Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından 1.600 cc üstü araç alımı mümkün mü?

adasahilleri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar özürlü (yapay kalp) babam için yurtdışından araç almak istiyoruz ama almak istediğimiz araç 1.800 cc ve 2005 model.
sınırın 1.600cc olduğunu okudum forumda. 1.800cc alınamıyor mu yoksa ekstra ötv mi ödemek gerekiyor.?

5 yaşından daha yaşı aracı zaten getiremiyorsunuz

3 yaş ve 1600 cc sınırı var.sizin jeep kaç cc lik acaba ? % 90 ve uzeri engelli ise onlara 2800 cc ye kadar minibus getirtebiliyor.
hayırlı işler

motor ve yaş sınırlaması çok saçma. bir iyilik yapacaksan tam yap bari. marka da sınırlasın bari. reno clio. hiç almam daha iyi.

gezginemlak;

Ben 2009 model Mercedes C 220 buldum Almanya da hemde 9 000 avro ya . Gümrük Müdürlüğünü aradım Ankara dakini kesinlikle getiremessin dedi vergisini ödeyeyim dedim olmaz dediler.Yani % 90 altında iseniz kesinlikle hayır.

bizim özür oranı %100. oran farkediyor mu büyük motorla ilgili?

Oranla motor sınırlamasının bir ilgisi yok. Otomobilse 1600 cc, minibüsse 2800 cc sınırı herkesi bağlar.

%100 raporlu yurtdışı araç alımı yardım

herkese merhaba
Kalp rahatsızlığından dolayı %100 engelli raporu olan babam için araç almak istedik. dün Ankaraya gittim ama olay çok değişmiş. Forumlarda anlatıldığı şekilde hareket ettim. Ama araç alımı bir nevi suya düşmüş gibi gözüküyor. Yurtdışından araç getirebilmek için ortopedik engelli olmak gerekiyormuş. O da sediyede ya da tekerlekli sandalyede olmalıymış. Komisyonda da sadece ortopedi doktoru var doktor olarak. Sağlam olarak da galiba bir tek ben gelmişim. Soruşturdum ve sadece yurtiçinden alabileceğim söylendi. O da sıfır olabiliyor. bazı yerlerde 3 yaşına kadar alınıyor diyor. 3 yaşında araba nasıl alınır? Ee, sıfır da gücümüz yetmiyor. Bu durumda sanırım kalp hastalığından %100 raporlu olarak araç alamıyorum anlamını çıkarabilir miyim? Bilen varsa yol gösterirse minnettar kalırım.

Kişi kendisi kullanamyacak durumda ise, muafiyetten yararlanacak kişide el ve ayak fonksiyonlarının tamamen yitirilmiş olması şart:

Madde 104 / 2-b:

b) El ve ayak fonksiyonlarını tamamen yitirmiş olmaları nedeniyle bizzat malul ve sakat kişi tarafından kullanılamayan, kişinin araca binip inmesiyle taşınmasını kolaylaştırıcı tertibatı bulunan, malul ve sakat kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya kişi ile iş akdine bağlı olarak istihdam edilen sürücü tarafından kullanılan vasıtalardan motor silindir hacmi 2500 cc.ye kadar olan​

Üst Alt