Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç getirmek için hangi işlemler yapılmalıdır?

erciyes_38

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Ben devlet hastanesinden teribatlı araç alabalir raporunu aldım ve H sınıfı ehliyetimide alıyorum.. Fakat;
1-Yurt dışından hibe şeklinde araç getirtebilmem için yurt dışından bana araç getirecek olan şahıslara hangi evrakları göndermem gerekiyor ve o kişilerin orada hangi işlemleri yapması gerekiyor?
2-Yurtdışından alınan araç gümrükten Türkiye'ye girerken özel teribatlı olma zorunluluğu varmı?
3-Yurt dışından alınan araç direk benim üzerime alınarak mı Türkiye'ye getiriliyor?
4-Hangi plaka ile geliyor, Plaka işlemleri nasıl oluyor?
5-Türkiye'ye gümrükten giriş esnasında hiçbir ücret ödeniyor mu?
6-Türkiye'de hangi işlemleri gerçekleştirmem lazım?
a-)Ankara gümrükten sağlık raporu almam mı gerekli?
b-)Rapor almam gerekli ise gümrüğe hangi günler gitmeliyim?
c-)Gümrüğe giderken hangi evrakları götürmek gerekir?
d-)Gümrüğün adresi nedir?
Yukarıda belirtmiş olduğum konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar ise sevinirim...

gümrük için gerekli belgeler
-H ehliyet ve fotokopisi
-kimlik fotokopisi
- ozel tertibatlı araç kullanır raporu aslı ve fotokopisi
-ikametgah ilmuhaberi

gümrük her ayın ilk salı günü toplanır. ankara bedelsiz gümrük telefon 0312 278 07 09 buradan adresi öğrenebilirsin
gümrük izin belgeni aldıktan sonra almanyadan getiricek kişiye bu belgeyi ve vekalet göndericeksin araç senin adına faturalı ve üzerindeki tertibat faturalı olacak
araç mutlaka tertibatlı ve faturalı olacak

Üst Alt