Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından bağış adı altında gelecek olan aracın prosedürü..?

Durakoglu

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Sayın Oturanboğa Bülent bey fikrinizi alacağım konuyla ilgili konular açılmış lakin anlama açısında fikrinize tekrar basvurmak istedim açıkçası açılan konularda bir benzerlikte göremedim...

benim sorum ise şu. benim rapor %96 yürüme engelli..adıma kayıtlı bir minibüs var 1999 model piyasa değeri yaklaşık 16.000 tl öğrendikki almanyada bu araçların 2007 modeli 8000 Euro almanyada tanıdıklarımız var hatta konuştuk.. bizdeki aracı satıp ordan adıma bağış adı altında daha modellisini getirtmek sattığımız aracın parasını tanıdığımıza gönderip ordan aracı alacak ve bana türkiyeye adıma kayıtlı bağış adı altında gönderecek..
gümrük prosüdürü nedir nasıldır böyle bir uygulama varmıdır mümkünmüdür...

bizim burdaki araç adıma kayıtlı 3. dereceye kadar yakınlarım kullanabilir ruhsata işlendi plaka özürlü plakadır...yani ben kullanmam..

yurt dışından gelen araçta aynı durumda kullanılacak..

bilgilendirirseniz sevinirim saygılar...

oezix

ne fark edecekki yani bugün 2010 olduğu için yasa değişecekmi dikkat ederseniz yasa 1998 yılında çıkıp resmi gazete de yayımlanmış belki siteye
o tarihte koydular..artık bilmiyorum arkadaşlar bir aya kalmaz bu işi çözeceğiz ankaraya felan gideceğim rapor çıkartacağım evrakları hazırlayacaz ne gerekecekse işte halletcez hem öğrenmiş olacagız.. neler yaptığımızı ve ne gibi evraklar hazırladığımızı ince ayrıntısına kadar burda paylaşacagım arkadaslar bekleyin :)

Arrkadaşlar azda olsa bir bilgi sahibi oldum dediklerine göre yurt dışından bağış adı altında araç sahibi olmak için (gelecek olan araçı bir yakınım kullanacak ve sadece minibüs olması şartı var) el ve ayak fonksiyonların olmaması gerekmiş yani tabiri cahizse yatalak olmak şartı koşulu isteniyor
zaten öyle söylediler sadece boyun oynıyacakmış ben de dedim ki o zaman gezmenin ne anlamı var haklısınız diyor...
benim durumum asagı yukarı şartlarına uygun :) lakin sol elimi kullanıyorum şarta göre buda olmamalıymış şöyleki yemeğimi dahi bir başkası yedircekmiş.. raporun yüzdesine bakılmıyormuş doktor ok derse rapor veriliyormuş...b
en biraz kendimden bahsettim bana masraf yapmadan önce gel doktor seni bir görsün dediler uygunsa rapor verilecek...

.gelişmeleri tekrar paylaşacagım arkadaslar şimdilik bukadar....
bu işlerin prosudürünü öğrendiğim telf..no : 0 312 3971527
Malul ve Sakatlık Muafiyet ve İstisnaları

T.C. Başbakanlık Gümrük Müşteşarlığı:
Tel : 0 312 306 85 90 - 0 312 30 681 94 - 0312 306 89 77 - 0 312 306 89 78

%90 ve üzeri rapor olmalı ve araca binip inmek için özel donanıma ihtiyaç duyulmalı. Bundan gayrısı yalan... Yemek yiyemeyecekmiş de yok bilmem şu olacakmış da, laf bunlar...

Arkadaşlar yurt dışından gelecek olan aracı (özel tertibatlı kendin kullan veya taşınma amaçlı) türkiyeye getirttiğin zaman satmak veya değiştirmek istediğinde 10 yıl (engeli olmayana) satamıyorsun 10 yılın sonunda engelsiz kişiye satabiliyorsun ama şöyle bir durum var 5 yıl sonra engelli olmak şartı ile satıyor ve değiştiriyorsun..bu durum biraz sıkıntılı yapacak bir şey yok yasa bu..gelelim getirtmek istersek neler gerekli..
1-Hastahaneden "özel araçla nakli uygundur" ibareli rapor alınacak
2-Nüfus cüzdanı fotokopisi (egerki taşınma amaçlı minübüs getirtiyorsanız çocugunuzun nüfus cüzdanı fotokopisi)
3-İkametgah ilmühaberi
4-Ehliyet fotokopisi
yukardaki evrakları Ankara (İstanbul yolu Güvercinlik Toprak mahsülleri ofisinin arkası) gümrük müdürlüğüne teslim edilecek,Her ayın ilk salı günü komisyon toplanıyor komisyondan izin ithal belgesi komisyona girdikten 15 dak..sonra teslim ediliyor bunun üzerine yurt dışından araç getirtebilirsiniz..
eğerki (el ve ayak fonksiyonunu kaybetmiş kişiye) minibüs getirtecekseniz araç en az 3 yaşında olmalı (örnek: yıl 2010 ise gelecek olan minibüs 2008 olmak durumunda. 2007 kesinlikle olmuyor)
bu işlerle uğraşmak çok zamanınızı alıyor ve iş mecburen Ankarada olmak zorunda aracı satanda (getirende) alanda orada olmak durumunda ama bu işlerle uğraşanlar var daha az zaman ve ücret ödememek için danışabilinir..tercihen

Not : Minibüs getirtecekseniz eğer (el ve ayak fonksiyonunu kaybetmiş olan için) minibüsün arka kısmına mutlaka özel tertibat gerekli yoksa (resimde görünüyor) gelen araç geri gider kabul etmmiyorlar

Alınacak olan rapor..

tarama0002n.jpg

Araç ithal izin belgesi..

tarama0003.jpg

Nakil ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü İçin Taahütname Noter tastikli belge..

tarama0004z.jpg

El ve Ayak Fonksiyonunu Kaybetmiş Olan İçin Özel Tertibatlı Minibüs

tarama0001j.jpg

Bülent, çok teşekkürler bilgi için

Nedemek Bülent bey asıl biz sizlere teşekkür etmeliyiz burdan aldığımız bilgiler doğrultusunda çok şeyler öğreniyoruz faydalı olduysak ne mutlu bizlere..

Üst Alt