Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeniden Üniversite okuyabilir miyim?

ahmetdemir

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben bir üniversite bitirdim.üniversiteyi bitirdiğimde ve hatta işe başladığımda herhangi bir engelim yoktu , özel bir şirkette çalışmaktayım ama yaklaşık 4 yıl önce trafik kazası geçirdim ve şuanda engeglliyim yakında da üniversite sınavlarına kayıtlar başlıyor engelli olduğumu belgelediğimde engelliler için ayrı bir sınav mı var yada herkesle beraber mi sınava giriliyor formu farklımı nasıl oluyor yerleştirme nasıl oluyor ikinci bir üniversiteyi engellilere tanınan haklardan faydalanarktan okuyabilirmiyim bu işi iyi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yada uzaktan eğtim varmı?engelliler için ayrı bölümlermi var gerçekten bu konuda hiçbirşey bilmiyorum üni. sınıfımda engelli arkadaşta yoktu, bir ayrıcalık varmı puan hesaplamalrında vs. sizden ricam kafamda soru işareti bırakmadan cevaplamanız saygılar....

engelliler için ayrı bir sınav yok.normal ÖSS sınavına giriyorsun.Sınava müracaat ederken heyet raporunu sunuyorsun,başvuru formunda yardımcı isteyip istemediğini belirtiyorsun,yardımcı istersen 2 görevli veriyorlar.sınav boyunca yanında durup sana istediğin yardımı sağlıyorlar.Fazladan bir süre verilmiyor.Puan hesaplamalarıda diğer ÖSS ye girenler gidi.Yerleştirmelerde de farklı bir uygulama yok.puanın neyse o.
uzaktan öğretim yapan Anadolu üniversiyesi Açık Öğretim Fakültesi ve bazı üniversitelerin ekstrem bölümleri.
Sanırım cevapalr yeterli,anlamadığınız bir yer varsa.cevaplarım kardeşim.

teşekkür

Karakaya çok teşekkür ederim detaylı bilgi vermişsin başka sorum olursa özelden mesaj atarım çok teşekkürler...

Anadolu Üniversitesi aöf ,sınavsız ikinci üniversite hakkı veriyor..
Lisans mezunu isen ,lisans programlarından
önlisans isen önlisans programlarından birine kayıt yaptırabilirisin.
sadece öğrtemnlik programlarına öss puanıyla alıyor diye biliyorum.
Bence başvur ,bu sene geçti ..
2007 eylül ya da ekim aylarında başvurunu yap..
başarılar..

İkinci Bahar çok teşekkür ederim araştırayım bakalım hangi bölümler var açık öğretim fakültesinde..

ikinci bahar, Arkadaşım ilk kez duyuyorum bunu gerçekten varsa böyle birşey varsa faydalanmak isterim.Bununla ilgili bira daha ayrıntılı bilgi verebilirmisin

ikinci üniversite olayında kayıt esnasında asıl dikkat etmen gereken husus askerliktir. ben 2. ye kayıt yaptıracağım zaman askerlikten muaf raporum yoktu. askerlikle ilişiğinin kesildiğini belgelemeden kayıt yapmazlar. eğer askerliğini yapmışsan ya da elinde askerlikten muaf raporun varsa ozman problem deil. AÖF yi bilmiyorum ama örgün eğitime dahil olacaksan lise diplomanı ver kayıt yaptırırken yoksa üniversite diplomanla kayıt yaptırmağa kalktığında harcı 2 kat alıyorlar haberin ola.

Aşağıda üniversitenin linkinden ikinci öğretim ile ilgili bilgilere ulaşabilirsin

http://www.anadolu.edu.tr/

Buraya girince

Açıköğretim sistemi -- sıkça sorulan sorular -- ikinci üniversite (ekranın solunda) tıklarsan bütün bilgilere (aşağıda) ulaşabilirsin. Bu sene için kayıt tarihleri geçmiş ama önümüzdeki sene için takip edebilirsin.

kinci Üniversite

--------------------------------------------------------------------------------

Herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan öğrenciler ve örgün eğitim mezunları, gerekli koşulları yerine getirerek Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)’na tekrar girmeden, aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim veren Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans ve ön lisans programlarına da kayıt yaptırarak farklı bir alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır.
Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir örgün Meslek Yüksekokulu programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programlardan mezun olanlar ise istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi

Ev İdaresi,
Sosyal Bilimler,
Halkla İlişkiler,
Yerel Yönetimler,
Dış Ticaret,
Muhasebe,
Turizm ve Otel İşletmeciliği,
Bankacılık ve Sigortacılık,
Büro Yönetimi ve Sekreterlik,
Sağlık Kurumları İşletmeciliği,
İlahiyat,
Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans,
Tarım Önlisans,
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
programlarının birinci sınıfına;
Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir örgün lisans programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programlardan mezun olanlar ise istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinin
İktisat,
Maliye,
Kamu Yönetimi,
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,
bölümlerinden birine,
İşletme Fakültesinin İşletme Bölümüne veya
Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarının birinci sınıfına başvurabilirler.

2006-2007 Öğretim yılı için başvuru tarihi ve kayıt tarihi aşağıda verilmiştir.

İnternet Başvuru Tarihi Kayıt Tarihi
26 Ekim 2006 - 10 Kasım 2006 20 Kasım 2006 - 01 Aralık 2006

Üst Alt