraklar sahte diye müfettiş savcılığa şikayet etti savcılık kamu davasi başlatti resmi belgede sahtecilikten
-2010 yili başlarinda yurda kaçak mal sokmaktan 35.000TL para cezası geldi.
-yıl 2014 harizan davadan beraat ettim
-şimdi ben ne yapmalıyım yurt dışından getittirdiğim bir araba yuzunden engeli halimle mahkeme kapilarinda süründüm 3 sene yargılandım stresi çilesi cabası .35.00TL ceza ödememek için kaç takla attim
-şimdi ceza davasi bitti beraat ettim. (italat işlemindeki bütün işlemler usule uygundur herhangi bir sahtecilik yoktur kaçakçılık veya resmi belgede sahtecilik yoktur diye karar çıktı)
-gümrükteki keyfe keder müfettiş dosya tam oldugu halde beni savcılığa şikayet edip 3 sene yargılattırdı sorup soruşturduguma göre bu müfettiş ne kadar kaçak yakalarsa o kadar prim aliyormus yani yurda giren kaçak malları yakaladikça para aliyormus sırf bu yuzden butun evrakları tamam olan engelli italat işlemi yapıp getittirdigim aracım için beni 2 sene mahkemede süründürdü
-ben şimdi ne yapmalıyım tazminat davası açsam kazanabilmem imkanım olurmu
-engellileri bu şekide süründürdüğü için bu müfettişi kime nasıl nereye şikayet etmem gerekir
-hepimizin başına böyle bir olay gelebilir arkadaslar konu hakkında bilgili arkadaslardan fikir bekliyorum tesekurler.

bence peşini bırakma. tazminat davası aç. dava açmak bu kadar kolay olmamalı. ama aynı zamanda bir o kadar yorulacağını, mahkeme kapılarında sürüneceğini de unutma. açarsan büyük ihtimalle kazanırsın. sana kolay gelsin. yurtdışından araç getirenlerin ortak korkusu bu. ben de yurtdışından araç getirtmiştim. çektirtmedikleri sıkıntı kalmadı. ne yapalım yurtdışından araç getirenlerin ortak derdi bu.

çok kızgınım benim gibi birçok kişi yargılanıyor kimse ceza almıyor bu nasıl bir sistem nasıl iş anlamadım

burada durumu anlatman yeterli olması lazım. en etkili yere şikayet etmişsin daha ne yapacaksın. bu sayfanın hukukçuları vardır mutlaka ilgilensinler bi zahmet.

burdaki husus ben müfetttişi mi vermem gerekir mahkemeye yoksa gümrük tic bakanlığınımı

İlgili kurum olan Gümrük Bakanlığını karşına alsan bu duruma sebep olan müfettişe kadar iner zaten iş . Öyle bu evrakta sahtecilik var deyip kişileri mağdur edememeli . Hukukçu birisi illaki vardır forumda yoksada tanıdık bir avukata şifayen bir konuş durumu anlat bakalım o ne diyecek .

Bence ilk önce bu tutumunun onun siciline işlenmesi için idari şikayetlerde bulun. O müfettişi kim görevlendiriyor, idari olarak hangi kuruma bağlı, bunu öğren...

Tazminatın çok mümkün olmadığını düşünüyorum. Bu ülkede devlet denen aygıt vatandaşa eziyet çektirmek üzerine çalışır. Memur atar pisliği vatandaşın üzerine, vatandaş uğraşsın dursun! Hakimler de genelde "mevzuata uygun" der çıkar işin içinden.

Üst Alt