Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı için aldığımız rapora kontrol muayenesi şartı konuldu!?

salsa01

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Erkek kardeşim (engelli) için rahmetli babamdan yetim aylığı alması için başvuru yaptık.
Hastaneden çok zor da olsa % 60 üzeri çalışamaz raporunu aldık.SGK kurumu raporu onayladı ancak iki yıl sonra tekrar kontrol muayenesi şartı ile .
Eğer ki kabul edersek maaş almaya başlayacak ancak bu seferde halen aldığı 2022 aylığını kestirmemiz gerekli.
İki arada kaldık ,2022 aylığı kestirip yetim aylığına mı dönsek yoksa kontrol muayenesinde bir sorun çıkarsa bu seferde tekrar 2022 aylığına dönmek bizim için zor olmaz mı ?
BU konuda benzer deneyim yaşayan varmı ? yada diğer forum üyelerinin düşünceleri nelerdir.
Selam ve sevgilerimle

salsa01
ben yetim ve ebm alıom.2 yıl oldu yaklaşık.benden şartlı kontrol muayenesi istemedıler.kardeşinizin engeli nedir ki böle bişi isteyikler.böle bişiyi ilk kez duyuyorum
%60 ile kardeşiniz 650 tl gibi bişi alacak 2022 engellisi olarak .yetim içinde başvuru edıksınız.şimdi mesele şu babanızın maaşından kaç kişi(anne ,bekar kız kardeş ve engelli erkek - kız )alıyor ya da alacak.burda engellı kardeşinize düşecek mıktar önemlı.eger yetim maaşı 2022den az ise aradakı farkı isteyebiliosunuz yok yetim maaşı çok ise bişi edemiosnuz
sonuç yetim maaşını almanzı tavsiye ederim az ise aradakı farkı istionuz çok ise zaten çok heç bişi etmeyın.yetimi alın deme sebebim sağlık hastane ilaç yönünden de avantajlı.

Soru 38: SGK'dan yetim aylığı alan engelli kişiler 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklarından faydalanabilir mi?
SGK'dan aldıkları aylıkları 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylık tutarlarından düşük olanlar SGK'dan aradaki farkı talep edebilmektedir.
Soru 39: SGK'dan aldığı yetim aylığının 2022 aylığından az olduğunu gören kişi aradaki farkın kendisine ödenmesi için hangi kuruma başvuruda bulunmalıdır?
Aradaki farkın ödenmesi ile ilgili olarak kişi SGK'ya başvuruda bulunmalıdır. Konu hakkında Bakanlığımız ve Vakıflar tarafından her hangi bir işlem yapılmamaktadır.

salsa01

Şöyle bir durum var diye biliyorum 2 maaşada hak kazandığınızda en yüksek maaşa yükseltiliyor diye biliyorum bunu da sorun

Barda5
bahsettiğin durum 2022 de değil ebmde var ve en yüksek olanı değil 2sini birarada alıyosun ben alıyorum ordan biliom.
2022 şartlarından biri bi yerden gelirin(maaş)olmayacak.yetim maaşıda adı üzerinde maaş ve bagkur ssk gibi kurumdan alınıyo o yüzden 2sinden 1ini seçecek.bir öncekı mesajımda açıklamayı etmıştım

-mka
bEN SGK YETİM MAAŞI VE 2022 İÇİN SÖYLEDİM
Soru 39: SGK'dan aldığı yetim aylığının 2022 aylığından az olduğunu gören kişi aradaki farkın kendisine ödenmesi için hangi kuruma başvuruda bulunmalıdır?
Aradaki farkın ödenmesi ile ilgili olarak kişi SGK'ya başvuruda bulunmalıdır. Konu hakkında Bakanlığımız ve Vakıflar tarafından her hangi bir işlem yapılmamaktadır. BU YANİ

Sağlık raporu süresiz % 60 ve üzeri malul kaldığı rapor ile sabit.SGK kurumu tarafından yetim maaşı onaylandı ancak 2 yıl sonra kontrol muayenesi şartı ile onaylandı.Kardeşimdeki rahatsızlık tek araz psikiyatrik .Şİmdi hali hazırda aldığı 2022 aylığını da kaybetme riski var iki sene sonra.Birde sağlık raporu almaya gitmek de istemiyor artık ,öyle zor öyle sorunluydu raporu almak,aylarca uğraştık.Üstelik kendi doktoru da heyette olduğu halde çok sorun çıktı.
Yetim maaşının bir faydası sanırım allah gecinden versin anneme bir şey olursa alacağı pay artacak.
Bu arada annem ve bekar kız kardeşim de babam maaşından faydalanıyır.Annem % 50 ,kız kardeş % 25 oranında.

Barda5
kusura bakma dıkkatımden kaçmış.2 maaşıda alırsınız dıe okumuşum.evet başvuru edilirse bu işlem edilio.başvurmayana bişi yok

Bu arada annem ve bekar kız kardeşim de babam maaşından faydalanıyır.Annem % 50 ,kız kardeş % 25 oranında.
anne% 60 kardeş %30 diye biliyorum.%50 ye% 25 olması için .anne + 2 kardeş daha olmalı .kardeş 1 ise %30unu alıo
bahsettıgınız kardeşinizde başvurur ve yetim maaşı alırsa evinize merhum babanızın maaşının tamamı girer anne %50 kardeşler% 25+%25 toplamda tamamı olur.

Üst Alt