Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından engelliler için getirlecek arabalarda yaş sınırı var mı?

armani

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar ben avusturya'da yasiyorum. yaklasik 7 ay önce trafik kazasindan felcli kalan kardesime bir araba getirmek istiyorum. saga sola giderken kullanabilcegi yada o kullanamazsa dahi babamin kullanabilcegi kardesimi rahatca arabaya bindirilebilmesi icin özel tasarlanmis tertibatlandirilmis bir arac getirmeyi dusunuyorum
tüm haklarimizi sizler sayasinde ve sizlerin sundugu kaynaklarida iyice okuyarak herseyi ögrendim. fakat sorun su ki ben bir duyum aldim, aracin 5 yasindan yuksek (Yasli) olmasi durumunda getirilemiyor falan fistan gibi... yani simdi arac en fazla ne kadar eski olabilir onu ögrenmek istiyorum?
örnek 2001 model bir ikinci el araba alinip olmasi gerektigi sekilde tertibatlandirilip getirilebilirnir mi.

Malum insanlar o kadar tuhafki simdiye kadar herbirseylerine kostugumuz insanlara simdi arasira muhtac kaldigimizda oraya burasa hastaneye falan kardesimi göturmelerini istediklerimizde problemler olusuyor yada biz insanlari zordurumlara dusurmek istemiyoruz mahcup oluyoruz. Ben de istiyorumki zaten yasami suanda engelli bari bizim sunacagimiz veya bizim yardimlarimiz bari engelli kalmasini istemiyorum ayrica sunuda bilmek isterdim
kardesim 90% göbek hizasindan asagi felcli o isterse ehliyet alipta kullanabilir mi?

Simdiden Tesekkürlerimi sunuyorum

Herkese sunu söylemek istiyorum tum engelli arkadaslarimiza hicbirzaman hicbir engeli engel olarak görmeyin herzaman engelleri asmak icin ugrasin. biliyorum cok zor oldugunu fakat teknolojiyede inanmanizi istiyorum artik hersey cok geliyior bugün bir kök hucreden insanoglunun herseyi tedavi edilmeye basladi nörolojik sinir omirlik vebenzeri rahatsizliklarin engellerinde birgun hattaa en yakin zamanda önune gecilcegine inaniyorum. insanlik bu konuya kendini adamis durumda gercekten inanin ilk asamada belki ameliyatlarinda fiyatlari yuksek olur ama birgun öylebir duruma gelecegine inaniyorumkiu leblebi gibi bu ameliyatlar heryerde her kosulda kolayca yapilcak ve engellerin hepsinin ustesinden gelincegine inaniyorum sizde inanin arkadaslar..
ben avusturyada yasiyorum butun arkadaslara sesleniyorum benim burdan yapabilcegim sahsima size yardimci olabilcegimherhangi bir durum karsisinda hic cekinmeden söyleyebilirsiniz oluryada burdan elde edilmesi gereken birsey olur hertürlü herkeze acigim..

Evet arkadaş getirtebilirsin hiç bir engel yok, kardesinindekollarında sorun yok ise ehliyetinı alıp rahatça kullanabilir aracı.

Hayır hayır, ithal edilecek otomobil ya da minibüs için her hangi bir yaş sınırı yok.
İki şart var: 1- Özel donanım bulunmalı, 2- Otomobilse 1600, minibüsse 2500 cc (bu 2500 mü 2800 mü çok muallak! Zira ÖTV kanunu 2800 diyor, ama gümrük yazılarında 2500 diyor) motor hacmini aşmamalı.
Araç ithali/hibesi ile ilgili bilgiler şurada yazılı: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ali-icin-yapacaklari-tum-islemler-burada.html

Yalnız, şuna karar vermelisiniz: Aracı (H sınıfı ehliyet alığ) kardeşiniz mi kullanacak yoksa 3. dereceye kadar yakınları mı?

tesekkür ederim tekrar aydinlattiginiz icin yalniz söyle bir durum var biz kardesimin yada 3. dereceye kadar yakin akrabanin kullanicagina dairönceden bildirmemizmi gerekiyor vede ayrica mesela 3. dereceye kadar yakin akraba dahi surecek diye bildirsekte engelli kisinin uzerine yapabiliyormuyuz arabayi hemde indirimden yararlanabilmemiz icin

Olmaz. Ya sakat kişinin kendisi kullanacak ya da 3. dereceye kadan yakınları. Ortası yok maalesef.

Üst Alt