Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araba getirtmek istiyorum. Prosedür nasıldır?

mehmet30

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar ben denizlide ikamet ediyorum. yurt dısından araba getirmeyi dusunuyorum hibe yolu ile, suan izleyecegim yol nasıl olacak hiç bir bilgim yok bu yukarıda yazılan kanunlar suan aynısımı?
araba gelınce ankaradan mı teslim alacagım butun işlemler oradamı olacak?

yardımcı olursanız sevinirim

Aleykum selam evet ankaradan bitiyor bütün işler. iş takibi iyi olursa bir gün yada 2 günde bitiyor sanırım. hibe ile getirmeye gelince türkiyede gümrükte bunu paraylamı aldın hibemi edildi diye sormazlar. prosedüre uygunlugu araştırılır. yani normal satın alınan araç muamelesi görür bunun içnide sen getiren kişinin arabayı engelli aracı diye getirmesi gerek pasaporta öyle işletmesi gerek tabi tertibatda gerek. haa birde hangi engel gurubuna göre getiriyorsun %90 üstü ise rampa sistemi gerekiyor göstermelikte olsa %90 altı ve kendin kullanacaksan el fren gaz tertibatı gerekiyor. akrabanda bunları yaparak getirebilir aracı

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ali-icin-yapacaklari-tum-islemler-burada.html

Üst Alt