Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından alınan araç satılırken istenen fiyata satılabilir mi?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Örneğin;
Marka: Wolksvagen Golf
Model: 2009
Fiyatı: 16-17 bin TL Civarı

Biliyorsunuz ki; Wv araçları yıllar geçsede kendinden ödün vermeyip pek değer kaybetmiyor. 5-10 Yıl sonra tertibatsız ve normal bir kişiye satmak istesek bu araç 8 yaşına tekammül ediyor. ve şu anda 8 yaşında bir golf türkiyede 23-24 Bin TL dolaylarında. Sorum şu:

Ben bu aracı satarken satacağım kişiyle kaç para olursa olsun anlaştığım müddetçe istediğim fiyata satabilir miyim?

Birde yurdışından gelen araca en az kaç yıl binmemiz gerekiyor?

10 yıl binmeniz lazım, satamazsınız daha evvel..

aynen öyle 10 yıl cok insan ı bağlıyo ben aldım çok pişmanım

peki 10 yıl sonraa, satarken şu arabanın tertibatlarını söktürme ve satma hususunda bilginiz var mı?

Birde bu araba alım-satım işleerinde ve diğer kanun, kural kaideler hakkında okuyup bilgi edinebileceğim argüman, tez, yazı vb. bilgi edinebileceğim şeyler sunabilir misiniz bana?
Ben bulamıyorum :(

10 yıl sonunda kime kaç liraya satarsan sat vergi ödemezsin.

Murat Bey siz kendinize göre konuşuyorsunuz!
Bütün araçları inceledim Türkiye 2. el fiyatı ile avrupa 2.el fiyat farkı 15 bin tl.
15 bin tl karlı 2011 model 5-10 bin kilometrede araç almak var.
Satmak için değil kullanmak için alıcaksa vatandaş:confused:
Bide böyle düşünün...

Pahalı hali 15 bin tl farklıysa vay bize:)

Sayın Avcıkomando;ben 4 yıldır normal araç kullanıyorum ve artık zamanı geldi diyip zaten benimde bir araca ihtiyacım olduğunı hissediyorum. 4 yıldır trafik polisine denk gelmeyip bir sıkıntı yaşamadım çok şükür ama bende ihtiyacım olduğunu hissedebiliyorum. Şöylebir söz var: Keser döner, sap döner. Gün gelir hesap döner. Yarın bir gün normal bir araca binerken Allah göstermesinde başıma ne geleceği hiç belli olmaz.

Yakındığın konuyu neden bu kadar irdeledin anlamıyorum. Bizde yurtdışından araç getirip ilk etapta satmak isteyenlerden değiliz. Araştırma yappıyoruz kardeşim, bilgi alıyoruz. Çünkü bilmiyoruz. Ki insanın her yaşta öğreneceği bir şey vardır. Sen konuyu hemen niçin alım-satım şeklinde çözümledin anlamıyorum. Sen hemen öyle yorumluyorsun olayın boyutunu. Bak ben bir şey daha öğrendim. Yurtdışı alımda 10 yıl satılmaması, yurtiçi alımda ise 5 yıl.. Elbette yurtdışından getirip aracı 10 yıl sonra satmak isteyebilirim. Çünkü o zaman o araç 10-12 yaşında oluyor. Maddi gücüm varsa niçin yenilemeyim. Engelli birini bulup satmayada uğraşmayacağımıza göre böyle bir düşünceye artık saygı duyarsın diyorum...

Anlıyorum abi seni. Tavsiyelerin ve verdiğin demecler tam yerinde. Elbet vakti zamanı geldimi satarız satmayız orasını Allah bilir. Ama şu an da tek isteğim var. Şahsım adına bir araç sahibi olmak. Çünkü 4 yıldır H ehliyeti ile normal araçlara biniyorum :( Kanunen yasak

Kardesim ben gercekleri konsuyorum ve genel olarak konusuyorum, sizin söyledikleriniz öncedenmis.. ben kendim gititm arastirdim.. sizin söylediginiz ucuz arac nerdeymis gidip bende alayim hemen..:)suan arac fiatlari tr ye yakin..

Kardeşim,
Gerçekleri biz göremiyoruz yani:confused: İlginç..
mobile.de - sahibinden.com alın size iki site 15 bin tl fark var... hangi araca bakarsanız bakın!.
O eskidendi birilerinden haber alma devri. Şimdi internet denen bir gerçek var!.
Anında bilgiye ulaşıyorsun. Heleki ortada bir ticaret varsa:eek:

Biz türk vatandaşı olarak zaten her şeyin en kazığını yiyoruz. Senelerce sabancı ve koç fiat ve renault devlet zoru ile sattı millete...
Aynı paraya oysaki avrupalı mercedes kalitesinde bineklere bindi...
Ortada bir Türkiye cumhuriyeti yok aslında. Burjuvaların köle cumhuriyeti var...
100 milyar dolar bir gelir var. Bu gelir 70 milyon nüfus paylaşmıyor. Bu hasılatı dolar milyarderleri paylaşıyor.
Buna bir dur diyende yok malesef!. Al önümüze gene sandık gelecek bu millet kendi kendini köle etmeye bayılıyor...
Demiyorki yunanistanda asgari ücret 1800 euro benzin 1 euro bizde 600 tl benzin 4 tl...:confused:
Birileri yer birileri bakar kıyamet kopmaz çok ilginç...

sağ üst kısım hemiparezi, alt kısımda da var ama desteksiz yürüyorum hatta koşuyorum, top bile oynuyom . normal düz vites araç kullanıyom, benim isteğim bi otomatik vitesle kurtarabilmek ama naasıl olur kestiremiyom, acaba aracı aldığım bayideki makina mühendisi maliye hususunda işi kılıfına uydurabilir mi onuda bilmiyom.. birde anlamadığım şu: Benim sağ kolu olmayan arkdşım var. otomatik vitesli araca biniyor plaka özel, vergi istisnası yok. o nasıl almış anlamıyorum

murat çakmayürek,

-Sen hainlik tanımı yapmaya muteder misin ki birilerini hain birilerini vatansever ilan ediyorsun!
-Bana görede sizin düşünce tarzınız hainlik!. Engellinin önüne taş koyan hakkın yanında değilde zalim devlet probagandası yapan dünyanın en hain insanıdır.
-Dünyanın neresine gidersen git kişi başı milli geliri GSYH 16,126 $ olan ve asgari ücretin 600 tl olduğu bir ülke gösterebilirmisim?
-Sen bi avrupalıya Türkiyede ki adaletsizliği sun bak ülkenin her tarafı savaş alanına dönmezse ben insan değilim!.
-Yuanistanda bir çocuğu polis öldürdü. Ne oldu :confused: Bütün ülke birlik olup devletten hesap sordu...

Sen bu palavraları başkasına anlat....
Vatan hainleri vatandaşına o 16,126$ ı eşit bölüştürmeyenlerdir.
Hem ülkeni seviyorsun hem başka ülkedesin çok ilginç... Bu ülke de bulamadığın hak hukuku orda bulmuş olmayasın sakın:)

Seviyeli yazıcamda objektif değilsin!!
Son olarak her insan bir şansı daha hak eder diyerek usullüce yazayım Allah yarattığı için sizi.
Yaratılanı severiz yaradandan ötürü...

Yunanistanda yaşananları, İngilterde harç protestolarını izlemedinmi ? Adam kraliyet ailesine saldırdı be adam körmüsün yoksa bunada fotomontaj mı diyeceksin...
Daha fazla konuşma battıkça batıyorsun...
Osmanlı İmp. olsaydı haksızlık yaptığın için padişah kelleni vururdu!. Devlet böyle savunulmaz.
Devlet antipatizanlığı yapıyorsun!. İyi bir şey yaptığını sanıyorsun ama devleti vatandaşa düşman etmekte ortak oluyorsun!
Zulm edeni savunanı mı Allah ıslah eyler yoksa gerçekleri söyleyen mazlumun yanında olanımı?
Kendine beddua ediyorsun farkında değilsin!

Ben ne doğuluyum ne o söylediğin kişilerle yakınlığım var.
Ben Hak sahibiyim. Mağdur edilmişlerdenim...
Onun için ben sabaha kadar sövsem bana cevap verme gibi bir hakkın yok!

"Her kim ki Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse işte onlar zalimlerin ta kendileridir." (5 Maide/45)

ALLAHIN İNDİRDİĞİ İLE HÜKÜM VERMEYENLER ZALİMLERİN TA KENDİLERİDİR! Allah zalim yönetim şekiilerini ve destekleyicilerini dünyadada ahirettede cezalandıracaktır.

Bekleye dur....

arkadaşım sen diyorsun 10 değilde yırmi yıl kulanırım sen avrupa aracın parcalarının ne kadar pahalı olduğunu bilmiyorsun galiba.bide orjinal yok çin malları

arkadaşlar yurt dışında 5 yıl önce araç getirdim 2 bir araç yutr içindan alabilirmiyim vergi indirimli

oturan boğa kolay gelsin öncelikle bir sorum olacak ben 5 yıl önce yurt dışından araç getirdim şuan satamıyorum o yıllarda memet özkan bana 5 yıl geçtikten sonra satabilirsin dedi ama ankara nbana satamazmışım dedi bu yasa ne zaman çıktı 10 yıl zarf içinde.bide abime bişeydaha sorayım ben yurt içinde 2 .sıfır araç alabilirmiyim vergi ötv kdv indirimli bi zahmet cevap yazarmısın

bende çok pişmanım
ama sorunun giderilmesi lazım

Üst Alt