Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek Sağlık Kurulunun rapor oranını düşürmesine karşı dava..? [Hukuk]

MESTAN

Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce araştırma hastanesinden vergi indiriminden faydalanmak için raporumun yine yeni yeniden yüksek sağlık kurulu tarafından düşürüldüğünü öğrendim Hastanenin bana vermiş olduğu oran C yüksek sağlık kurulu raporumu 8 e düşürmüş ,dahası 6 ay önce aldığım C lük raporu 6 ya düşürmüştü,
Artık bundan sonra idare mahkemesine dava açma yolunuda düşünmeye başladım sorularım;
1.Davayı idare mahkemesinemi açmalıyım
2.Dava acmış olursam yüksek sağlık kurulunu hangi argümanlarla dava etmem gerekir
3. 2010 yönetmeliğinde beni haklı kılacak veya hastaneden aldığım raporun kabul görülmesini sağlıyacak düzenleme varmı
4.Dava sürecinde yeniden vergi indrimi nden yararlanmak için muracat edebilirmiyim

16.12.2010 yılında çıkan yönetmeliğin 15 inci maddesi
Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 15 –
(1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.

Bu maddeye dayanarakmı dava acmalıyım

Bülent abi dava acma konusunda gözümü korkutan tek olay yıllarca sürme ihtimali benim için şu pozisyonda vakit cok kısıtlı vergi indirimini bian evvel almak zorundayım

Kafama takılan başka önemli bi husus var öncelikle benim rapor öyküm şöyle
2011 mart ayında hastaneden el ve ayak sorunları için rapor aldım alt ekstremite için maliye 3.4 değerlendirmesi istedi ek bilgi olarak herangi bir yardımcı cihazla gitmediğim için o anki doktor 3.4 e göre a şıkkını yazdı sonuç olarak raporum totalde 36 ya düşüp geldi
2 ay önce tekrar aynı hastaneden bu sefer raporumu tablo 3.4 değerlendirmesine göre aldım sonuç yine C
aradaki fark ilk raporda doktor alt ekstremite arızalarını toplayarak ayak için %24 verdi ikincisinde tablo 3.4 e şıkkına göre tabi kusurlarıda yanında belirtti ,ancak bu raporda bu sefer 3 8 e düştü
Benim anlamadığım nokta yüksek sağlık kurulu kendince eski raporuma atıf yaparakmı benim sonraki raporumu kabul etmiyo
benim hatam peşpeşe rapor almakmı önceki rapora itirazmı etmeliidim
Kısacası benim tek baston kullanıp kullanmıcağıma yüksek sağlık kurulu karar verebilirmi ,veya bunu süreklimi arasıramı kullanmam gerektiğine karar verebilirmi ,toplamda sadece alt ekstremite kusurları % 3 0 u bulabilecekken tablo 3.4 yorumları şuanda beni mağdur ediyor
Örneğin adli tıpa gitsem sürekli baston kullanıp kullanmamam gerektiğine adli tıp yorum getirebilirimi bunun kıstası nedir ,

En son alıp sunduğun % 43 raporun düşürülmesi kararına karşı dava açacaksın. Önceki rapor vs. hiç bir şekilde etkili değil.

Bence dava öyle yıllarca sürmez. idare mahkemesine Ali Tezel'in atıf yaptığı emsal dava evrağını da bulup (ben bulammadım) dava açarsan, bence kısa sürede sonuçlanır.

Vergi indirimini alelacele almanın gereği nedir, onu anlamadım?

Vakit nakittir olayı abi:)

Peki dava actığım zaman aradaki sürecte tekrar rapor için muracaat edebilirmiyim

Ayda 20 lira kaybı dert etme sen. :) Son kertede bu hakkı elde etmek seni erken emekli edecek, en önemli kazanım bu. Bugünden tezi yok aç davayı..

Dava sürerken yeni rapor almana mani bir durum asla söz konusu olamaz.

Üst Alt