Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı bağlandığı için evde bakım aylığım kesilir mi?

bekone

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
5
İyi günler eşim benim üzerimden bakım aylığı alıyor bende hem babam hem annem vefat ettikleri için yetim maaşı alıyorum 5 bin Lara civarında çünkü annem bağkur babam SSK emeklisiydi ben bu yetim maaşını alınca bakım aylığı kesilir mi evde 4 kişi kalıyoruz 2 çocuk eşim ve ben

bekone , Merhaba
Evde bakım maaşı gelir krıteri kişi başı 2835.60 TL 01.01.2022 için
5.000/4 = 1250 Tl kişi başı düşmektedir
Gelir kriteri altında kaldığından Evde bakım maaşınız kesilmez almaya devam edersiniz , Hem merhum babanız hem de merhume annenizden doğan maaşı da alabilirsiniz.
Merhum Babanıza, Merhume Annenize Cenab-ı Allahtan rahmet siz yakınlarına başsağlığı dilerim.

[FONT=sans-serif] bakım aylığı kesilir [/FONT]

aykut35 Hayır bakım aylığı kesilmez. !
Az yukarıda sebebini ve sebeplerini gerekçeli ve dayanak göstermek kaydı ile açıkladım.

Benim Bildim Kesilir diye Biliyorum ama dorunu öğrenmesi gerek . kiritelleri geciyor.

aykut35 Kişi başına düşen gelire göre hesap ediliyor, az yukarıda aylık kişi başına düşen miktarı açıkladım, soruyu soran Sayın katılımcı her iki maaşın da toplamının 5 Bin Tl olduğunu beyan ettiğine göre Evde kendisi, eşi , ve 2 çocuğu olduğunu hal böyle olunca 5.000 /4 = Kişi başına düşen miktar 1250 Tl olmaktadır, Yani mevzuatta aranan ( 2835.60 TL )'nin altında kaldığından !
Evde bakım maaşı kesilmez.

Eşinin maaşıyla yetim maaşlarının toplamını 4 e böl kişi başı 2835.60 TL yi geçmiyorsa bakım aylığı kesilmez. Ama maaş almaya başlayınca bildir sosyal hizmetlere.

Üst Alt